2018-10-30 14:20:00

Filmeki - revija dječjih filmova

FILMEKI ZA ŠKOLARCE

Filmske skupine međimurskih osnovnih škola svake se godine redovito pojavljuju na državnim revijama i smotrama školskih filmova gdje postižu zapažene rezultate. Kako bi ti filmovi bili prikazani široj, a što je još važnije, i domaćoj publici, Centar za kulturu Čakovec i filmske skupine Međimurske županije pokrenule su reviju dječjih filmova pod nazivom „Filmeki“. Na „Filmeke“ su pozvane sve međimurske škole, a mjesta u dvorani Centra za kulturu popunjena su u rekordnom roku. 

Na reviji je bilo prikazano ukupno osam uspješnih filmova koji će poslužiti kao vrijedan materijal za područje medijske kulture nastavnoga predmeta Hrvatski jezik te za satove razrednika. Osim besplatne projekcije školama sudionicima uručen je  i dodatni materijal- snimke prikazanih filmova te primjeri metodičkih priprema za nastavu.

Predstavila se OŠ Strahoninec s filmovima Da bismo srcem gledati znali i Koraci, OŠ Ivanovec s Djeco, Ivica se zovem i Uživo iz 5.a, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec s filmom Nakon 15, OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice prikazala je Život s glazbom, II. OŠ Čakovec Ole i Trufa te OŠ Gornji Mihaljevec Bajku o ribaru i zlatnoj ribici. Prikazani filmovi obuhvatili su sve filmske rodove te vrlo širok raspon tema kojima se bave  mladi filmaši.

„Filmeki“ su prvi put bili prikazani 30. listopada s početkom u 10 sati s nadom da će postati tradicija u širenju medijske kulture i razvijanju medijske pismenosti.


Osnovna škola Mala Subotica