preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Dani Tomaša Goričanca

Autor: Sanja Posavec, 30. 10. 2018.

I ove godine OŠ Tomaša Goričanca obilježila je Dane Tomaša Goričanca tijekom tri radna dana na koje se nadovezao, u istom duhu, vikend sa Smotrom dječjeg folklora Međimurja.

Najsvečanije je bilo u petak, kada je održana svečanost s prigodnim kulturnoumjetničkim programom, predstavljanjem lika i djela Tomaša Goričanca  pretiskom njegova spjeva "Opseđenje i poboj sisečki", kao i dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima, koji su se svojim literarnim, likovnim i fotografskim radovima javili na natječaj škole pod nazivom "Stare priče i legende".

Obilježavao se jubilej 10 godina otkako škola nosi ime po ovom sobočkom velikanu, kao i 50 godina kako je izgrađena školska zgrada na ovom mjestu. Osim učenika i roditelja, a koji su svi dobili pozivnice, iznimno dragi gosti koji su uveličali ovu za školu važnu svečanost bili su: Nandor Čapo, načelnik Službe za nacionalne manjine u MZO-u, i Ana Kešina, voditeljica u istoj Službi, Branko Sušec, pročelnik Ureda obrazovanja, kulture i športa MŽ, Valentino Škvorc i Mladen Križaić, načelnik i predsjednik OV-a Općine Mala Subotica, kao i općinski vijećnici i zaposlenici, vlč. Đuro Vukalović, župnik nase Župe, predstavnici udruga i donatora, kojima škola zahvaljuje na svesrdnoj pomoći i suradnji, Marija Molnar, ravnateljica DV-a Potočnica, ravnatelji međimurskih škola a koji su bili zaposlenici naše Škole, pjesnikinja Ružica Jukić, članovi, sadašnji i bivši, Školskog odbora i Vijeća roditelja, školski umirovljenici, zaposlenici škole i mnogi drugi.

Pretisak spjeva predstavili su prof. dr. Alojz Jembrih i prof. Vlado Mihaljević, a u prekrasnom programu sudjelovali su učenici naše škole. Nakon programa brojni gosti razgledali su izložbu nagrađenih likovnih, literarnih i foto radova i lijepo uređenu školu, a potom se družili uz domjenak, koji su pripremile školske kuharice uz pomoć sponzora.Sve u svemu, škola je u to vrijeme odisala svečanošću i radošću, a trud zaposlenika pod vodstvom naše ravnateljice, Đurđe Horvat, se isplatio.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju