preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan planete Zemlje

Autor: Patricija Husajina, 22. 4. 2021.

Dan planeta Zemlje

Dan 22. travnja u svijetu se obilježava kao Dan planeta Zemlje. Svake godine na taj dan osvješćujemo važnost brige za naš planet i sveukupnu dobrobit svih Zemljinih stanovnika. Ovaj je tjedan knjižničarka Patricija Husajina zajedno s učiteljicom Jasminkom Drabić provodila niz aktivnosti s učenicima 2.b razreda.

Utorak

- Govorilo se o školskom projektu Mi, mali čuvari prirode u suradnji knjižnice i 2. b razreda.

- S učenicima se razgovaralo o obilježavanju Dana planete Zemlje te kako možemo doprinijeti očuvanju prirodnih bogatstva i koja su to bogatstva Lijepe Naše.

- Raspravljalo se o pojmovima otpad, smeće, recikliranje, kompostiranje i smetlište.

- Učenici su vođenom aktivnošću osmišljavali na koji se način može zaštiti jedan cvijet, zrak ili riba u nacionalnom parku. Tako su izradili svoje ekološke slikovnice i potom pročitali edukativnu slikovnicu Zrak autora Marice Milčec i Darija Kukića u kojoj smo saznali kako je dječak Dado odlučio ekološki zbrinuti svoju tratinčicu, ne ostavivši je u stanu nego je zajedno s tatom posadivši u parku izvan grada.

Srijeda

- Knjižničarka je predstavila učenicima na koji se način izrađuje razglednica i od kojih se dijelova sastoji. Učenici su potom izrađivali ekorazglednicu koju će poslati ostalim učenicima naše škole kako bi se ekološki i odgovorno ponašali unutar i izvan prostorija škole. Naslov razglednice je Tomašev ekozdrav, uz slogan ''Eko manire učenici 2. b zelenom školom šire“. Dizajn razglednice osmislila je učiteljica Likovne kulture Mirna Žerjav.

- Prije izrade razglednice učenici su interpretativno čitali slikovnicu Pismo iz Zelengrada. Nakon čitanja izdvojili su nekoliko ekoloških poruka koje će iskoristiti za razglednicu. Izrađena razglednica izložena je u holu škole.

Četvrtak

- Učenici 2. b zajedno s knjižničarkom slušali su predavanje tvrtke Zeo Nobilis i GPK Čakom – Kam se koje smeće meće

Preostale fotografije pogledajte na sljedećem LINK-u. 

  
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju