preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Likovno-literarni natječaj

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 18. 10. 2018.

Mala ilirska škola Ivan Krizmanić

U Domu kulture u Mariji Bistrici je u subotu, 13. listopada 2018. godine, održana završnica 2. likovno-literarnog natječaja za učenike osnovnih škola „Mala ilirska škola Ivan Krizmanić“.

„Malu ilirsku školu Ivan Krizmanić“ organizirala je Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica u spomen na bistričkog župnika, prevoditelja i književnika Ivana Krizmanića, koji je u Mariji Bistrici u 19. stoljeću okupljao začetnike hrvatskog narodnog preporoda.  Škola je počela objavom likovno-literarnog natječaja na temu „Zagonetka“. Učenici su na likovni natječaj slali radove s poticajnim motivom Optička iluzija – prisiljena ili prinudna perspektiva u fotografiji, dok je tema literarnog natječaja bila - Grafička poezija ili Zagonetke u stihu. Na natječaj je pristiglo ukupno 169 radova 147 učenika (82 literarna i 87 likovnih) iz 21 škole iz cijele Hrvatske, a ukupno je dodijeljeno 12 nagrada.

Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova od 1. do 4. razreda pripalo je Juliji Juras, učenici 3. a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Julija je napisala zagonetku u stihu čija je odgonetka – sova. U istoj toj kategoriji treće mjesto je osvojio učenik David Horvat koji također polazi 3.a razred. David je napisao pjesmu Bor – u obliku bora. Mentorica učenicima je njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Za sudionike „Male ilirske škole Ivan Krizmanić“ organiziran je i izlet po Krapinsko-zagorskoj županiji. Posjetili su „Park znanosti“ u Oroslavju, „Park Rudolfa Perešina“ u Gornjoj Stubici kao i Muzej seljačkih buna. Učenici i njihovi mentori zabavili su se i proveli lijepo popodne u međusobnom druženju.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju