preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Projekti  > UNICEF
vijesti

ŠKOLA BEZ NASILJA

Autor: Ivana Ružić, 5. 11. 2008.

 

OŠ Mala Subotica uključila se je u projekt UNICEF-a u Hrvatskoj „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ 2003. godine. Projekt je osmišljen kao prevencije i borbe protiv  nasilja među djecom.

UNICEF je ovaj projekt osmislio nakon istraživanja stavova hrvatske javnosti koje se je temeljilo na sljedećim dokumentima: Zaključnom dokumentu Posebnog zasjedanja UN – a „Svijet dostojan djece“, UNICEF – ovi strateški prioriteti 20002.-2005., preporuke Vijeća Europe i Europske komisije iz dokumenata „Partnerstva u lokalnoj zajednici za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama“, preporuke Vijeća za djecu Republike Hrvatske sadržane u dokumentu „Prioritetne aktivnosti za dobrobit djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2003. -2005.“.  Građani su procijenili da je zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja najvažnija tema za dobrobit djece u Hrvatskoj.

 [više]

UNICEF U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Ivana Ružić, 28. 2. 2008.

Nasilje postoji od kada je svijeta i vijeka. Posljednjih je desetak godina sve učestalija pojava nasilnog ponašanja u školama. Učenici koji trpe nasilja u školi i oni koji ga čine nisu sretni. Želimo pomoći svima.

 [više]

BULLYNG

Autor: Ivana Ružić, 28. 2. 2008.

ŠTO JE BULLYNG?

Bullyng je nasilje u kojem je dijete trajno izloženo negativnim postupcima od strane jednog ili više ucenika, koji ga namjerno žele povrijediti, poniziti ili izložiti neugodnostima.

 [više]

 UNICEF

UNICEF


CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju