2021-06-14 12:40:06

Ruke su život

Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča

Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“ naziv je teme Međunarodnog likovno – literarnog natječaja Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar koji je bio raspisan za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Natječaj organiziraju Ankica i Ante Karačić.

Ruke su tema mnogih književnika i slikara, ali i filozofa.  One govore jezikom i opipom, oblikuju svoje misli, sviraju, umiruju i uspavljuju, tješe i grle…ruke su ŽIVOT.  Što ruke mogu izumiti, pokazati, promijeniti i proizvesti? Zašto je bitan rad rukama? Sve su to pitanja koja smo postavili našim učenicima kako bi kroz svoja likovna i literarna ostvarenja osvijestili značaj upotrebe ruku u životu. 

 Na ovogodišnji 21. po redu natječaj na temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” pristiglo je preko tisuću radova iz 150 škola iz 10 zemalja. U Gradskoj galeriji Iserlohn sve je radove pomno pregledao žiri u sastavu:  dr.Reinhard Veit, direktor umjetničke škole, Reiner Danne, direktor gradske galerije i Cirnelija Merkl, redaktor u IKZ, te su potom odlučili o najboljim likovnim radovima.

Među nagrađenim radovima je i rad učenice naše škole, Mare Strnad, 1.a razred. Rad je nagrađen 3. nagradom.Mara je ruke i ono što one za nju predstavljaju nacrtala flomasterima u boji. U stvaralaštvu ju je vodila Ljiljana Rinkovec, njezina učiteljica.

                                  


Osnovna škola Mala Subotica