preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Valentinova

Autor: Sanja Posavec, 18. 2. 2019.

Ftičeki se ženijo

 

Prekrasno Valentinovo u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica održano je tradicionalno i ove godine 14. 2.

Od 5. do 8. razreda 190 plesača iz devet razrednih odjela natjecalo se s dva  tradicionalna plesa iz Međimurja za titulu najboljeg razreda škole.
U drugom dijelu programa u tradicionalnom Plesu srca sudjelovalo je 27 parova, a najviše sreće imali su Stjepan Toplek i Nina Cirkvenčić.
 
Učenici su se pripremali na nastavi tjelesno-zdravstvene kulture uz svoje profesorice Manuelu Stričak i Doru Puklek. Koreografije su osmislili i pomogli u pripremama članovi KUU-a Zvon Tino Jelenić i Barbara Križaić. Učiteljica likovne kulture Petra Sokač s učenicima 5. i 6. razreda prostor sportske dvorane pretvorila je u prekrasan plesni podij.
 
Osim plesova program je bio ispunjen pjevanjem i ljubavnim recitacijama. Odlične voditeljice Martu Žulić i Lenu Marčec pripremila je učiteljica Nevenka Polanec Petek, učenice je za recitaciju pripremila učiteljica Ljerka Jezernik, a učitelji Štefica Hajdarović i Hrvoje Krištofić uvježbali su mali i veliki zbor.
Cijeli program zabilježila je medijska grupa i njihova učiteljica Nikolina Hampamer, a za glazbu i razglas zadužen je bio Danijel Škvorc.
 
U ocjenjivačkom sudu bili su učitelji Manuela Stričak, Marija Jelenić, Tino Jelenić, Željka Štampar Zamuda, Petra Sokač, Dora Puklak, Barbara Križaić i Hrvoje Krištofić. Jednoglasnom odlukom najboljim je proglašen 6. a razred koji je bio najtočniji u izvedbi i s najviše plesne energije.
 
Najbolji razred osvojio je nagradno putovanje u Zagreb gdje će posjetiti naš najbolji profesionalni folklorni ansambl LADO.
Ovogodišnji program Valentinova dio je Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine koji se provodi u našoj školi. Koordinatorica projekta je Manuela Stričak, prof. (M.S.)

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju