2019-12-04 18:00:00

Predstava "FOTKA"

Predstava „FOTKA“

U srijedu, 4.12.2019. glumice iz srednjih škola, zajedno s voditeljem Davorom Doklejom, izvele su predstavu „FOTKA“ za učenike osmih razreda. Predstava se bavi tematikom vršnjačkog nasilja, a osmišljena je u stilu forum teatra. Učenici su mogli savjetovati ili zamijeniti glumce kako bi riješili problem i zaustavili vršnjačko nasilje. Bili su veoma aktivni, uključivali su se sa savjetima, a najhrabriji su zamijenili glumice na sceni i pokušali riješiti problem.

„Predstava „FOTKA“ osmišljena je u sklopu projekta “Šalji dalje” koji provodi Udruga Zora s partnerom Centrom za kulturu Čakovec i suradnicima srednjim školama u Međimurskoj županiji, Udrugom Samoobrana Međimurje i Volonterskim uredom Međimurja. Financijski podržavaju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Međimurska županija.

Ova predstava o vršnjačkom nasilju je osmišljena u stilu forum teatra. Forum teatar je tehnika prikazivanja predstave u kojoj se aktivira i publika koja ima pravo zaustaviti predstavu, zamijeniti jednog/u glumca/icu i mijenjati tok predstave. To je mjesto za isprobavanje različitih rješenja gdje se pojedinci/ke osnažuju da djeluju i suočavaju s prikazanim problemom i u stvarnom svijetu.“


Osnovna škola Mala Subotica