preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Likovni natječaj

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 10. 2017.

Mala ilirska škola Ivan Krizmanić

U povodu obilježavanja 175. godišnjice osnutka Matice hrvatske u Mariji Bistrici, Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizirala je “Malu ilirsku škola Ivan Krizmanić”. Završnica je održana u subotu 14. listopada u Domu kulture u Mariji Bistrici, a počela je objavom likovno-literarnog natječaja. Ovogodišnja tema likovnog natječaja bila je “Gajica” pa su na likovni natječaj učenici slali radove s motivom Gajeve slovarice.

Na likovni natječaj je ukupno pristiglo dvjestotinjak radova iz 23 škole iz cijele Hrvatske. O pristiglim likovnim radovima odlučivalo je povjerenstvo koje je kao predsjednik predvodio ilustrator i umjetnik Niko Barun, a članice su bile prof. dr. art. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić i prof. Ana Kaić. U likovnom dijelu natječaja podijeljeno je 6 nagrada i 6 pohvala.

Drugu nagradu u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda osvojila je Neva Novak, učenica 2. a razreda iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. U istoj kategoriji je pohvaljen rad učenice Deje Martan, također učenice 2.a razreda. Mentorica učenicama je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Nakon dodjele nagrada za nagrađene učenike i njihove mentore organiziran je izlet po Krapinsko- zagorskoj županiji. Posjetivši znamenitosti u Krapini, Klanjcu i Gornjoj Stubici učenici i njihovi mentori proveli su ugodno popodne uživajući u lijepom danu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju