preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Erasmus + projekt

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 5. 2018.

Internacionalni tjedan u našoj školi

Welcome, willkommen, vitejte, gaidits, fogadtatas – dobrodošlica na vratima naše škole označavala je dolazak stranih gostiju. Iz Mađarske, Češke, Latvije i Austrije stiglo nam je 60 učenika i 15 učitelja u sklopu Erasmus + projekta: Schule draussen. Projekt  ove godine završava, a započeli smo ga prije tri godine s ciljem da dio nastave održavamo izvan učionice.

Gosti su kod nas boravili 5 dana, bilo je to naše zadnje druženje i obilježavanje kraja ovog projekta stoga smo se maksimalno potrudili da im bude ugodno i zabavno u Hrvatskoj i našoj školi.

Dočekali smo ih u Zagrebu i odmah ih upoznali s prijestolnicom naše zemlje. Dolaskom u Međimurje smjestili smo ih u hotel Park, a nakon kratkog odmora  mogli su  razgledati Čakovec.

Idući dan upoznali su se s našom školom, ali i općinom. Pripremili smo radne stanice kroz koje su učili i zabavljali se, plesali su međimurske plesove, igrali stare narodne igre, igrali gumi-gumi, šah, pisali svoje ime na glagoljici, reciklirali papir.  U Domu kulture popodne je održana priredba i na našem prekrasno uređenom trgu degustacija njihove i naše tradicionalne hrane.

 

Naše smo goste prošetali i obalom Mure gdje su se upoznali s regionalnim parkom Mura-Drava, a na obali Drave smo održali razne igre, provozali se čamcima. Skoknuli smo naravno i do susjednih županija te posjetili Varaždin i Trakošćan.

Zadnji dan njihovog boravka u Međimurju i našoj školi obilježili smo Dan Sunca. Gosti su se mogli uključiti u 12 radionica iz različitih područja na temu Sunca. U radionice su bili uključeni i svi naši učenici. Osim radionica, cijeli tjedan i cijeli projekt obilježili smo sadnjom drva prijateljstva. Za to vrijeme, njihovi učitelji su posjetili područnu školu Držimurec-Strelec te naselje Piškorovec.
Posljednja radionica odvijala se u večernjim satima, kada smo svi zajedno promatrali noćno nebo uz pomoć teleskopa. Sve je završilo u dvorani naše škole plesom, pjesmom i suzama za rastanak.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učiteljima, učenicima, vanjskim suradnicima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji. Posebno se zahvaljujemo roditeljima, bakama, prabakama i svima onima koji su pripremili pregršt fine međimurske hrane.

Fotogalerija:

1. dan     2. dan     3. dan     4. dan     5. dan
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju