preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - „Dan ružičastih majica“

Autor: Magdalena Lipić, 2. 3. 2018.

Obilježen dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - „Dan ružičastih majica“

 

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao „Dan ružičastih majica“, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Cilj programa je podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Iako nam vremenske prilike nisu dozvolile da Dan ružičastih majica obilježimo u srijedu, 28.2.2018., u OŠ Tomaša Goričanca nismo htjeli preskočiti ovu važnu temu pa smo Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježili u petak.

Kako bi senzibilizirale svoje vršnjake i upoznale ih s temom vršnjačkog nasilja, učenice 7.c razreda, Viktorija Rebernik, Milena i Sanela Valadžija, Mia Vidović i Elena Dodlek, pod mentorstvom pedagoginje Erminije Bektešević izradile su plakat i prezentaciju o temi vršnjačkog nasilja. Prezentirale su svoj rad učenicima u školi te ih potaknule da se aktivno uključe u suzbijanje nasilja i pozvale ih na odgovorno ponašanje.

"TREND JE BITI FRIEND"

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju