preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Književni susret: Stijepo Mijović Kočan

Autor: Sanja Posavec, 23. 11. 2018.

Dana 21. 11. 2018. na poziv ravnateljice naše škole prof. Đurđe Horvat školu je posjetio dr. Stijepo Mijović Kočan, pjesnik koji je bio učitelj našoj ravnateljici i još nekim našim učiteljima.

Bio je nastavnik Hrvatskoga jezika u starim prostorijama škole od 1965. do 1968. Svojim dolaskom prisutne je podsjetio na stare dane u ovoj školi. Kaže da je bio strog, ali pravedan, što su njegove bivše učenice mogle potvrditi. Govorio je o svom dolasku u Malu Suboticu i poteškoćama s kojima se susretao u komunikaciji s učenicima zbog kajkavskog narječja. Sa zadovoljstvom su se on i naše učiteljice prisjećali kako je nekad bilo, a mi smo mogli zaključiti da su uvjeti prije bili znatno teži.

Neki od učenika osmih razreda čitali su pjesnikove pjesme koje je pripremila učiteljica Hrvatskoga jezika Ljerka Jezernik, a čitanju se pridružio i književnik. Na sve učenike osmih razreda ostavio je pozitivan dojam i poručio im da rade ono što vole. (Rija Novak)
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju