2023-06-02 12:13:58

Program sCOOLFOOD

Program sCOOLFOOD

Učenici koji polaze Program sCOOLFOOD prisustvovali su još dvjema poučnim i zanimljivim radionicama koje je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Makronovom.

Kuharica prirodne kuhinje gđa. Željka Forden Jambrešić 10. svibnja provođenjem radionice „Usvajanje održivih navika u prehrani zasnovanih na cjelovitim i ekološkim izborima uz razumijevanje pozitivnog utjecaja na osobno zdravlje i zdravlje okoliša“ podučila je učenike kako pripremiti zdrav obrok.

Učenici su nakon razgovora samostalno pripremili hranjivi obrok koristeći sastojke uzgojene na ekološki prihvatljivi način (zobena kaša, chia sjemenke, rižino mlijeko, rižin slad, bademe, lješnjake, sušene marelice, jabuke). Polaznik radionice Vito Andročec rekao je: „Svi su sastojci bili jako fini. Volim ovakav plan prehrane. Moji prijatelji i ja smo uživali u hrani koju smo pripremali s gospođom Željkom.“ 

Radionicu „Usvajanje održivih navika koje obuhvaćaju kako komunikaciju sa samim sobom, tako i komunikaciju s okolinom koja uključuje ljude i okoliš“ održala je  23. svibnja ravnateljica Makronove Tamara Dabić Kempf, prof. Učenici su dobili različite zadatke vezane uz ovu temu te su izradom plakata pripremili izvješća i tako prezentirali što su sve naučili tijekom provođenja Programa sCOOLFOOD. Na kraju ih je voditeljica radionice počastila finim keksima koji su proizvedeni u Hrvatskoj prema makrobiotičkim načelima. (Olivera Šercer-Žokalj)

                                   

Klikom na sliku otvara se galerija fotografija 

 


Osnovna škola Mala Subotica