2021-02-22 08:36:44

Dan materinskog jezika

                                              Dan materinskog jezika

Učenici 7.b razreda  prigodno su obilježili 21. 2. Dan materinskog jezika koji se obilježava diljem svijeta  od 1999.  Materinskim jezikom služimo se najbolje i najpreciznije – jer je u nas usađen od naših početaka.

Za tu je prigodu učenica Lea Špiranec  na dodatnoj nastavi iz Hrvatskog  jezika izradila plakat na zadanu temu koji je i prezentirala u priloženom videu.  Kako bi se ukazalo na raznovrsnost i nijanse materinskog jezika učenik Jeronim Ružić kazivao je stihove Petra Preradovića Jezik roda moga. Učenica Lena Marčec kazivala je svoju  pjesmu Dešč na svom materinjem kajkavskom govoru. Na kraju je učenica Dina Mišić pročitala ulomak iz knjige Jadranke Klepac Miris knjige kako bi ukazala na rječničko i značenjsko bogatstvo svima nam dragoga hrvatskoga jezika.  Ovim se aktivnostima učenici ujedno  pripremaju za nadolazeće Dane hrvatskoga jezika koji se obilježavaju svake godine od 11. – 17. 3.

Za sve aktivnosti pripremala ih je učiteljica Hrvatskog jezika Nevenka Polanec- Petek i knjižničarka naše škole Patricija Husajina.

Pogledajte video na sljedećem link 

Video - Dan materinskog jezika

                                

 


Osnovna škola Mala Subotica