preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Likovni natječaj

Autor: Sanja Posavec, 5. 12. 2018.

                   Međunarodni likovni natječaj “Velikani hrvatske prošlosti”

                   
OŠ Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba treću su godinu zaredom organizirali i kreirali likovni natječaj uz suradnju i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje radi promicanja interesa za hrvatsku povijest i razvoja likovnih i vizualnih kompetencija.
Tema natječaja bila je „Velikani hrvatske prošlosti“. Motiv je bio hrvatski znanstvenik, vizionar i umjetnik Ruđer Josip Bošković. Natječaj je bio namijenjen djeci vrtićke i rane školske dobi hrvatskog jezičnog područja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, raspoređen na pet kategorija. Na natječaj su sveukupno pristigla 1782 likovna rada.
Zadana likovna tehnika rada bila je kombinirana (voštane pastele i vodene boje). U svakoj kategoriji nagrađena su po tri likovna rada i deset pohvaljenih. Učenici naše škole sudjelovali su u 2. kategoriji  (od 1. do 4. razreda). 
Među izloženim radovima bio je likovni rad učenice 2. a razreda Zare Jevtić, a trećom nagradom nagrađen je likovni rad Alane Magdić 2. a razred iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Nagrađen rad je bio uramljen, izložen na izložbi i tiskan u prigodnom katalogu. Radovi su nastali pod mentorstvom njihove učiteljice Štefanije Hajdarović. (Štefanija Hajdarović)

 

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju