2021-03-29 18:17:13

Tjedan novca

  Tjedan novca u našoj školi                               

Prošli tjedan od 22. do 26. ožujka obilježavao se Tjedan novca čiji je cilj unaprijediti razinu financijske pismenosti kako bismo u budućnosti mogli donositi pametne financijske odluke.

Knjižničarka Patricija Husajina održala je radionicu u 3. a i 3. b razredu. Razgovarali su i raspravljali o važnim pitanjima vezanima uz novac: Uz što povezuju pojam novac? Odakle dolazi novac? Koje su im sve želje i potrebe roditelji ispunili upravo novcem?

Učenici su na listiću morali odlučiti spada li neki predmet u želju ili u potrebu, a zatim su dobili zamišljenih 200 kn i morali odabrati koje stvari (uz sličicu se nalazila i cijena) bi za taj iznos kupili, a koliko bi uštedjeli. Većina je virtualni novaca donirala, a neki su novac čak ostavili roditeljima.

Učenici su se okušali i u izradi vlastitih kovanica. Svatko je dobio jedan iznos kovanice: 1 lp, 2l p, 5l p, 10l p, 20l p, 50 lp, 1 kn, 2 kn, 5 kn. Izrađivali su glavu kovanice dok su pismo dobili zadano. Na glavu kovanice u sredini stavljali su crtež svoje životinje, predmeta ili biljke, a iznad su pisali naziv kovanice. Najčešći naziv kovanice bio je SOVA pa je slogan bio ''Mudrost u upravljanju novcem''. Svjetski i europski slogan Tjedna novca glasi: „Čuvajte sebe, pazite na svoj novac.“

Preostale fotografije možete pogledati klikom na OVDJE. 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Mala Subotica