preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

KREIRAJ MARKU BAJNU I OSVOJI NAGRADU SJAJNU

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 9. 2019.

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisala je likovni natječaj za odabir rješenja poštanske marke RH. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Sportom do zdravlja“.

 

Natječajem se nastoje promovirati poštanske marke i djeci približiti smisao, značenje i funkcija poštanske marke. Ove godine na natječaj se odazvalo 120 škola s ukupno 564 učeničkih radova.

          Na natječaju je pobijedio likovni rad Helene Marčec, učenice 4.a razreda, a u uži izbor od trideset radova ušlo je još sedam radova učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Helena je likovni rad izradila pod mentorstvom svoje učiteljice Ljiljane Rinkovec.

          Danas je u našoj školi održana svečanost uručenja nagrade i promocija poštanske marke. Tom su prigodom učenici 4.a razreda izveli kraći program.           Poštanska marka tiskana je u nakladi od 100000 primjeraka i od današnjeg dana je u opticaju.Helena je preuzela svoju nagradu, računalo i pisač. Osim toga, Helenino ime će na poštanskoj marki obići Hrvatsku i cijeli svijet. Svi učenici iz Heleninog razreda također su primili prigodne poklone dok je učiteljici mentorici uručena zbirka maraka iz 2018. godine. Hrvatska pošta darivala je i ostale učenike razredne nastave prigodnom razglednicom i novom poštanskom markicom.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju