2021-03-05 13:02:23

Dječji Kranjčić

STIGLI REZULTATI 10. JUBILARNOG „DJEČJEG KRANJČIĆA“

Književni i likovni natječaj Dječjeg hrvatskog duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić već deset godina zajedno organiziraju OŠ Ljudevita Modeca Križevci i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana.

 Na ovogodišnji natječaj, koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2020. pristigao je 161 književni rad te 118 likovnih radova iz ukupno 56 škola s područja cijele Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je ljepota.

 Članovi stručnoga ocjenjivačkog povjerenstva (za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Jasna Šego i Vojmil Žic; za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic), nakon što su pročitali i pregledali radove koji su im dostavljeni bez podataka o autorima, donijeli su odluku o rezultatima ovogodišnjega natječaja. Povjerenstvo je odabralo širi izbor radova koji će ući u zbornik (61 književni rad i 35 likovnih radova) te uži izbor radova koji će biti nagrađeni (14 književnih i 8 likovnih radova).

Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, koji na tom natječaju sudjeluju od prvog dana i ove su godine postigli zapažene rezultate. Likovni radovi Grete Zamuda, 1.a i Teje Dodlek, 1.a  su nagrađeni, dok će likovni rad Vide Brodarić svoje mjesto naći u zborniku radova.

Osim toga, Greta Zamuda napisala je i stihove pod naslovom Lepo je…Pjesma je također nagrađena. Učenice je u  stvaralaštvu vodila učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Središnja priredba ovogodišnjeg Dječjeg Kranjčića predviđena je za subotu,17. travnja. Hoće li do završne svečanosti doći, ovisi o epidemiološkim mjerama.


Osnovna škola Mala Subotica