preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Oboji svijet tolerancijom!

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 10. 12. 2019.

Forum za slobodu odgoja svake godine raspisuje nagradni natječaj „Oboji svijet“ s ciljem promicanja tolerancije. Na ovogodišnjem natječaju naša medijska grupa osvojila je nagradu za TV – reportažu „Daj  pet“.  

​Više o samom natječaju i filmu pročitajte klikom na Više.

 

U konkurenciji od 180 radova učenika iz 79 škola naša je medijska grupa osvojila nagradu u kategoriji školskih projekata. Naime, učenice Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija tijekom školske godine snimale su projekt „Daj pet“ . Zajedno sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer prepoznale su važnost projekta i trud svih onih koji su radili s učenicima, a to su romski pomagači Severina Oršoš i Ljubo Ignac, psihologinja Magdalena Lipić i učiteljica Željka Štampar Zmuda. Projekt je bio namijenjen učenicima Romima s ciljem očuvanja kulture i jezika Roma Bajaša. Kako bi ih drugi prihvatili, prvo su  morali sami prihvatiti svoje različitosti. Morali su upoznati svoju kulturu i jezik jer različitosti  su te koje obogaćuju naš svijet.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju