2017-03-28 10:54:06

Likovni natječaj

MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ ISERLOHN-NEU-ISENBURG-ZADAR 2017.

Već sedamnaestu godinu zaredom organizira se međunarodni likovni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta. U dosadašnjim natječajima sudjelovalo je 5 000 djece, 300 učitelja i više od 200 škola i udruga iz 18 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije (Vojvodine), Slovenije, Mađarske, Austrije, Švicarske, Italije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, Luksemburga, Belgije, Engleske, SAD, Australije, Čilea i Argentine. 

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Moj dom je svako mjesto gdje moja obitelj spusti sidro“. Na natječaj je ove godine pristiglo preko 400 radova iz pet zemalja: BiH, Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Švicarske. 
Natječaj je realiziran u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, Hrvatskim glasom Berlin, Hrvatskom udrugom Mozaik Rim, Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.v. Neu-Isenburg, Osnovnom školom Zadarski otoci Zadar i Hrvatskom nastavom Hessen. 

U natječaju su sudjelovali i učenici 1. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.Poseban uspjeh postigao je rad učenice Neve Novak koji je dobio 4. nagradu. Mentorica nagrađene učenice je dipl. učiteljica RN Ljiljana Rinkovec.


Osnovna škola Mala Subotica