preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
Vijesti

Aktivnosti

Autor: Sanja Posavec, 13. 4. 2017.

Proslava Svjetskog dana Roma i radionice u Trećoj smjeni

U ponedjeljak 10. travnja bilo je vrlo živo u našoj školi. Nakon skrećene nastave priredbom smo obilježili Svjetski dan Roma, koji se inače obilježava svake godine 8. travnja.

Na priredbi koja je održana u Domu kulture u Maloj Subotici čuli smo romsku himnu u izvedbi naših učenika, Gabriela Ignac pročitala nam je zanimljivosti o romskoj populaciji i kulturi, a upoznali smo se s i najmlađim Romima, polaznicima predškole u Područnoj školi Držimurec-Strelec filmom Pričalice koji je nekoliko dana prije osvojio prvu nagradu na prvom Dječjem filantropskom filmskom festivalu, ali i sa starijom generacijom, srednjoškolcima iz Učeničkog doma Graditeljske škole: Dejanom, Markom, Velimirom i Robertom koji su zajedno sa svojim voditeljem Nikolom Švendom izveli vrlo zanimljive bubnjarske točke.

Učenice članice školske volonterske skupine Melani Dodlek, Gabriela Ignac, Renata Oršoš, Ema Rošanić i Franka Benkus ispričale su nam priču kako to čine i najmlađim polaznicima naše škole. Priredbu su sjajno vodile učenice osmog razreda, naše dvije Severine.

     

U poslijepodnevnim i večernjim satima održale su se brojne radionice u kojima je svaki učenik mogao pronaći nešto za sebe: društvene igre, noćne životinje, promatranje noćnog neba, književna večer, mobile, pletemo prstima, matematički šišmiši, filmska večer, aerobik i šah. Brojni su se učitelji i učenici uključili u ove aktivnosti, a s obzirom na njihovu bogatu raznolikost, nadamo se da će se nastaviti i sljedećih godina te pritom uključiti još više učenika. Osim radionica održano je natjecanje iz engleskog jezika u sricanju te uskrsni sajam na kojem su se već tradicionalno prodavali proizvodi koje su izradili učenici.
CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju