preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

ProMikro projekt

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 12. 2017.

Micro:bitovi i u našoj školi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet pokrenuli su projekt ProMikro. Cilj je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Micro:bit je mikroračunalo uz pomoć kojeg učenici mogu naučiti programirati te time podići razinu svog znanja. A kako programiranje nije samo za nastavu informatike pokazuju mogućnosti korištenja micro:bita i u nastavi fizike, matematike, biologije, pa čak i likovnog, glazbenog i tjelesno zdravstvenog odgoja.

 

U listopadu su bile organizirane edukacije za učitelje, uvodne te po predmetima. Iz naše škole u projekt su se uključile učiteljice: Oliver Šercer-Žokalj, Nina Pintarić, Maja Vurušić, Željka Štampar Zamuda i Iva Mihalic Krčmar.

Ovaj tjedan u školu su konačno stigli i micro:bitovi koje su učenici isprobali na satu informatike, a u četvrtak će biti korišteni i na Večeri matematike.

Atmosferu programiranja micro:bitova pogledajte na našem Facebooku.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju