preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Mathema 2019.

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 14. 4. 2019.

MATHEMA 2019. U KOPRIVNICI

12.  travnja 2019. održana je Mathema u Koprivnici. Mathema u Koprivnici  je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti. Organizator natjecanja je UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara).

Za učenike osnovnih škola natjecanje se održalo u OŠ „Braća Radić“ dok je domaćin srednjoškolcima bila Gimnazija „Fran Galović“  Koprivnica.

Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ove godine Mathema ima i međunarodni karakter jer su se osim učenika iz Hrvatske prijavile i ekipe iz Bosne i Hercegovine, Estonije. Cipra i Grčke. Tako je ove godine sudjelovalo više od 1200 zaljubljenika u matematiku.

I OŠ Tomaša Goričanca imala je svoje predstavnike na natjecanju. To je bila ekipa najmlađih sudionika, učenika 3. razreda. Ekipu su činili: David Horvat, Abel Baranašić i Maksim Juras, učenici 3.a razreda.

Dečki su zauzeli izvrsno 6. mjesto od ukupno 49 ekipa trećih razreda. Ekipu je vodila njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju