preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

3u1

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 7. 12. 2017.

Što Božić, Afrika i matematika imaju zajedničko?

Neobična večer održala se 7.12.2017. u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Večer smo započeli s druženjem, izložbom fotografija i predavanjem na temu „Afrika v Sobočkim srcima“. Predavanje je organizirano u svrhu približavanja problematike odrastanja i školovanja djece u Africi, kao podloga za daljnje provođenje UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku“. Predavanje su održale učiteljica, putoholičar Iva Mihalic Krčmar i  socijalna pedagoginja koja je volontirala u Africi Lucia Štampar. Gošće su nam prezentirale dobre i loše strane života u afričkim zemljama. Ulaznica za predavanje bila je simbolična, jedna povratna PVC boca, jer upravo su boce te koje skupljamo u projektu „Škole za Afriku“.

 

Učenici članovi školske zadruge „Drenek“ pripremili su školski, božićni sajam i tako nam približili duh Božića. 

A duh matematike se već tradicionalno širio školskim hodnicima i razredima jer se održavala „Večer matematike“. Cilj radionica na temu matematike bio je potaknuti izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Učiteljice su ove godine odlučile organizirati zabavne aktivnostima i na taj način pokazati da matematika ne mora biti „strašna“. Pokazati da i kroz igru, origami, tangrame, micro bitove, „kockaste“ majice možete usvojiti puno matematičkih pojmova i osvijestiti neke od naučenih matematičkih definicija i zakonitosti. Večer matematike bila je živa, vesela i razigrana. Učenici i roditelji odlučili su se za radionicama u kojima žele sudjelovati. „Dežurni matematičar“ bio je samo koordinator i pomoći će pri njihovoj provedbi.

I tko onda kaže da Afrika, matematika i Božić ne mogu u isti koš? Sve se može kad se hoće, moto je koji već dugi niz godina prati OŠ Tomaša Goričaca Mala Subotica.

Više fotki.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju