preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Profesionalna orijentacija

Autor: Magdalena Lipić, 28. 5. 2020.

Za jesenski rok upisa u srednje škole u županiji ostalo slobodno ...OSMI RAZREDI

- PROFESIONALNO USMJERAVANJE -

- Informacije o srednjim školama sve na jednom mjestu - 

Dragi osmaši i roditelji osmaša,

polako se bliži vrijeme odluke i upisa u srednju školu. Srednje škole za Vas su pripremile promotivne materijale koji Vam mogu pomoći u donošenju odluke o izboru željene srednje škole.

Klikom na Više pogledajte promotivne materijale koje su za vas pripremili. Informativni letci o školama nalaze se na dnu članka.

Uz to, na stranici naše škole nalazi se kartica Upisi u srednje škole (OVDJE) na kojoj možete naći korisne linkove i inromacije o upisima u srednju školu.

1. EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEChttps://youtu.be/enCAu1q7D7I

 

2. SREDNJA ŠKOLA PRELOG:  https://www.youtube.com/watch?v=Ywbl5X0Olnw  (VIRTUALNA ŠETNJA SŠP-om)

Dragi osmašu!

Naizgled daleko, ali zapravo vrlo brzo doći će vrijeme za važnu životnu odluku.

Koja srednja škola? Prelog, Čakovec ili Varaždin?

Da bismo ti olakšali izbor, predlažemo da razmisliš o onom što te čini sretnim, što bi volio raditi u životu, kamo bi želio putovati…

Ne zaboravi na vrijeme koje ionako prebrzo prolazi. Vrijedi li puno vremena gubiti na prijevoz? Zbog dugotrajne svakodnevne vožnje uskraćeni su ti brojni hobiji, a i vrijeme za učenje bitno je kraće.

Srednja škola Prelog  je mala, no već dvadesetak godina živi punim plućima u srcu Preloga, a uskoro postaje škola partner Centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam za sjeverozapadnu regiju.  Spremna je za proširenje svojih prostora i postat će vrhunski opremljena škola 21. stoljeća. U svom obrazovnom programu nudi vam široki spektar znanja iz područja ugostiteljstva, turizma, ekonomije i prehrane. Ako pak još malo želiš promisliti o svom budućem zanimanju, onda je za tebe idealna opća gimnazija koja nudi najbolje temelje za nastavak školovanja.

Kao vlasnici licencije za Erasmus+ mobilnosti omogućujemo svakom našem učeniku da putuje u europske zemlje po izboru te obogaćuje svoje znanje ili pak obavlja stručnu praksu u modernim ugostiteljskim objektima.

 Uvijek prijateljski raspoloženi, puni razumijevanja, ali obogaćeni iskustvom, znanjem i sposobnostima, stručni tim naših nastavnika garancija su uspješnih rezultata na državnoj maturi, a potom i upisa na željene fakultete. Dvije godine rada u eksperimentalnom programu, niz stručnih usavršavanja u sklopu kurikularne reforme, opremljenost suvremenom tehnologijom našu školu već svrstava u vrh obrazovnog sustava.

U našoj si školi uvijek NETKO, nikad bilo tko, u svakom trenutku VAŽAN, nikad zapostavljen, redovito SASLUŠAN jer si poseban, jedinstven i neponovljiv!!!

Kako bi saznao što više informacija o Srednjoj školi Prelog, pozivamo te da pogledaš naš promotivni video, a možeš nas pratiti na školskoj internetskoj stranici te na društvenim mrežama. Budi in i svakodnevno prati naše aktivnosti.                                                                                                            

https://youtu.be/9u20J3MjSiQ

https://hr-hr.facebook.com/ssprelog/

https://www.instagram.com/explore/locations/612948980/croatia/prelog-croatia/srednja-skola-prelog/?hl=en

http://ss-prelog.skole.hr/

Čekamo te!!!

Ravnatelj:

Tomislav Gregur, prof.

 

3. TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEChttps://bit.ly/PROMOTSC2020     

Budući da je neizvjesno kad ćemo se vratiti u školske klupe, ne bismo voljeli zanemariti naše buduće učenike, vaše osmaše. Učenici Tehničke škole Čakovec, u posljednjim su danima redovne nastave u školi, uspjeli snimiti zadnje kadrove našeg novog promo filma. Da ne mislimo samo na sadašnjost i kako će završiti ova školska godina, dajmo učenicima priliku da se okrenu budućnosti. Za snimanje i montažu filma možemo zahvaliti Ivanu Debelcu, učeniku 3. razreda tehničke gimnazije, a u filmu se pojavljuje samo mali dio velikog broja naših svestranih učenika. Vjerujem da ćete prepoznati neke svoje bivše učenike, a vaši osmaši svoje bivše kolege.

Sve aktualno o Tehničkoj školi Čakovec učenici mogu pratiti na:

1)     -  web stranici škole  http://www.ss-tehnicka-ck.skole.hr/

2)      - na Facebooku - https://web.facebook.com/tehnickaskolacakovec/

3)     -  na Instagramu – tehnickaskolacakovec

 Sve daljnje informacije o upisima, ažurno ćemo objavljivati na navedenim mjestima, a učenici i roditelji mogu se obratiti i putem službene e-mail adrese škole:  tsck@tsck.hr .

 

4. GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC: 

Informativni letci nalaze se u privitku. Dodatne informacije možete potražiti na na web stranici škole ili društvenim stranicama škole (Facebook ili Instagram).

 

5. GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC

Poštovani, nadam se da ste svi dobro i da se snalazite u ovoj novoj, svima nama izazovnoj situaciji. Budući da nam je sada cijeli školski život online, takva nam je i profesionalna orijentacija, stoga Vam šaljemo promo materijale naše škole za Vašu profesionalnu orijentaciju (nalaze se u privitku).

Za sve dodatne informacije učenici i roditelji mogu konzultirati i našu web stranicu: www.gsc.hr i našu Facebook stranicu

Film GŠČ Promo link youtube:
https://youtu.be/gcGDG7I8e40

 

5. GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC

Pozivamo vaše učenike da na web stranici škole pogledaju programe koji se provode u našoj školi: http://ss-gospodarska-ck.skole.hr/skola/razredi/sektori.  Također, pozivammo ih da prate informacije na web stranici naše škole i društvenim mrežama.

Promotivni video: KAMO DALJE

Informativni letak nalazi se u privitku.

 

6. SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC

Informacije o programima koji se provode u Srednjoj školi Čakovec možete pronaći na web stranici škole ili na društvenim mrežama. 

 

7. GIMNAZIJA ŽIGER: 

Učenici i roditelji mogu pobliže upoznati Gimnaziju Žiger, saznati osnovne informacije o školi i načinu rada na sljedećoj poveznici:  https://bit.ly/2LIEsGl

 

8.PRVA PRIVATNA GIMNAZIJA VARAŽDIN:

Informativni plakat nalazi se u privitku. Informacije o školi sa navedenim brojevima telefona na koje roditelji i učenici mogu nazvati jer su predbilježbe u tijeku cijelo vrijeme: mail tajnistvo@privatna.net ili telefon 200 334 / broj mobitela 098 331 227

S poštovanjem, ravnateljica Prve privatne gimnazije,
Nives Risek
 

9. SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Ovim putem bismo voljeli pozvati učenike i njihove roditelje da posjete web stranicu naše škole:  https://sss-vz.hr/struke/ na kojoj mogu naći detaljnije informacije o upisima, programima zanimanja kao i promotivne filmove. 

Za sva pitanja budite slobodni kontaktirati nas na broj škole (042 492 255) ili putem e-maila ( sss@sss-vz.hr  ili  strukovna.varazdin@gmail.com ).

S poštovanjem,
Upisno povjerenstvo Srednje strukovne škole 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju