2021-04-29 08:30:21

Suradnja između škola i nakladničke kuće Evenio

Moja prva bajka


Mašta može svašta. Uvjerili smo se u to na bajkovitom satu Hrvatskog jezika slušajući bajke učenika 6.a razreda OŠ Belica i učenika 6.a razreda naše škole. Naime, povodom Dana dječje knjige naša knjižničarka Patricija Husajina, učiteljica likovne kulture Mirna Žerjav i učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Hampamer pokrenule su projekt Moja prva bajka zajedno s Osnovnom školom Belica i njihovom knjižničarkom Bojanom Grgić. Susretu se pridružila i naša gošća ilustratorica Jelena Brezovec iz nakladničke kuće Evenio i održala zanimljivo i poučno predavanje na temu ‘’Kako nastaje slikovnica’’.

Svi učenici su se uistinu potrudili, ali zbog nedostatka vremena nakon predavanja svoje prekrasne i poučne bajke pročitali su samo neki učenici, Lara Berend, Corina Kovačuć, Aida Trstenjak i Zita Zamuda.
Svemu tome prethodile su i pripreme tijekom mjeseca ožujka kako bi bajke učenika bile što bolje.

Knjižničarka Patricija Husajina osvrnula se na Dan dječje knjige koji obilježavamo svake godine i istaknula važnost bajki koje potiču i razvijaju ljubav prema čitanju.

Na satu hrvatskog jezika učenici su s učiteljicom Nikolinom pričali su kako napisati bajku, što sve bajka mora imati, da su to stvarni i nestvarni likovi, čudesni predmeti, likovi, određeni brojevi, čarobne izreke i sretan završetak bajke.

Učiteljica Mirna Žerjav na satu likovne kulture učenicima je kroz primjere naslovnica slikovnica pokazala odnos teksta i slike, pojasnila im je značaj formata slikovnice, likovne tehnike i osnovni sadržaj na naslovnici slikovnice.

Čitanje i druženje proteklo je u ugodnoj i opuštajućoj atmosferi. Veselimo se takvom obliku rada, razmjeni iskustva između škola što je ujedno bio i cilj susreta na mreži.

U nastavku pogledajte djelić atmosfere i prekrasne naslovnice bajki na sljedećem linku.

 

  


Osnovna škola Mala Subotica