preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan Roma

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 12. 4. 2018.

Obilježili smo Dan Roma

Dana 11.4.2018. naša škola je obilježila Dan Roma. Naši mladi izvođači zadivili su nas svojim točkama i pokazali su nam svoju kreativnost na priredbi koju održavamo svake godine.

Romi imaju jednaka prava kao i mi, a to nam je pokazao Siniša Musić sa svojim predavanjem o pravima Roma. Siniša Musić predstavnik je REF-a i u svom radu aktivan je na području zagovaranja za prava djece Roma u obrazovanju. Na predavanju smo čuli i nešto više o povijesti Roma.

Nakon zanimljivog i poučnog predavanja zabavili smo se uz ples Romkinja koje pohađaju našu školu. Cure je za nastup pripremila romska pomagačica Severina Oršoš. Kroz ples su nam ispričale priču o ljubavi prepunoj prepreka i predrasuda, o ljubavi između Romkinje i Hrvata.

I ove nas je godine Severina Lajtman učinila ponosnima i predstavljala našu školu na Državnoj smotri Lidrano zajedno sa svojim mentorom Božidarom Vadljom. Čuli smo njezinu recitaciju „Popevka za kaj“ kojom je i ove ostavila trag na srcu žirija.

Na priredbi su Romi ponovno pokazali da su im glazba i ples u krv. Plesne vještine Lea Oršuša i Leonarda Ignaca otkrila je učiteljica Dora Puklek. Leo se predstavio u plesnoj točki sa štapom, a nakon je zajedno sa Leonardom izveo break dance.

Za kraj nas je dočekalo jedno malo iznenađenje. U goste su nam došli talentirani i poznati muzičar iz Kuršanca Slađan Ignac i Nikola Švenda koji su spojivši harmoniku i bubnjeve osnovali svoj mali bend.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju