preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Lidrano 2019.

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 14. 3. 2019.

Izvrstan uspjeh naših učenika

Međuopćinski Lidrano

Na ovogodišnjem Lidranu učenici i mentori naše škole postigli su uistinu zavidne rezultate. Naime, na međuopćinski Lidrano koji je održan u Osnovnoj školi Draškovec prosudbena komisija odabrala je tri literarna rada u kategoriji literarni izraz, a to su: „Štela bi“  Vide Ciglar, „Sneg i breg“ Aide Trstenjak i „Drevo“ Zite Zamuda. Njihova mentorica je učiteljica Slavica Švec.

U kategoriji dramsko-scenskog izraza predstavili su se učenici Vida Ciglar, Hrvoje Horvat, Ema Horvat, Corina Kovačić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda scenskom igrom Dej se geni. Pripremila ih je mentorica Slavica Švec.

Monologom Eme Pongrašić: Matematika predstavio se učenik Ivano Barić. Njega je također pripremila učiteljica Slavica Švec.

U kategoriji pojedinačni nastup predstavila se učenica Rija Novak kazivanjem poezije Ines Oreški: Veter. Riju je pripremila njezina mentorica Ljerka Jezernik.

Radijskom emisijom u kategoriji novinarskog izraza predstavila se i medijska grupa. Učenice Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija snimile su radijsku emisiju Misterij broja tri pod vodstvom učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampamer.

Županijska smotra Lidrano

U čakovečkom Centru za kulturu održana je 22. veljače 2019. Županijska smotra Lidrano. Na smotru su prošla dva literarna rada Sneg i breg (Aida Trstenjak) i Drevo (Zita Zmuda) od kojih je na državnu smotru predložen rad Drevo.

U kategoriji dramsko-scenskog izraza na županijskoj smotri nastupio je Ivano Barić (monolog: Ema Pongrašić: Matematika).

Scenskom igrom Dej se geni nastupili su i učenici Vida Ciglar, Hrvoje Horvat, Ema Horvat, Corina Kovačić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda. Aktualnom i zanimljivom temom privukli su pažnju prosudbene komisije koja ih je predložila za državnu smotru. Svi su oni učenici 4.a razreda, a pripremila ih je učiteljica Slavica Švec.

U kazivanju poezije nastupila je učenica sedmog razreda Rija Novak (Ines Oreški: Veter). Odličnim nastupom plasirala se na državnu smotru.

Radijska emisija Misterij broja tri u kategoriji novinarskog izraza koju su snimile učenice sedmog razreda Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija predložena je na držanu smotru. Misteriozni broj tri i zanimljiva tema emisije osvojili su i državnu prosudbenu komisiju, stoga je pozvana na držanu smotru koja će se održati od 25.3. do 27.3 2019. u Šibeniku.

Čestitke svima!
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju