preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Grčkoj na Erasmus+ Projektu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 15. 11. 2019.

 U okviru Erasmus + projekta pod nazivom Inclusion Trought  Arts, učiteljice Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovali su u razdoblju 4.11. - 8.11. 2019. godine na edukaciji u Grčkoj u mjestu Sageika u blizini grada Patrasa. Osim koordinatorice projekta učiteljice Manuele Stričak,učiteljice i voditeljice školskih volontera Željke Štampar Zamuda i pedagoginje Erminije Bektešević na edukaciji u Grčkoj bili su i učitelji iz Finske, Latvije, Španjolske, Finske i Češke. Prvog su dana svi sudionici posjetili osnovnu školu i sudjelovali na nastavnim satovima grčkog i engleskog jezika,upoznali se sa funkcioniranjem školskog sustava u Grčkoj te održali koordinatorski miting i dogovorili daljnju realizaciju projektnih zadataka.

           

Drugi radni dan sudjelovali su na prezentaciji Gardnerove Teorije multiple inteligencije i raspravljali o primjeni na zadatke unutar projekta,bili na prijemu kod direktora za prosvjetu Zapadne Grčke i posjetili prekrasan Arheološki muzej u Patrasu. Zadni, treći radni dan bile su izuzetno atraktivne i korisne dramske radionice i završni sastanak. Napravljena je analiza edukacije gdje su istaknuti primjeri dobre prakse drugih sudionika, a koji su primjenjivi i u našem okruženju.  Sudjelujući u ovom projektu, učiteljice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica stekle su nove spoznaje, upoznali nove metode i načine rada, iskusili bogatstva drugog podneblja i kulture, tj. obogatili svoja umijeća poučavanja koja će primijeniti u svom radu s učenicima, a u cilju postizanja što boljih rezultata obrazovno – odgojnog procesa.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju