preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan učitelja

Autor: Magdalena Lipić, 5. 10. 2018.

Učiteljici Željki Štampar Zamuda uručeno Priznanje Foruma za slobodu odgoja za 2018. godinu “Stjepan Cipek”  

Uoči Međunarodnog dana učitelja Forum za slobodu odgoja je 4. listopada na svečanoj dodjeli uručio Priznanje Foruma za slobodu odgoja za 2018. godinu “Stjepan Cipek” zaslužnim učiteljicama i školama koje su se istaknule u primjeni suvremenih oblika rada, kao i u demokratizaciji i unapređenju ukupnog života škole te aktivno sudjelovale u mnogim projektima i programima u suradnji s Forumom. Ovo Priznanje je iskaz zahvalnosti i poštovanja prema svima onima koji su doprinijeli ostvarenju vizije Foruma za slobodu odgoja.

Priznanje se dodjeljuje u tri kategorije: „Škola Foruma za slobodu odgoja“, Učiteljica Foruma za slobodu odgoja“, „Stručna suradnica Foruma za slobodu odgoja“.

Učiteljica OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Željka Štampar Zamuda, dobila je priznanje u kategoriji „Učiteljica Foruma za slobodu odgoja“, a u nastavku se nalazi obrazloženje za priznanje (Više).

Čestitamo!

Preuzeto s: http://www.fso.hr/2018/10/04/dobitnice-i-dobitnici-priznanja-stjepan-cipek/

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su:

  • u kategoriji “Škola Foruma za slobodu odgoja”: OŠ Ivana Meštrovića iz Zagreba, II OŠ Vrbovec, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, Gimnazija Bernardina Frankopana, Ogulin
  • u kategoriji “Učiteljica Foruma za slobodu odgoja”: Snježana Prusec – Kovačić, OŠ Vugrovec – Kašina; Gordana Ljubas, OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu; Marina Mirković, Tehnička škola Požega;  Željka Štampar Zamuda, OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica.
  • u kategoriji “Stručna suradnica Foruma za slobodu odgoja”: Koraljka Mahulja Pejčić, OŠ Ivana Zajca, Rijeka

 

Čestitamo svim dobitnicima i dobitnicama i želimo sretan Međunarodni dan učitelja!

Željka Štampar Zamuda
OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica

Željka Štampar Zamuda učiteljica je matematike u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici te predstavlja učiteljicu koju bismo rado vidjeli kao učiteljicu, ne samo u Međimurju, već u svakom kutku Hrvatske. Aktivnosti koje provodi u školi su vrlo raznovrsne, odgajanje učenika za volonterstvo – u vlastitoj lokalnoj zajednici i globalno, inkluzivni pristup prema članovima zajednice koji su u manje povoljnom položaju, niz aktivnosti koje kod učenika šire cijeli spektar znanja. S Forumom za slobodu odgoja surađuje dugi niz godina te je završila seminare kao što su Edukacijom do zdravljaPravo u svakodnevici te Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje čije metode i tehnike uspješno koristi u nastavi matematike što je potrebno posebno istaknuti i pohvaliti. Njezin kvalitetan rad upravo je najviše došao do izražaja u sklopu uključivanja u Forumov projekt „Pokreni promjenu!“ u sklopu kojeg je pokrenula školski projekt Treća smjena koji je prepoznat kao kvalitetan od učiteljskog kolektiva i učenika škole koji se rado uključuju u aktivnosti projekta. Za osmišljavanje i provedbu ovog projekta dobila je nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva „Otisak srca“ u 2017. godini kada je ovaj projekt proglašen najboljom filantropskom inicijativom u školi. Rad volonterske skupine koju vodi prepoznat je i od Zaklade Zamah te je škola proglašena „Školom filantropom“. Sva ova vrijedna priznanja, kako školi, tako i učiteljici Željki Štampar Zamuda, pokazuju kako se radi o učiteljici koja cijeli svoj rad provodi upravo u skladu s misijom i vizijom škole kakvom je vidi Forum za slobodu odgoja. Važno je naglasiti kako je od strane učiteljskog kolektiva Željka prepoznata kao nepresušan izvor energije i ideja koje uspješno prenosi i na ostale kolegice i kolege što pridonosi općoj kvaliteti Osnovne škole Tomaša Goričanca gdje svi učitelji kreiraju jedan drugačiji život škole nego je to uobičajeno. Povjerenstvo za dodjelu Priznanja Foruma za slobodu odgoja dodjeljuje ovo Priznanje učiteljici Željki upravo kao nagradu za poticajan rad koji prenosi na svoje učenike, kolege i širu lokalnu zajednicu, poticaj za nastavak ovakvog rada te pregršt ideja i projekata koje će i dalje donositi u školu.

 

 

Preuzeto s: http://www.fso.hr/2018/10/04/dobitnice-i-dobitnici-priznanja-stjepan-cipek/
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju