preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Duga

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 27. 3. 2019.

Međunarodni likovno-literarni natječaj s temom „Duga“

Poznati su rezultati Međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn-Essen-Lovas-Karaševo na temu „Duga“. Natječaj je raspisan za djecu Hrvata u iseljeništvu i domovini osnovnoškolske dobi.

Izložba se održava  u Njemačkoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole Zadarski otoci Zadar, Osnovne škole Lovas, Općina Lovas, Zajedništva Hrvata u Rumunjskoj, Osnovne škole broj 2, Karaševo.

Na natječaj je pristiglo 1250 uradaka iz 120 škola i udruga, a sudjelovalo je 160 učitelja. Radovi su pristigli iz osam zemalja: Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije i Njemačke.

Radovi ovogodišnjeg natječaja predstavljeni su 21. ožujka u galeriji u Iserlohnu kada je žiri odabrao najbolje od pristiglih radova. Izložba radova u Lovasu će se održati 5. travnja, a u Karaševu 12. travnja.

OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na ovom međunarodnom natječaju. Ove godine likovni rad učenice Neve Novak iz 3.a razreda osvojio je 3. mjesto. Nevina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju