preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 2. 9. 2021.

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2021./2022.

Dragi učenici, roditelji, skrbnici i udomitelji…

Nastavna godina 2021./2022. započinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. Svi smo puni vjere da će biti ispunjena zdravljem, znanjem, kreativnošću i obostranim zadovoljstvom.

Nastavljamo s organizacijom kao i prošle godine i opet apeliramo na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa koje su izdane vezano uz epidemiološku situaciju.

Kako bismo se svi pridržavali propisanih mjera zaštite, molimo Vas da obavezno pratite obavijesti koje će učenici dobiti od razrednika, roditelji na roditeljskim sastancima, a bit će objavljene i na web stranici škole.

Roditeljski sastanci održat će se prema dogovoru s razrednicima.

Nastava počinje u ponedjeljak, 6. 9. 2020. godine u 8:00 sati (osim prvih razreda).

Učenici u školu dolaze u 7:50 h. Na ulazu će ih dočekati njihovi razrednici i odvesti ih u učionice. Molimo da djeca ne dolaze prerano u školu, kako ne bi stvarali nepotrebne gužve.
Molimo učenike petih razreda da ostanu vani i pričekaju razrednike da ih odvedu u razred.

Prije polaska djeteta u školu, izmjerite njegovu tjelesnu temperaturu. Učenici viših razreda mogu sami izmjeriti temperaturu. Kod pojave znakova bolesti, koji upućuju na moguću zarazu COVID-19 (povišena tjelesna temperatura – na beskontaktnom termometru 37,2 oC, simptomi respiratornih bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, poremećaj osjeta njuha i okusa i gastrointestinalne smetnje – proljev, povraćanje i bol u trbuhu), dijete/učenik ostaje kod kuće i javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine/pedijatru, koji odlučuje o testiranju. O tome roditelj telefonom mora obavijestiti školu.

Ujedno vas molimo da se ne zadržavate u blizini škole, kako bi se izbjeglo grupiranje velikog broja ljudi. Prilikom boravka u blizini škole, održavajte fizički razmak od 1,5 m.

Za sve eventualne upite stojimo Vam na raspolaganju!

UPUTE ZA 1.DAN NASTAVE:

1. RAZREDI:

Učenici 1. razreda dolaze u školu s jednim od roditelja u 9:00 sati  (roditelj mora imati masku na licu). Molimo pričekajte pred ulazom, gdje će vas dočekati i pozdraviti vaše učiteljice i povesti u razred.

OSTALI RAZREDI:

Učenicima ostalih razreda nastava počinje u 8:00 sati te imaju organizirana 3 školska sata, koja provode sa svojim razrednikom. Svaki razred ima organiziranu nastavu u zasebnoj učionici, u kojoj ste bili smješteni prošle godine. Prvi dan razrednici će učenicima podijeliti udžbenike. U školu je potrebno doći s papučama, ključićem od ormarića, priborom za pisanje, bilježnicom i torbom u koju će učenici staviti dobivene udžbenike. Maske za lice obavezne su u školskom autobusu i na hodnicima. Učenici predmetne nastave obavezno dolaze u školu u zaštitnim maskama, koje skidaju tek nakon ulaska u učionicu. Sve ostale informacije, učenici će dobiti prvi dan od svojih razrednika.

Svaki razred ima određen ulaz na koji će učenici ulaziti u školu. Po dolasku, učenici ulaze u školu, bez zadržavanja na školskom dvorištu. Papuče učenici obuvaju kod svojih ormarića.

Svi učenici 5. razreda pričekat će svoje razrednike ispred glavnog ulaza, držeći distancu i pridržavajući se epidemioloških mjera.

Učenicima je prvi dan škole osigurana prehrana u školi.

RASPORED ZVONJENJA ZA PRVI DAN:

 

ULAZI U ŠKOLU I RASPOREDI PO UČIONICAMA:

Učenici 1. i 2. razreda (1.a, 1.b, 2.a, 2.b) koriste ulaz u školu sa strane sportskih terena, iza dvorane.

Učenici 3. i 4. razreda (3.a, 3.b, 4.a, 4.b) koriste bočni ulaz u školu.

Učenici predmetne nastave ulaze na glavni ulaz, a 7.b razred na ulaz kod sportske dvorane.

 

RASPORED VOŽNJE ZA PRVI DAN:

Za učenike putnike i dalje je organiziran prijevoz školskim autobusom.

Učenici putnici školskih autobusa obvezni su tijekom vožnje u autobusu imati maske za lice. Kada dođu, ulaze u školu bez zadržavanja na školskom dvorištu.

Prvih dana moguća su kašnjenja autobusa te molimo roditelje za razumijevanje.

I ne zaboravite, pred vama se, dragi učenici, možda kriju najdivnija prijateljstva, najbolji projekti, fantastične nove stvari, pregršt znanja, novi izazovi… Ne zaboravite ih uhvatiti!

Sretan i uspješan početak školske i nastavne godine!

 

                                                                                    Ravnateljica škole

                                                                                  Željka Štampar Zamuda

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju