preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPA U ŠKOLI

Autor: Željka Štampar Zamuda, 9. 5. 2019.

Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovali su u likovnom izričaju na natječaju  „Europa u školi“ . Tema za učenike od 1. do 4. razreda bila je Životinjski parlament. Zadatak je bio zamisliti i prikazati za što bi se životinje borile u svom parlamentu. Nagrađeni su likovni radovi Helene Marčec i Neve Novak iz 3. a razreda. Mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2018./2019. organizirao je  25. godinu za redom natjecanje „Europa u školi“ na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor „Europe u školi“ donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom:   YOUrope- RADI SE O TEBI! -2019. godina Europskih izbora .

 

          Hrvatski nacionalni odbor „Europe u školi“ razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama. Natjecanje je obuhvatilo literarni, likovni i glazbeni izričaj. Svi radovi morali su proći školsku i županijsku selekciju prije nacionalnog odbora. Na nacionalnu razinu pristiglo je ukupno 627 radova.

          Učenici OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica sudjelovali su u likovnom izričaju. Tema za učenike od 1. do 4. razreda bila je Životinjski parlament. Zadatak je bio zamisliti i prikazati za što bi se životinje borile u svom parlamentu. Nagrađeni su likovni radovi Helene Marčec i Neve Novak iz 3. a razreda.

Učenice su zajedno sa svojom mentoricom Ljiljanom Rinkovec nazočile Završnoj svečanosti natjecanja i dodjeli nagrada povodom proslave Dana Europe u Europskom domu Zagreb.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju