2019-10-21 21:02:04

Asocijacije na Dalija

         Učenici 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica postigli su izniman rezultat na ovom natječaju s jednim nagrađenim i dva pohvaljena rada u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda. Drugom nagradom nagrađen je rad čiji je autor Mia Medvedec, dok su nagrađeni radovi Neve Novak i Marte Novak.Osim toga, još su tri rada izložena na likovnoj izložbi. To su radovi Helene Marčec, Leone Drvenkar i Julije Juras. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec, mag.prim.educ.

         

U Muzeju Grada Đurđevca održava se još od travnja 2019. inozemni izložbeni projekt „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalija. To je bio povod da Muzej Grada Đurđevca u suradnji s ŽSV Likovne kulture Koprivničko-križevačke županije raspiše likovni natječaj pod nazivom  „Asocijacije na Dalija“.

Cilj natječaja i izložbe je  povezati analitičko promatranje i stvaralaštvo djece i mladih. Analizirajući stvaralaštvo umjetnika Salvadora Dalija učenici istražuju, promišljaju i  dolaze do novih spoznaja i ideja za vlastito stvaranje. 

Na natječaj je pristiglo 176 likovnih radova iz pet županija. Povjerenstvo (Edita Janković Hapavel, dipl. povj.umj. , Mirko Lekić, dipl. učitelj likovne kulture, Ana-Marija Smoljanec, mag.educ.art.) izdvojilo je po tri nagrađena rada od 1.do 4. razreda i od 5. do 8. razreda te po tri pohvaljena rada u istim kategorijama.

 Nagrađene i pohvaljene učenice nazočile su sa svojom mentoricom 21. listopada otvorenju izložbe i podjeli priznanja. Boravak u Đurđevcu bila je prilika da se posjete deve koje su u „hrvatsku Saharu“ uvezene prije nekoliko godina i danas su Dina, Đurđica,Tomica i Romeo zanimljiva turistička atrakcija.


Osnovna škola Mala Subotica