preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Tematski dan – Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sanja Posavec, 17. 10. 2022.

Dolaskom jeseni u nama se budi svjesnost o bogatstvu koje nam priroda nudi, zemljinim plodovima u koje se ulaže mnogo truda da bismo mogli uživati u njima. Zato je mjesec listopad u znaku slavljenja hrane. Dugi niz godina u školi tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a ove smo godine organizirali tematski dan posvećenoj toj temi te na raznim radionicama koristeći različita sredstva izražavanja i stvaranja pokazali svoju kreativnost, želju i volju za stvaranjem i radom, pomicali vlastite granice, ali i pokazivali empatiju prema drugima. Učenice Hana Drk i Franka Vidović popratile su izvedbe radionica u kojima su se kombinirala već usvojena znanja s novim informacijama.

Glavni motiv većine radionica bila je hrana, a bez začina nema ukusne hrane. Na radionici Tragovima začina – mirišljaonica učenici su mirisali i otkrivali podrijetla začina. Na radionici Pečenje vafli učiteljice iz Matematike na jednostavan su nam način dokazale kako moramo dobro znati računati da bismo složili uspješan recept. Nakon računanja učenici su se prebacili na zabavniji dio radionice i tako praktično kombinirali dvije ljubavi: prema matematici i kuhanju i pritom osladili nepca brojnih učenika.

Kada govorimo o hrani, uz slastice ne smijemo zaboraviti i na zdravu prehranu. Na engleskoj radionici My healthy menu učenici su izrađivali svoj zdravi jelovnik za cijeli tjedan. Na radionici Otpad recikliraj, za hranu doniraj učenici su izrađivali narukvice i stalke za olovke da bi ih mogli prodati i skupiti novce za Marijine obroke.

Vidjeli smo da učenici vole pomagati drugima kojima je pomoć potrebna, a empatiju su pokazali i prema kućnim ljubimcima tako što su izrađivali krevete i igračke za pse da im bude ugodno i toplom dolaskom jeseni. Da je ona u punom jeku, shvatili smo na radionici Izrada ukrasa od jesenskih plodova gdje su učenici izrađivali ukrase od kestena, lišća i grana.

Svoju kreativnost učenici su pokazali i na radionicama Thanksgiving i literarno-fotografskoj radionici O kruhu je riječ. Za one koji su imali potrebu izraziti se svojim tijelom - glasom i pokretima organizirane su glazbena i dramska radionica. Učenici su testirali svoje glasovne i glumačke sposobnosti i otkrivali svoju otvorenost i hrabrost.

Bio je to radni dan koji smo proveli u svojim učionicama, dvorani, na zraku, uz zvukove smijeha i veselja, mirise hrane i radosne trenutke, s nekim novim znanjima, iskustvima i vještinama koje ćemo nositi sa sobom. (Sanja Posavec)
Fotografije pogledajte na sljedećoj poveznici.




Vijesti

Tematski dan – Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sanja Posavec, 17. 10. 2022.

Dolaskom jeseni u nama se budi svjesnost o bogatstvu koje nam priroda nudi, zemljinim plodovima u koje se ulaže mnogo truda da bismo mogli uživati u njima. Zato je mjesec listopad u znaku slavljenja hrane. Dugi niz godina u školi tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a ove smo godine organizirali tematski dan posvećenoj toj temi te na raznim radionicama koristeći različita sredstva izražavanja i stvaranja pokazali svoju kreativnost, želju i volju za stvaranjem i radom, pomicali vlastite granice, ali i pokazivali empatiju prema drugima. Učenice Hana Drk i Franka Vidović popratile su izvedbe radionica u kojima su se kombinirala već usvojena znanja s novim informacijama.

Glavni motiv većine radionica bila je hrana, a bez začina nema ukusne hrane. Na radionici Tragovima začina – mirišljaonica učenici su mirisali i otkrivali podrijetla začina. Na radionici Pečenje vafli učiteljice iz Matematike na jednostavan su nam način dokazale kako moramo dobro znati računati da bismo složili uspješan recept. Nakon računanja učenici su se prebacili na zabavniji dio radionice i tako praktično kombinirali dvije ljubavi: prema matematici i kuhanju i pritom osladili nepca brojnih učenika.

Kada govorimo o hrani, uz slastice ne smijemo zaboraviti i na zdravu prehranu. Na engleskoj radionici My healthy menu učenici su izrađivali svoj zdravi jelovnik za cijeli tjedan. Na radionici Otpad recikliraj, za hranu doniraj učenici su izrađivali narukvice i stalke za olovke da bi ih mogli prodati i skupiti novce za Marijine obroke.

Vidjeli smo da učenici vole pomagati drugima kojima je pomoć potrebna, a empatiju su pokazali i prema kućnim ljubimcima tako što su izrađivali krevete i igračke za pse da im bude ugodno i toplom dolaskom jeseni. Da je ona u punom jeku, shvatili smo na radionici Izrada ukrasa od jesenskih plodova gdje su učenici izrađivali ukrase od kestena, lišća i grana.

Svoju kreativnost učenici su pokazali i na radionicama Thanksgiving i literarno-fotografskoj radionici O kruhu je riječ. Za one koji su imali potrebu izraziti se svojim tijelom - glasom i pokretima organizirane su glazbena i dramska radionica. Učenici su testirali svoje glasovne i glumačke sposobnosti i otkrivali svoju otvorenost i hrabrost.

Bio je to radni dan koji smo proveli u svojim učionicama, dvorani, na zraku, uz zvukove smijeha i veselja, mirise hrane i radosne trenutke, s nekim novim znanjima, iskustvima i vještinama koje ćemo nositi sa sobom. (Sanja Posavec)
Fotografije pogledajte na sljedećoj poveznici.




OBAVIJESTI
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 12. 2014.

Ukupno: 259945
Ovaj mjesec: 1059
Danas: 54
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju