preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni likovni natječaj

Autor: Sanja Posavec, 28. 3. 2019.

Zasebni  vrtec  Zarja iz Kamnika (Slovenija) raspisali su međunarodni likovni natječaj “Raziskujemo senzoriko 2019. - Vrti se“. Tema natječaja tiče se gibanja, točnije vrtenja:  što i tko se vrti, kako je to vidjeti, zašto dolazi do toga i kako to vide djeca.

Natječaj je bio namijenjen djeci vrtičke dobi i učenicima prvih triju razreda osnovne škole, podijeljen u tri kategorije (1 do 3 g., 3 do 6 g. i 6 do 9 g. Pristigla su 844 likovna rada iz 79 vrtića i škola iz cijele Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije i Hrvatske, koje je procjenjivala stručna komisija u sastavu: Dr. Uršula Podobnik, Saša Bučan, Zdenka Brglez Trtnik.

Učenici naše škole Zara Jevtić i Abel Taradi iz 2. a razreda dobili su brončana priznanja. Motiv njihovih djela bio je vrtuljak. Slike su uramljene po dvije zajedno i izložene u Galeriji Doma kulture Kamnik od 14. 3. 2019. do 14. 4. 2019. Nakon toga bit će izložene na jesen u Galeriji pod Arkadami u Arboretumu Volčji potok. Slike su također tiskane u prigodnom katalogu. Mentorica učenicima je učiteljica razredne nastave Štefanija Hajdarović. (Š.H.)
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju