preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Sadnja stabala

Autor: Patricija Husajina, 9. 3. 2021.

                                       Zasadi stablo, ne budi panj

Naša se škola i ove godine priključila hvalevrijednoj nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“. U kolektivnoj su sadnji drveća sudjelovali učenici prirodoslovne grupe s učiteljicom Matejom Čerepinko i učenici 8. b razreda s učiteljicom Oliverom Šercer-Žokalj. Marljivi su ljubitelji prirode 4. i 5. ožujka 2021. uz pomoć domara Gorana Fiaka u školskom dvorištu posadili deset stabala. Tako će sada naše dvorište krasiti lipa, tužne vrbe, javori i smokve.

Želja nam je razvijati ekološku svijest o klimatskim promjenama i stvarati kolektivno zadovoljstvo zbog aktivnosti usmjerene na očuvanje okoliša. Sadnjom stabala smanjuje se onečišćenje zraka i emisija stakleničkih plinova, a time se značajno doprinosi bioraznolikosti. Razvojem zelene infrastrukture štitimo sebe i buduće generacije od klimatskih promjena te si osiguravamo ugodno mjesto za život.

Preostale slike pogledajte na Facebook galeriji slika (kliknite na poveznicu)

(Olivera Šercer-Žokalj)

  
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju