preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Magdalena Lipić, 10. 7. 2020.

Informacije o upisima u srednju školu

Dragi osmaši i roditelji,

započele su prijave programa za srednje škole. U privitku su priloženi neki dokumenti: podsjetnik na rokove prijava i upisa, uputa doktorice školske medicine i popis deficitarnih zanimanja (klik na Više).

Za sve informacije ili nedoumice možete se obratiti vašim razrednicima ili školskoj psihologinji.

Podsjećamo:

Od 8.7. do 22.7. - prijave obrazovnih programa – učenici u sustavu Upisi.hr odabiru do 6 zanimanja koja žele upisati. Važno je da zanimanja budu rangirana tako da na prvom mjestu bude ono zanimanje koje je vaš prvi odabir, a nakon njega ostala zanimanja prema redoslijedu kojim ih želite upisati.

Do 12.7. rok za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere (u Međimurskoj županiji to je: Likovna umjetnost i dizajn)

Od 22.7. do 24.7. učenici u OSNOVNU školu moraju dostaviti potpisane PRIJAVNICE. To možete učiniti i elektroničkim putem, slanjem na e-mail vaših razrednika. Učenici koji kod kuće nemaju printer mogu doći u školu po isprintanu prijavnicu. O točnom terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.

25.7. Objava konačnih ljestvica

27.7 . – 31.7. dostava UPISNICA u SREDNJU školu. Svaka srednja škola ima određene SVOJE datume dostave potrebnih dokumenata (provjeriti na stranici srednje škole). Upisnicu učenik ispisuje iz svog sustava Upisi.hr. Potpisana upisnica i ostala potrebna dokumentaciju (ovisno o školi u koju se učenik upisuje: upisnica, potvrda za dodatne bodove, potvrda školskog liječnika ili medicine rada, ugovor o naukovanju) dostavlja se u srednju školu osobno ili elektroničkim putem.

 

Za neka zanimanja učenici moraju pribaviti potvrdu školske liječnice ili potvrdu medicine rada. U privitku su upute školske liječnice o načinu pribavljanja potvrde. Učenici su u školi dobili letke s kontakt brojevima ustanova medicine rada u kojima možete obaviti liječnički pregled.

 

Deficitarna zanimanja: Deficitarana zanimanja ove školske godine su Zidar, Tesar, Bravar, Autolakirer, Obućar, Konobar, Mesar. Za ova zanimanja HZZ plaća pregled na medicini rada. Nakon konačnih rang lista učenici se upisuju sa potvrdom obiteljskog liječnika i tada se javljaju HZZ i traže uputnicu za pregled na medicini rada u poliklinici Medikol. Termini pregleda će biti u kolovozu.

Pratite redovito stranice naše škole i informacije na stranici Upisi.hr.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju