preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Škola u prirodi

Autor: Sanja Posavec, 7. 6. 2017.

 

Učenici 4. a i 4. b Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica bili su od 22. 5. do 26. 5. u školi u prirodi u Biogradu na Moru.

Svaki dan bio je ispunjen brojnim aktivnostima i izletima.

Prvi dan provozali smo  se brodicom po Krki do Skradinskog buka i uživali u prirodnim ljepotama  NP Krka.

Posjetili smo Sokolarski centar u mjestu Dubrava nedaleko Šibenika. Učenici su se družili s udomljenim pticama grabljivicama i sa zanimanjem sudjelovali u edukaciji o tim pticama.

Sljedećih dana razgledali smo i upoznali  kulturno-povijesne spomenike Biograda na Moru, Zadra i Šibenika. Brodićem smo se vozili do otočića Krapnja poznatog po tradicionalnom izlovu spužvi ronjenjem i po uljari sv. Lovre koja datira iz 15. st. Posjetili smo franjevački samostan i muzej morskog blaga.

Zadnji dan vidjeli smo solanu u Ninu i zabavili se u Buffalo Bill Cityju, jedinom kaubojskom gradiću  u Hrvatskoj.

Bili smo veoma zadovoljni smještajem i hranom u hotelu Adria, a posebno smo uživali u kupanju u hotelskim bazenima i plesu u večernjim satima.

Pet prekrasnih dana brzo je prošlo. Učenici i učiteljice su se vratili kućama sretni i zadovoljni te bogatiji za još jedno životno  iskustvo. (nč)
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju