preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

REYN

Autor: Magdalena Lipić, 17. 10. 2019.

Međunarodna konferencija REYN-a (Romani Early Years Network)

Naša pomagačica Severina Oršuš jučer je predstavljala školu na međunarodnoj konferenciji REYN-a (Romani Early Years Network) koja je održana u Zagrebu. Sudjelovala je na okruglom stolu te predstavila programe i prakse koje se provode u našoj školi. Ujedno je predstavila i program „Da-m-sins“ (Daj 5) koji je proveden u suradnji s POU Korak po korak. Riječ je o izvannastavnom program za očuvanje kulture i jezika Roma Bajaša.  Veoma aktivna grupa učenika je zajedno s voditeljima, pomagačima Severinom Oršuš i Ljubom Ignacom, učiteljicom Željkom Štampar Zamuda i psihologinjom Magdalenom Lipić, tijekom prošle godine vrijedno proučavala kulturu Roma Bajaša, učila jezik, istraživala svoju zajednicu te izradila veoma kreativne i informativne materijale.

Medijska grupa naše škole o svemu je snimila kratak film koji možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=ksFAW2YK5JI . Film će biti prikazan i na Festivalu o pravima djeteta.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju