preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

Multimedijska skupina

voditeljica Ivana Ružić – učiteljica informatike

 

Polaznici ove skupine su učenici od petog do osmog razreda.

Učenici pišu i pripremaju vijesti za objavu na mrežnim stranicama, upoznaju se s osnovama digitalne fotografije i videa, u suradnji sa knjižničarskom skupinom izrađuje elektroničku slikovnicu te izrađuje različite PowerPoint prezentacije u suradnji s drugim grupama i učiteljima (Mjesec hrvatske knjige, književni susret, itd.)

Učenici ove skupine vrlo često sudjeluju u različitim nagradnim natječajima u organizaciji Carneta, Entera i dr.

U prvom obrazovnom razdoblju naglasak je na pripremama za natjecanje učenika iz informatike. Rješavamo različite problemske zadatke u programskom jeziku QBasic.

 

SLIKOVNI RJEČNIK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Ružić, 27. 4. 2009.

U prilogu se nalazi slikovni rječnik koji je nastao kao rezultat suradnje multimedijske i knjižničarske skupine. Rječnik su izradili učenici alatom otvorenog koda OpenOffice Impressom.

 [više]

KOLO ZNANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Ružić, 27. 4. 2009.

U prilogu se nalazi igra "Kolo znanja" koju su izradili učenici multimedijske skupine alatom otvorenog koda OpenOffice Impressom.

 [više]

OSNOVE DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Autor: Ivana Ružić, 26. 11. 2008.

Slika vrijedi tisuću riječi, a zašto onda ne bi naučili kako napraviti bolju fotografiju i kako izvući maksimum iz našeg digitalnog fotoaparata?

 [više]

IZGUBLJENA LOPTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Ružić, 26. 11. 2008.

Izgubljena lopta je slikopriča nastala suradnjom knjižničarske i multimedijske grupe. Našu prvu slikopriču pogledajte u prilogu.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju