preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Svojim filmovima ruše granice

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 10. 2019.

Škarje moje malo najbolji dokumentarni film

Kreativnost, upornost i marljivost naših mladih filmaša opet je urodila plodom. Svojim filmovima predstavili su se na Smotri i na filmskim festivalima te privukli pažnju publike i žirija. Čak s tri filma sudjelovali su na Smotri hrvatskog školskog filma u Velikoj Gorici, Lordy, moj život, Igra igrica i Škarje moje malo.

U izuzetno jakoj konkurenciji od 89 filmova na 57. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece osvojili su dvije nagrade, 3. nagradu stručnog žirija za TV-reportažu Daj pet i 3. nagradu dječjeg žirija za dokumentarni film Škarje moje malo.

Najveće priznanje za uloženi napor i trud doplovilo je iz Dubrovnika. Naime, na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade čitavog Mediterana koji je održan u gradu pod Srđem  od 17. do 20. listopada film Škarje moje malo proglašen je najboljim dokumentarnim filmom Festivala. Prema riječima žirija šarmantan je to komad filmske priče koji premošćuje prošlost i budućnost, staro i mlado kako bi suvremeno iznio priču o malenom romskom naselju i njegovim živopisnim stanovnicima. Ovogodišnji festival bio je u znaku viteza Orlanda i pod sloganom „Stvarati izvan granica“. Mladi su filmaši dokaz da ruše granice i da stvaraju bolji svijet.

A oni su: Sara Dodlek, Alex Horvat, Patrik Horvat, Julia Matić, Ena Jančec, Ela Purić, Hana Purić, Karlo Pavlic, Matija Taradi, Janja Taradi, Tia Križaić, Deni Kerovec, Ela Janković, Stella, Ovčar,  Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija.

U cijelom tom procesu odlučujuću ulogu imaju njihove mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

Sve filmove možete pogledati na našem YouTube kanalu - LINK!
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju