preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenice predstavile svoje slikovnice

Autor: Željka Štampar Zamuda, 4. 2. 2020.

Neva Novak i Nika Halić učenice su 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica. Jedne su od rijetkih učenica te dobi koje se mogu pohvaliti da su im već tiskane prve knjige, odn. slikovnice. Naime, učenice su sudjelovale na natječaju Moja prva knjiga kojeg provodi Udruga Kalibra iz Karlovca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nikina slikovnica Kako živi obitelj Ježić ušla je među sedam pobjedničkih šk. god. 2017./2018. Nika je tada bila učenica drugog razreda.

          Nevina slikovnica Gdje su moje čarape? bila je jedna od sedam pobjedničkih slikovnica prošle šk. godine. Tada je Neva polazila treći razred.

   

 

Obje učenice su ovih dana dobile priliku predstaviti svoje slikovnice u OŠ ŠpanskoOranice u Zagrebu. Došlo je do suradnje dviju škola tako da su Neva i Nika predstavile svoju školu i svoje slikovnice učenicima trećeg razreda . Oni su zajedno sa svojom učiteljicom Karmen Cesar  pokazali iznimno zanimanje za proces nastanka slikovnica. Nažalost, ove šk. god. nije raspisan natječaj za izradu slikovnica zbog nedostatka financijskih sredstava. Nadamo se da je to samo privremeno te da će se učenici već iduće godine ponovno moći upustiti u avanturu pisanja i oslikavanja slikovnica.

          Nika i Neva su zajedno sa svojom učiteljicom Ljiljanom Rinkovec i ravnateljicom Đurđom Horvat ugodno provele vrijeme u Zagrebu. Na kraju druženja učenice su djeci iz Zagreba podijelile označivače stranica koji sadrže ilustracije iz njihovih slikovnica.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju