preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Poziv na projekciju

Autor: Magdalena Lipić, 11. 9. 2018.

Related imagePoziv na projekciju filma "Oblak"

Udruga ZORA poziva Vas na besplatnu projekciju filma „Oblak“ Kina za mlade koja će se održati u petak, 14. rujna, u 17:45 u Centru za kulturu Čakovec u sklopu projekta "Aktivni mladi protiv nasilja" Udruge Zora. Kroz tematsku projekciju 150 mladih biti će educirano o nasilju među mladima, njegovim posljedicama i mogućim načinima djelovanja te smanjenja istog.

 Uvod u film napraviti će Berta Bacinger-Klobučarić, prof. psihologije.

Sadržaj filma:

Oblak je dokumentarni film o traumatičnom gubitku sina jedinca i najboljeg prijatelja. Intimna priča u rasponu od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže u svagdanjoj borbi s bijesom, tugom i razočaranjem, vlastitom tjeskobom i uspomenama na njega. Premlaćivanje zagrebačkog maturanta Luke Ritza (18) i njegova posljedična smrt 2008. godine te višemjesečna potraga za maloljetnim počiniteljima potresli su hrvatsku javnost i potaknuli dotad neviđenu građansku kampanju otpora eskalaciji vrčnjačkog i uličnog nasilja. Film priča i o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

 Trailer filma možete pogledati ovdje.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju