preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 > Naslovnica
vijesti

Besplatna užina za sve učenike

Autor: Patricija Husajina, 19. 1. 2021. 11:26

                              Besplatna užina za sve učenike 

Osnovna škola Tomaša Goričanca za 2021. godinu predložila je Općini Mala Subotica novi proračun namijenjen potrebama škole. Da je naša suradnja obostrana i uspješna, potvrđuje i prihvaćanje predloženog proračuna. Za ovu je godinu za potrebe školstva namijenjen najveći iznos do sada, 250.000 kn. U tom povodu učenice 5. razreda, Elena Krnjak i Franka Vidović razgovarale su s općinskim načelnikom Valentinom Škvorcom.

Početkom ove školske godine pokazali ste da imate sluh za potrebe učenika i osigurali bilježnice za sve učenike OŠ Tomaša Goričanca. Na koji još način surađujete sa školom? Što biste mogli izdvojiti?

 • S obzirom na to da sam pohađao Osnovnu školu Tomaša Goričanca, a kasnije i radio u njoj na zamjeni kao učitelj Tehničke kulture, a kasnije i u Graditeljskoj i Tehničkoj školi, upoznat sam s potrebama i naše škole i općenito obrazovanja. Kada sam preuzeo funkciju načelnika, dobio sam mogućnost konkretnije pomoći radu škole. Da bismo stvorili uvjete vrijedne stoljeća u kojemu živimo, a naši učenici i djelatnici škole to svakako zaslužuju, tijekom godina ulagali smo financijska sredstva u različite projekte. Istaknuo bih potpuno opremanje računalne učionice (iznos od 50-ak tisuća kn), tisak knjiga za prvašiće o osnovama higijene (4.000 kn), nabava opreme za robotiku (18.000) te obnova rasvjete u dvorani (120.000 kn), što je važno i zato što brojne udruge i mještani koriste dvoranu. U suradnji sa Županijom financiramo i trošak prijevoza autobusom za učenike koji nisu iz Male Subotice. Uz to, osiguravamo i plaće za asistente za učenike s teškoćama u razvoju, čime se pridonosi tomu da svi učenici imaju jednaku mogućnost pohađanja i praćenja nastave.

Na početku smo nove godine u kojoj je za školu Općina izdvojila najveći iznos do sada. Riječ je o 250.000 kn. Za što će biti namijenjeni ti novci?

 • Iako je godina iza nas bila puna izazova i mnogo sredstava se moralo izdvajati u druge svrhe, našli smo iznos od 250.000 u proračunu, koji predstavlja ulaganje u našu djecu. To jest najveći iznos do sada, ali idemo u tom smjeru da svake godine ulažemo sve više. Najveći dio tih sredstava (oko 220.000) osigurat ćemo za uvođenje besplatne prehrane za sve učenike. (EU projektom FEAD već je osigurana besplatna školska prehrana za 190 djece u riziku od siromaštva, op.a.). To je ujedno i nastavak projekta koji smo započeli prošle godine, kojemu je cilj poboljšanje kvalitete prehrane, a čime se i, nadam se, povećava broj učenika koji konzumiraju hranu školske kuhinje. Ove godine odlučili smo u potpunosti to financirati, rasteretiti roditelje i omogućiti učenicima jednaku mogućnost konzumiranja zdrave i svježe hrane pripremljene u školi. Ostali dio sredstava utrošit će se u nabavu školske opreme te za školske aktivnosti i projekte. Njihova će realizacija ovisiti o pandemiji koronavirusa, ali ako sve krene u dobrome smjeru, taj dio imamo pripremljen da bismo mogli uskočiti u pomoć.

Želite li još nešto istaknuti za kraj?

 • Obrazovanje je ključ i u našu djecu treba ulagati. Iako Županija upravlja školom, svaka kuna potrošena u školstvo nije bačena. Od sve opreme i od svega u što se ulagalo, za suradnju je potrebno dvoje. Predstavnici škole su ti koji nam predstavljaju projekte i mi ih prepoznajemo kao dobre i vidimo smisao u to ulagati. Uvijek smo sa školom imali korektnu suradnju i sve je imalo svoj cilj, a to je poboljšanje obrazovnih uvjeta za dobrobit učenika i djelatnika, a na kraju i mještana kada koriste resurse škole. (Franka Vidović i Elena Krnjak)

                              

 

 

 

 [više]

Pokazna vježba evakuacije

Autor: Patricija Husajina, 18. 1. 2021. 10:29

                     Održana pokazna vježba evakuacije u slučaju potresa
 
Da bismo točno znali kako postupiti u slučaju potresa, danas je u školi održana pokazna vježba evakuacije. Vježba je održana prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.
Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije. (Sanja Posavec)
 
                
 
                                     
 
                       
 [više]

Obavijest početak nastave drugo polugodište

Autor: Patricija Husajina, 14. 1. 2021. 15:44

Poštovani roditelji i učenici, 

prema preporuci MZO i Stožera CZ  nastava u drugome polugodištu za sve učenike počinje u ponedjeljak ,18. siječnja 2021. godine. 

Učenici razredne nastave u Maloj Subotici i PŠ Držimurec -Strelec(1. – 4. razred) dolaze na nastavu u školu a učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) imaju online nastavuprema dosadašnjem rasporedu. 

 Autobusi voze prema važećem rasporedu.

Molimo sve učenike da se i dalje pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera,

Svima želim uspješan početak nastave i puno zdravlja.

v.d. ravnateljice: 

Manuela Stričak

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Sanja Posavec, 23. 12. 2020. 11:14

 

 

 

 

 

 

 

 

Na poveznici pogledajte božićnu školsku priredbu koju su na daljinu pripremili naši učenici i njihovi učitelji. 

 [više]

Obavijest o izmijeni Kalendara rada za školsku godinu 2020./21.

Autor: Patricija Husajina, 22. 12. 2020. 09:42

Poštovani roditelji i učenici,

Kalendar školske godine 2020./21. je izmijenjen prema odluci MZO. Zimski odmor za učenike počinje 24.prosinca 2020. godine i traje do 15.siječnja 2021. godine, a nastava počinje 18.siječnja 2021. godine. Promijenjeni kalendar nalazi se u privitku.

v.d.ravnateljice:

Manuela Stričak, prof.

 [više]

Međunarodni dan božićnih pulovera

Autor: Sanja Posavec, 21. 12. 2020. 08:36

Najljepše je doba godine, a prije nekoliko dana slavio se Međunarodni dan božićnih pulovera. Nastava na daljinu nije nas spriječila da ga obilježimo pa je učiteljica Iva Mihalic Krčmar pripremila kolaž slika učenika i učitelja koji su se u toplini svog doma poslikali u "ružnim" puloverima.

 [više]

Čestitke za umirovljenike

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 12:40

Božić je vrijeme darivanja i poklona. No, čar darivanja nije u vrijednosti poklona, već u veličini osmijeha i sjaja u oku osobe koji taj poklon prima. Vrijedne dječje ruke naših petaša i članova učeničke zadruge Drenek, koju vodi učiteljica Ivana Zvonarek, izradile su čestitke za umirovljenike naše škole. Tim činom dali su mali dio sebe, pokazali zahvalnost i unijeli toplinu blagdana u njihove domove.

    

      

 [više]

Čitanjem do zvijezda-školska razina

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 11:25

Dragi knjigoljupci,

danas je održana školska razina omiljenog i dobro nam poznatog nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole. Zbog epidemiološke situacije natjecanje je realizirano na daljinu.

Tema ovogodišnjeg projekta je „U svijetu knjiga“. Učenice Lena Marčec, Josipa Horvat i Dina Mišić uz redovite su školske obveze pronašle vremena i pročitale naslove: Miris knjige  Jadranke Klepac (Naklada Ljevak), Matilda Roalda Dahla  (Mozaik knjiga), Demon školske knjižnice Moree Banićević (Hangar 7), Tom Gates: Svjetski dan knjige – najbolji u povijesti (dosad) Liz Pichon (Školska knjiga) te se okušale u prvoj – školskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda. Učenice je pripremala knjižničarka Patricija Husajina.

Cilj projekta je poticati čitanje među učenicima, potaknuti timski rad, ali i individualni napor i trud; poučavati korisnike, posebice djecu i mlade, informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima; raditi na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticati razvoj kreativnosti djece i mladih; poticati djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena; poticati stvaralaštvo djece i mladih; skrenuti pozornost javnosti na važnost usvajanja vještine čitanja.  (Patricija Husajina)


         

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 08:40

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Svake se godine od 15. 11. do 15. 12. obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti kako bi se podigla društvena svijest o tome da je zlouporaba sredstava ovisnosti jedan od vodećih javnozdravstvenih problema, kako u cijeloj Europi, tako i kod nas, te je vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti među djecom i mladima.Učenici naše škole i ove su se godine uključili u aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Aktivnosti su se provodile u sklopu Školskog preventivnog programa u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije.

Učenicima 8. razreda osnovne i 1. razreda srednje škole upućen je poziv za sudjelovanje u literarnom natječaju „Moja snaga u izazovnim vremenima“, a sve to u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem hrvatskog jezika osnovnih i srednjih škola. Učenike su njihovi mentori (učitelji i nastavnici Hrvatskoga jezika te voditelji školskih preventivnih programa) nastojali potaknuti na kritičko razmišljanje o štetnom utjecaju sredstava ovisnosti, kao i o neželjenim ograničenjima koje je donijela epidemija novog koronavirusa. Ujedno su ih nastojali potaknuti i na promišljanje o dobrim i pozitivnim emocijama koje dijelimo s  bliskim osobama iz obitelji ili kruga naših prijatelja.

Prikupljeni radovi objedinjeni su u e-knjizi koju možete prelistati na niže navedenoj poveznici:

LINK NA E-KNJIGU

U e-knjizi objavljeni su radovi dviju učenica naše škole, Mie Mannschatz i Eni Sečan, pod mentorstvom učiteljice Hrvatskoga jezika Ljerke Jezernik.

HZJZ Međimurske županije podijelio je pohvalnice i zahvalnice te zaštitne maske s prigodnom porukom svim uključenim učenicima i njihovim mentorima.

(Magdalena Lipić)

 [više]

Završetak ERASMUS+ Tracing our cultural Heritage

Autor: Patricija Husajina, 16. 12. 2020. 12:56

Uspješno završio ERASMUS + Tracing our    cultural Heritage  

Virtualnom mobilnošću završio je Erasmus+ projekt Tracing our cultural Heritage. Projekt je financiran od strane Europske unije i odobren od strane Agencije za mobilnosti. Koordinator projekta bila je škola Dimotico Scholeio Asinou s Cipra, a partnerske su škole bile iz Francuske, Španjolske, Rumunjske i Italije. Planirano trajanje projekta bilo je 24 mjeseca, ali je produženo na dodatnih šest mjeseci zbog pandemije. Na žalost, posljednja mobilnost na Cipar umjesto putovanja održala se virtualno od 9. do 11. prosinca 2020.

Projekt se odnosio na kulturnu baštinu šest europskih partnerskih škola i njihove zajednice. Škole su predstavljale svoju baštinu na području povijesti, glazbe, umjetnosti, gastronomije i književnosti. Kroz mobilnosti učitelja i učenika stvarao se Muzej EU kulture.        

Voditelji su na koordinatorskom sastanku zaključili da su svi projektni zadatci uspješno ostvareni i projektne aktivnosti diseminirane. Manuela Stričak, koordinatorica projekta, podnijela je izvještaj za sve aktivnosti koje su realizirane dodatno u školi: radionice vezilja, radionica tradicionalne kuhinje, plesna radionica za roditelje i učenike, tematski izleti na Krk, u Trakošćan i Zagreb. U školi je bio uređen Erasmus kutak, aktivnosti su diseminirane na mrežnoj i Facebook stranici škole te mrežnoj stranici projekta.

Realizirane su četiri mobilnosti po pet dana u Španjolsku, Francusku, Italiju i Rumunjsku  na kojima je ukupno sudjelovalo 11 učenika i šest učitelja u pratnji. Učenici su sudjelovali na dva online sastanka s drugim školama i izmjenjivali iskustva u radu. Za vrijeme trajanja projekta u svim popratnim aktivnostima, priredbama i prezentacijama sudjelovalo je 120  učenika i 25 učitelja.

Iznimna dobrobit za učenike i učitelje realizacijom Erasmus+ projekata potvrđena je i ovaj put: jačanje jezičnih kompetencija, stvaranje mreže partnerstava za buduće projekte, upoznavanje tradicije i običaja, jačanje komunikacijskih i socijalnih vještina za sve sudionike. Pozitivna iskustva daljnja su motivacija za nove Erasmus+ projekte. (Manuela Stričak)

   

   

    

   

   

   

   

 [više]

Projekt "Robot moj prijatelj"

Autor: Sanja Posavec, 16. 12. 2020. 08:40

Radionice s Lego Spike paketom

Udruga pedagoga informatike u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom pokrenuli su projekt „Robot moj prijatelj“. Cilj projekta je poticati i razvijati interes učenika za STEM područje kao temelj za budućnost. 

Naša škola uključila se u projekt i za početak su održane radionice s Lego Spike paketom. Kombinirajući šarene Lego kockice učenici su sami morali izraditi robote prema vlastitim željama, a zatim koristeći jednostavan programski jezik omogućili su da se roboti kreću, svijetle, ispisuju tekst itd. Na zabavan način razvija se inovativnost i kreativnost. Radionicu je održala učiteljica Iva Mihalic Krčmar.

 [više]

Online radionica UPSHIFT

Autor: Sanja Posavec, 16. 12. 2020. 07:59

Među odabranima i naš tim!

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije provodi program UPSHIFT za mlade od 13 do 19 godina. UPSHIFT je trodnevna radionica koja razvija poduzetnički i timski duh, a njome se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. 

Druga online radionica UPSHIFT održala se od 11. do 13. prosinca na aplikaciji Zoom. Ovaj put žiri su činili Helena Habdija iz Impact Huba u Zagrebu, Marijana Muhić iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Andrej Hanzir iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije. Žiri je nakon dugog vijećanja izabrao pet timova koji će dobiti potporu od 15.000 kn za ostvarenje svojih projekata. Među dobitnicima nalazi se i tim naše škole koji čine: Eni Sečan, Mia Mannschatz i Ema Švenda. Čestitamo!

 [više]

Erasmus+

Autor: Sanja Posavec, 14. 12. 2020. 14:35

Virtualna mobilnost Erasmus+

Tragovima kulturne baštine naziv je projekta Erasmus+ koji završava u prosincu. Zadnji projektni sastanak učenika i učitelja nije se mogao ostvariti uživo pa je održan virtualno. 

Učenici 3. a i 3. b razreda virtualno su sudjelovali na satu Povijesti koji se održavao u partnerskoj školi na Cipru te se upoznali s arheološkim istraživanjima u mjestu Asinou.

Putem prezentacije upoznali smo školu domaćina i prisjetili se svih aktivnosti u protekle dvije godine. 

Slijedi završno izvješće o projektu u kojemu smo stekli mnoge nove prijatelje i upoznali  kulturnu baštinu škola iz Francuske, Italije, Rumunjske, Španjolske i Cipra.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Sanja Posavec, 10. 12. 2020. 16:54

Obavijest o nastavi od kuće za predmetnu nastavu

Poštovani roditelji i učenici,
 
učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) od ponedjeljka 14. 12. do 23. 12. prelaze na online nastavu na temelju Preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Nastava će se održavati prema rasporedu i dogovoru s predmetnim učiteljem.
 
Učenici razredne nastave (1. - 4. razred) nastavljaju nastavu u školi prema dosadašnjem rasporedu. Učenici Područne škole Držimurec - Strelec od 14. 12. do 23. 12. prelaze na online nastavu.

Molim sve učenike da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera protiv COVID-19 i tako štite sebe i svoje najmilije.
 
v.d. ravnateljice:
Manuela Stričak

 
 [više]

Unicef

Autor: Patricija Husajina, 10. 12. 2020. 13:07

Učenice Eni Sečan, Mia Mannschatz i Ema Švenda dio UNICEF-ova projekta

 

Učenica Eni Sečan istražila je mogućnosti pristupa javnih ustanova na području općine Mala Subotica invalidima. Na osnovu tog istraživanja zajedno s Mijom Mannschatz i Emom Švendom prijavila je projekt na natječaj u okviru programa ZABUM (Za budućnost mladih). Program je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Projekt naših učenica izabran je kao jedan od deset najboljih projekata i tako ušao u drugi krug natječaja gdje će uz pomoć mentora pokušati realizirati ciljeve koje su postavile u projektu. Želimo im puno uspjeha!

 

 [više]

Međimurska priroda

Autor: Patricija Husajina, 7. 12. 2020. 09:07

Posjet djelatnice Međimurske prirode našoj školi

Proteklog petka našu je školu posjetila Sara Janković, djelatnica Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Razlog posjete je lijepa gesta djelatnika Međimurske prirode koji su željeli nagraditi nekoliko naših učenika čiji su likovni radovi zaslužili da budu izloženi na likovnoj izložbi  „Tradicija i suvremenost“. Tema likovnih radova bila je Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti. A to je upravo i osnovni cilj  djelovanja Međimurske prirode. Djelatnici Međimurske prirode bili su oduševljeni našim likovnim radovima. Mi smo bili oduševljeni njihovim poklonima

 Još jednom najiskrenije zahvaljujemo djelatnicima Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Članak napisala : Ljiljana Rinkovec

 

 [više]

Likovni natječaj

Autor: Patricija Husajina, 7. 12. 2020. 08:52

Dragi prijatelji OŠ T. Goričanca Mala Subotica. Naši prvašići su sudjelovali u likovnom natječaju Saveza društava „ Naša djeca“. Lijepo bih vas molili da lajkate naše radove. To su sljedeći učenici: EVA MLINARIĆ, GRETA ZAMUDA, IGOR PUKLEK I VIDA BRODARIĆ. U osnovnoškolskoj kategoriji radova ima dvjestotinjak radova. Naši su radovi negdje na sredini. Molimo vas da objavu podijelite u svoje grupe kako bi skupili što više lajkova. Hvala lijepa!

Radove možete pogledati i glasati za njih na sljedećoj poveznici ispod.

https://www.facebook.com/414120181993815/posts/4715383715200752/

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Sanja Posavec, 4. 12. 2020. 14:03

Na inicijativu članova „Sove“ prikupljene su igračke, slatkiši i higijenske potrepštine za bolesne članove UOLL. Želimo im brzo ozdravljenje!

 [više]

Sveti Nikola razveselio učenike

Autor: Sanja Posavec, 4. 12. 2020. 13:29

Sveti Nikola ove nam je godine malo uranio!
Došavši u školu, učenike je pred ulazom čekao poznati starac sijede brade. Uz zvukove božićnih pjesama sveti Nikola učenicima je dijelio čokoladice pa su nakon toga s veseljem nastavili prema svojim učionicama čekati početak nastave.
Uz to, Općina Mala Subotica osigurala je podjelu poklon paketa za sve učenike škole. Fotografije pokazuju živu i veselu atmosferu koja nas je pratila ovo hladno zimsko jutro.
Autorica: Sanja Posavec, prof.
 [više]

Medni dan

Autor: Patricija Husajina, 3. 12. 2020. 12:23

               Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede u svim osnovnim školama provodi se program Školski medni dan. Svi učenici prvih razreda, njih 65, dobili su na poklon staklenku meda od lokalnog proizvođača meda, a za našu školu to je OPG Radiković Zdenko. 

Učitelji su učenicima održali edukativnu radionicu o značaju pčelarstva i važnosti konzumacije meda. Program se veže uz 7. prosinac kada se obilježava Dan sv. Ambrozija koji je zaštitnik pčela i pčelara.

 

 [više]

Erasmus +

Autor: Patricija Husajina, 2. 12. 2020. 13:13

ERASMUS+

Tracing our Cultural Heritage

SLIKOPRIČA O POZOJU

PICTURE BOOK OF THE POZOJ

Jedan od zadataka u sklopu Erasmus + projekta Tracing our Cultural Heritage je istraživanje narodnih priča i legendi. Učenici 3. a razreda s učiteljicom  Marijom Jelenić istraživali su i proučavali priče i legende o pozoju, koje su posebno vezane uz Međimurje.

Rezultat tog istraživanja je Slikopriča o pozoju koju su učenici sami izradili i ilustrirali. Kako bi slikopriču mogli predstaviti ostalim učenicima, sudionicima projekta iz Rumunjske, Italije, Francuske, Španjolske i Cipra učenici su uz pomoć učitelja Engleskoga jezika Marka Kokota priču preveli na engleski jezik

Članak napisala: Marija Jelenić
Klikom na sliku otvara se galerija slika na Facebook-u. 
 [više]

Likovni natječaj

Autor: Patricija Husajina, 30. 11. 2020. 08:41

Likovni natječaj „Tradicija i suvremenost“

 Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe već tradicionalno raspisuje  likovni natječaj za učenike osnovnih škola. Naziv natječaja je Tradicija i suvremenost. Protekle školske godine tema je bila Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

Natječaj i izložba dječjih likovnih radova Tradicija i suvremenost održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a provodi se u osnovnim školama i dopunskim školama izvan zemlje posljednjih dvadeset godina.

Svojim radovima učenici trebaju odgovoriti na globalni izazov očuvanja i zaštite prirodnog okoliša i biološke raznolikosti osobnim likovnim izražajem.

Učeničke radove vrednuje stručno povjerenstvo na čelu kojeg je Emil Robert Tanay, prof. emeritus.

Zbog izvanrednih okolnosti koje su nas zadesile od prošle školske godine, rok za prijavu likovnih radova produljen je do 1. listopada 2020. Ovih su dana objavljeni rezultati ovog likovnog natječaja.

OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na tom likovnom natječaju. Ove godine bili su posebno uspješni jer su čak pet radova njihovih učenika odabrana za likovnu izložbu u Mimari.

To su sljedeći učenici: Neva Novak, Marta Škvorc, Mia Medvedec, Nika Halić i Abel Baranašić. Oni su učenici 5. razreda, a u vrijeme nastanka likovnih radova polazili su 4.a razred. Njihova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Klikom na sliku otvara vam se galerija fotografija na Facebook-u.

                       Članak napisala: Ljiljana Rinkovec

 [više]

Božićna humanitarna akcija

Autor: Patricija Husajina, 26. 11. 2020. 11:04

 [više]

Kutija lijepih želja

Autor: Patricija Husajina, 23. 11. 2020. 12:52

 [više]

Dabar 2020

Autor: Patricija Husajina, 23. 11. 2020. 10:18

Međunarodno natjecanje Dabar 2020.

                       I u našu školu ide Dabar!

Dabar je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Posebnost natjecanja je u tome da svakom djetetu omogućuje jednostavno sudjelovanje u online okruženju.

Sudjelovanjem u natjecanju učenicima se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, već izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine dinamičnijim i uzbudljivim.

U natjecanje Dabar, koje se već pet godina odvija u Hrvatskoj, naši su učenici uključeni od samog početka, a učiteljica Informatike Iva Mihalic Krčmar je i članica natjecateljskog Organizacijskog odbora u Hrvatskoj. Posebno nas veseli što su se ove godine u natjecanje uključili i oni najmlađi, učenici razredne nastave.

U sklopu nastave Informatike natjecanje su proveli učitelj Kristijan Sabolčec i učiteljica Iva Mihalic Krčmar, a uključilo se 250 učenika od 2. do 8. razreda. Vrijedi spomenuti i one najbolje, učenike koji su se svojim rezultatom našli među 10 % najboljih u Hrvatskoj, a to su: Lovro Horvat (5. c), Marin Mlinarić (6. b), Franka Novak (6. b) i Niko Jančec (8. a).

Više fotografija pogledajte klikom na fotografiju otvara se link na Facebook-u.

                                                                                  Čestitamo!

 

 

 [više]

Dan muškaraca

Autor: Patricija Husajina, 19. 11. 2020. 09:06

            Sretan Svjetski dan muškaraca!

Prigodne plakate su izradile učenice 6.a razreda (Aida Trstenjak, Marija Šergić,Vida Ciglar i Zita Zamuda).

Klikom na sliku otvara vam se galerija fotografija na Facebook-u.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 17. 11. 2020. 13:17

U srijedu 18. studenoga 2020. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U tom povodu učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i njihovi učitelji odali su poštovanje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskoga rata.

Učiteljica Povijesti Ivana Balent s učenicima sedmoga razreda uredila je pano u holu škole u spomen na tužnu obljetnicu pada hrvatskoga grada heroja.

Učitelj Povijesti Mario Šestak s učenicima osmoga razreda tradicionalno će zapaliti svijeće u dvorištu kako bi odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Knjižničarka Patricija priredila je prigodni online letak. (klik na online letak)

U nastavku pročitajte tekst učitelja Marija Šestaka o događaju koji sutra obilježava 29. obljetnicu i koji ima posebno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti uspostave samostalne i nezavisne demokratske države. Možete ga pročitati klikom na VIŠE.

Klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebooku.

Autor članka: Sanja Posavec

 [više]

OBAVIJEST O NENASTAVNOM DANU

Autor: Patricija Husajina, 17. 11. 2020. 09:40

                                  Obavijest učenicima i roditeljima

18.11. je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Državni je praznik i nema nastave.

S nastavom nastavljamo u četvrtak 19.11.2020.

Ostanite odgovorni i zdravi!

 [više]

Možemo li se veseliti nastavi na daljinu?

Autor: Patricija Husajina, 6. 11. 2020. 09:08

Učenici naše škole protekla su dva tjedna učili i radili na daljinu. Živa riječ, pogled, osmijeh, makar skriven iza maske, ključ je uspješnog rada u učionici. No, bili smo prisiljeni napustiti te svoje učionice i zamijeniti ih komforom vlastite sobe ili doma gdje nas sa stola promatra hladni ekran računala ili tableta. Ozračje iz školskih klupa i učionica teško je dostojno zamijeniti i prenijeti na hladne ekrane. Možemo li se ipak veseliti prezentaciji, dokumentu, zvučnom zapisu, filmu?

      Škola na daljinu odlično je rješenje za situaciju poput ove. Iako nije idealan način rada, dolazi s puno prednosti. Učenici imaju više slobodnog vremena. Zadane zadatke mogu riješiti u bilo koje doba dana i organizirati svoj dan. Ovime će svakako postati samostalniji i naučiti sami istraživati, misliti i učiti. Učenje u školi se možda ne odvija uvijek idealnim tempom za svakog učenika. Učenik u takvoj nastavi može odraditi potrebne zadatke na svoj način, svojim tempom. Ova generacija djece i tinejdžera je „generacija interneta“ pa im se zasigurno nije teško snalaziti.

 

 [više]

Svjetski dan romskoga jezika

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 15:35

                            Svjetski dan romskoga jezika

                      BUNA ZUA! – Dobar dan!

Svjetski dan romskoga jezika obilježava se 5. studenoga. Prvi put obilježen je 5. studenoga 2009. godine u Zagrebu na inicijativu Udruge za promicanje obrazovanja Roma u RH „Kali Sara“. Kao datum obilježavanja izabran je datum objave prvog romsko-hrvatskog i hrvatsko-romskog rječnika. Povelju o proglašenju Svjetskoga dana romskoga jezika 2008. godine potpisalo je više od stotinu uglednih osoba, znanstvenika, sveučilišnih profesora iz Hrvatske i inozemstva, zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru, novinara, publicista i pisaca, kao i predstavnika nekoliko desetaka romskih udruga iz Hrvatske i nekoliko drugih europskih zemalja, a inicijativu je pozdravila i prihvatila i Međunarodna unija Roma (IRU).

Svjetski dan romskoga jezika danas se u RH slavi kao romski nacionalni praznik i zauzeo je ravnopravno mjesto s druga dva romska praznika – Svjetskim danom Roma (8. travnja) i Međunarodnim danom sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu/Samudaripena (2. kolovoza).

Većina Roma govori jezikom romani chib, no romski jezik vrlo je raznolik. Postoji 60-ak različitih dijalekata romskog jezika. U Međimurju Romi govore uglavnom bajaško-rumunjskim dijalektom.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika, učenici nižih razreda PŠ Držimurec-Strelec izradili su prikaz riječi na hrvatskom i bajaško-rumunjskom jeziku, a učiteljica razredne nastave Suzana Švigir i romski pomagači Ljubo Ignac i Nenad Oršuš izradili su brošuru „Mala gramatika bajaško-rumunjskog jezika“ koju možete pogledati na priloženoj poveznici:

LINK NA POVEZNICU 

Možete pogledati i Daj pet! (Dă-m sins!), film naše medijske grupe o programu Daj pet! koji se provodi radi očuvanja kulture i jezika Roma Bajaša

https://www.youtube.com/watch?v=ksFAW2YK5JI

 

 [više]

STRUČNO USAVRŠAVANJE

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 11:48

Dana 5. studenoga 2020. godine za naše je romske pomagače i stručne suradnike organizirano stručno usavršavanje na temu Sigurnije škole i vrtići, a vezano uz pandemiju COVID-19 virusa. Seminar je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a održao se online putem platforme Zoom. Naši romski pomagači Ljubo Ignac, Zvonko Kalanjoš i Nenad Oršuš na taj su se način upoznali s platformom „Sigurnije škole“, ponovili svoje znanje o stereotipima i predrasudama te usvojili nove informacije o COVID-19 virusu, njegovim simptomima, načinu zaraze, mjerama zaštite, ali i prevenciji stigmatizacije vezane uz oboljele od virusa.

Klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebook-u.

 [više]

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva – Sveti Ivan Zelina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 09:35

                   Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva – Sveti Ivan Zelina

  U subotu 31. listopada održana je 40. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" u Svetom Ivanu Zelini. Smotra je održana u drugačijem obliku od svih dosadašnjih - bez publike u Dvorani Kraluš, ali sa širom publikom na platformi YouTube.

  Na natječaj Smotre ove godine prijavljeno je 257 pjesama koje dolaze iz 54 škole s kajkavskog jezičnog područja.

  Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), dr. sc. Božica Pažur te Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., za objavu u Zborniku 40. Smotre odabralo je 67 radova. Javno ih je izvedeno 28.

 OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na toj smotri, ove godine s velikim uspjehom. U Zborniku su tiskane pjesme naših dviju učenica. To su pjesme „Hoj sem – iš tam“ koju je napisala Neva Novak i pjesma „Cirkva“ autorice Marte Škvorc.

          Pjesma Neve Novak bila je odabrana za javno izvođenje i ujedno je dobitnica jedne od nagrada ocjenjivačkog povjerenstva.

Obje učenice sada polaze 5. razred, a pjesme su nastale kad su bile u 4. razredu.

          U pjesničkom izričaju vodila ih je njihova mentorica Ljiljana Rinkovec, mag. prim. educ.

Članak napisala: Ljiljana Rinkovec

U nastavku pogledajte snimku pjesme učenice Neve Novak klikom na VIŠE možete preuzeti privitak-zapis na svoj uređaj. 
 

 [više]

DANI TOMAŠA GORIČANCA

Autor: Patricija Husajina, 4. 11. 2020. 09:03

                    Dani Tomaša Goričanca

Dani krajem listopada i početkom studenoga u našoj su školi već nekoliko godina posebno svečani. Naime, u to vrijeme raznim zanimljivim programima prisjećamo se i slavimo pjesnika Tomaša Goričanca čije ime ponosno nosi naša škola.Tomaš Goričanec rodio se 1815. godine u Sobotici (Maloj Subotici). Bio je najbolji hrvatski kajkavski epski pjesnik. Napisao je spjev o najslavnijoj hrvatskoj bitci i pobjedi nad Turcima „Opseđenje i poboj sisečki“ te više pjesama na latinskom jeziku.

Novonastala situacija primorala nas je da Dane Tomaša Goričanca obilježimo na malo drugačiji način. Učenici će na satovima Hrvatskoga jezika zajedno sa svojim učiteljicama razgovarati o njegovu životu i radu, a nakon toga riješiti kratki kviz i provjeriti koliko su naučili o Tomašu Goričancu.

Prije nekoliko godina istražujući po Maloj Subotici članovi medijske grupe Hana Kocijan, Emina Pintarić, Katarina Šegović i Teo Toplek sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer došli su do zanimljivih podataka o Tomašu. Tako je uz pomoć mještana Male Subotice nastao dokumentarni film Sobočki sin.

Pogledajte!

Sobočki sin

Autor članka: Nikolina Hampamer

 [više]

PODRŽIMO NAŠU UČENICU NEVU NOVAK

Autor: Patricija Husajina, 2. 11. 2020. 17:34

Glasajte za našu učenicu Nevu Novak klikom na tekst GLAS ZA NEVU u kojem se otvara link za glasanje.  

GLAS ZA NEVU

Neva je sudionica 40.Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić- Sveti Ivan Zelina 2020. Podržimo je našim glasovanjem.                                   

 [više]

OKITILI SE NAGRADAMA- MEDIJSKA

Autor: Patricija Husajina, 30. 10. 2020. 09:51

Okitili se nagradama

Početak školske godine vrijeme je rezervirano za uspjehe naše medijske grupe. Naime, unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji koja nas je zadesila i nastavi na daljinu naši vrijedni i marljivi filmaši uspjeli su snimiti itekako uspješne filmove. Novo normalno potaklo ih je na još veću kreativnost u radu te su filmovi prepoznati i od strane profesionalnih filmaša, stoga su pozvani  na Reviju dječjeg filma, Festival prava djece i  Smotru filma.

Prilagođeno novonastalim uvjetima ove su godine revije  i festivali održani putem online projekcija.

Najljepša vijest stigla je s ovogodišnje 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je održana od 1. do 4. listopada  u Malom Lošinju. Stručni je ocjenjivački sud dodijelio drugu nagradu TV-reportaži  Šah – Mat. Film govori o mladoj šahistici  Sabini Ignac koja je svojim umijećem odvela svoju ekipu na državno natjecanje. Film su snimili: Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Karlo Pavlic i Matija Taradi.  Dokumentarnom filmu Vrijeme je stalo stručni je žiri dodijelio treću nagradu. Mladi autori Lara Berend, Vinko Cirkvenčić, Vida Ciglar, Marija Šergić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda na dojmljiv način  progovaraju o tome kako su doživjeli vrijeme karantene i nastavu na daljinu.

Istim filmovima sudjelovali su i na Smotri hrvatskog školskog filma koja je održana 15. listopada u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. U online okruženju održan je okrugli stol za članove filmskih družina.

Film Vrijeme je stalo uvršten je i na ovogodišnje izdanje Festivala prava djece čije projekcije se također održavaju online.

Promatrajući svijet oko sebe kroz objektiv mladi su filmaši dokaz da ruše granice i  stvaraju bolji svijet.

U procesu stvaranja filma vode ih njihove učiteljice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

A oni su: Lara Berend, Vida Ciglar, Lara Držanić, Ema Horvat, Corina Kovačić Marija Šergić, Aida Trstenjak, Zita Zamuda, Vinko Cirkvenčić, Kiara Dodlek, Leon Janković, Noa Kerovec, David Krčmar, Franka Novak, David Žinić, Mila 

Autor članka: Nikolina Hampamer

 [više]

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Autor: Patricija Husajina, 30. 10. 2020. 08:43

OBAVIJEST - Jesenski odmor za učenike

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog i traje do 3. studenog 2020. godine. S nastavom na daljinu nastavljamo u srijedu 4. studenog a povratak u školu je 9. studenog 2020.

Budite sa svojim najbližima i čuvajte svoje zdravlje!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA O NASTAVI NA DALJINU

Autor: Patricija Husajina, 25. 10. 2020. 06:49

OBAVIJEST RODITELJIMA O NASTAVI NA DALJINU

Poštovani roditelji,

s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju od ponedjeljka 26.10.2020. do petka 6.11.2020. učenici će pohađati nastavu na daljinu.Navedena je mjera uvedena prvenstveno kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze i da bi  zaštitili učenike  i djelatnike naše škole. Svima bi nam bilo puno lakše da se nastava održava u školi, ali za novonastalu situaciju ne treba nikoga optuživati jer sam sigurna da je nitko nije želio. Od početka školske godine sve odluke vezane uz organizaciju nastave u uvjetima pandemije donesene su prema preporukama stručnjaka, odnosno prema uputama epidemiološke službe i HZJZ-a,u suradnji sa lokalnim stožerom Civilne zaštite općine Mala Subotica i osnivačem Međimurskom županijom a u cilju zaštite zdravlja učenika. Informacije vezane uz način održavanja online nastave dobit ćete od svojih razrednika. Za sva pitanja i probleme kontaktirajte učitelje  ili ravnateljicu.

Čuvajte sebe i svoju djecu!

Hvala na razumijevanju

Manuela Stričak, v.d.ravnateljica

               

 [više]

Erasmus+ dani u našoj školi

Autor: Patricija Husajina, 20. 10. 2020. 11:08

                              

                          Erasmus+ dani u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

        U našoj školi obilježili smo Erasmus+ dane na više razina .Učiteljica Ljiljana Rinkovec  sa svojim učenicima imala je likovnu radionicu gdje su učenici 1.a razreda izrađivali zastavu Europe i pripremili malu izložbu svojih radova . Učenici 3.a razreda i njihova učiteljica Marija Jelenić pripremili su plesnu radionicu i povezali se on line sa OŠ Vidovec. Škole su ponosne na svoje aktivnosti u čuvanju kulturne baštine. Razmjena iskustva u organizaciji i provođenju Erasmus+ projekata između dviju škola bila je zanimljiva. Završetak aktivnosti bilo je sudjelovanje na on line konferenciji Erasmus+ Mogućnosti i izazovi. Organizator je bila 1.OŠ  Čakovec a sudjelovalo je 30 učitelja, stručnih suradnika, i ravnatelja iz 15 osnovnih i srednjih škola  iz cijele Hrvatske čiji su sudionici diseminirali svoja iskustva u projektima. Našu školu predstavila je v.d. ravnateljica Manuela Stričak koja je govorila o iskustvima u provođenju 5 Erasmus+ projekata koji se od 2018. provode u našoj školi.

Autor članka: Manuela Stričak, prof. 

 

 

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: Patricija Husajina, 13. 10. 2020. 12:51

MOĆ I VRIJEDNOST KNJIGE I ČITANJA

Od 15. listopada do 15. studenoga obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Tim povodoma u logopedskom kutku možete pronaći novi folder pod nazivom

Moć i vrijednosti knjige i čitanja.

Unutra možete saznati mnoge korisne informacije o važnosti čitanja, kako poboljšati sporo čitanje, koje su dobrobiti čitanja, preporuke za čitače svih generacija te zašto neka djeca odbijaju čitanje i kako im u tome možemo pomoći - možda kroz čitanje dobrih stripova.😊

Zavirite u ovaj kutak namijenjen svima koji vole i koji će sigurno zavoljeti knjigu i čitanje!

  „Čovjek čita da bi postavljao pitanja."

- Franz Kafka

Klikom na direntan link pogledajte sve gore navedeno: OVDJE

Bojana Kolarić, školska logopedica

 [više]

DANI KRUHA

Autor: Patricija Husajina, 12. 10. 2020. 10:27

Dani zahvale za plodove zemlje

Od 9. do 11. listopada obilježavali smo Dane zahvale za plodove zemlje. Zbog otežanih uvjeta prouzročenih pandemijom slavlje je ove godine provedeno na nešto drugačiji način. 

Tijekom minulog tjedna učenici od 1. do 4. razreda u školu su donosili jesenske plodove i izložili ih u prigodno uređenom kutku svoga razreda. Izloženi jesenski plodovi poslužili su im kao motivi u obradi nastavnih jedinica vezanih uz Dane kruha.

Vjeroučiteljice Ivana Škorc i Božica Kovač s učenicima predmetne nastave u holu škole uredile su tematski pano. Svaka je na svojim satovima tijekom tjedna s učenicima obrađivala prigodne teme. Učiteljica likovne kulture Mirna Žerjav ukrasila je školu likovnim radovima učenika tematski povezanih s jesenskim plodovima. 

Završetak Dana zahvale za plodove zemlje bio je u nedjelju 11. listopada 2020. u župnoj crkvi u Maloj Subotici na svetoj misi zahvalnici. Učenici trećih razreda sudjelovali su u prinosu darova te otpjevali nekoliko duhovnih šansona prilikom blagoslova  i zahvale za jesenske plodove i ljude koji su ih vrijednim rukama pripremili.

Galeriju fotografija možete pogledati klikom na sliku gdje će vam se otvoriti poveznica na Facebook. 

 [više]

RASPORED SATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 9. 10. 2020. 11:49

Dragi učenici, 

obratite pažnju na raspored sati za predmetnu nastavu u tjednu od 12.-16.10.2020

Raspored možete preuzeti klikom na opciju više.

 [više]

STIGLA JE JESEN!

Autor: Patricija Husajina, 8. 10. 2020. 09:59

Na nastavi Likovne kulture i na likovnoj grupi učenici su crtačkim i slikarskim te raznim kombiniranim tehnikama na prikazivali jesenske motive. Inspirirani jesenskim bojama svoja su znanja o likovnoj teoriji povezivali s trenutačnim stanjem okoline, vizurama iz prirode i vremenom koje nam je donio mjesec listopad. Razmjena ideja učenike je također motivirala da individualnim likovnim izrazom doprinesu klimi zajedništva. 

Likovni radovi predstavljeni su suradnjom svih razreda predmetne nastave pod nazivom "Jesenska izložba likovnih radova OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica".

Kreativne ideje učenika realizirane su uz pomoć učiteljice Likovne kulture Mirne Žerjav. (klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebooku)

 

 

 [više]

MJESEC KNJIGE

Autor: Patricija Husajina, 7. 10. 2020. 10:30

Bliži se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, a u OŠ Tomaša Goričanca već smo prionuli poslu kako bismo odali priznanje knjizi i približili knjigu učenicima. Naša knjižničarka Patricija Husajina organizirala je aktivnosti uz pomoć učiteljica razredne nastave i učiteljica Hrvatskoga jezika radi promicanja čitanja među djecom.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je planetu Zemlji, a 4. b razred sa svojom je učiteljicom Nadom Črep na satu Hrvatskoga jezika iskoristio ulomak romana Heidi kako bi razgovarali o odnosu djevojčice Heidi prema prirodi. Svaki je učenik potom odabrao po jednu biljku i životinju iz svoga kraja i uz osnovne podatke nacrtao crtež. 

Učenici 6. a razreda zajedno s knjižničarkom na satu Hrvatskoga jezika učili su kako se izrađuje letak, što je sve potrebno dodati kako bi on bio zanimljiv i poučan drugima. Nakon toga i sami su pokušali izraditi letak, a potom su javnim nastupom letkom predstavljali svoju najdražu i najzanimljiviju knjigu.

Dokaz da se u našoj školi čita i kreativno razmišlja uistinu su prekrasni i zanimljivi letci učenika, a možete ih pogledati u nastavku. (klikom na radovi učenika 4.b i 6.a)

RADOVI UČENIKA 4.B i 6.A

 [više]

NAGRAĐIVANJE NAJBOLJIH UČITELJA

Autor: Patricija Husajina, 6. 10. 2020. 09:07

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja 5. listopada nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. 
 
Među nagrađenim učiteljima je i naša učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture, trenutačno vršiteljica dužnosti ravnateljice, Manuela Stričak, prof.
 
S obzirom na epidemiološku situaciju, dodjela priznanja i nagrada održana je na daljinu. Nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima. 
                                       
                                                       Čestitamo našoj dragoj kolegici Manueli!
 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Patricija Husajina, 5. 10. 2020. 08:12

                                                 

                                                                 Sretan Svjetski dan učitelja


Rad s djecom svakodnevno donosi radosti i izazove. Zahtjevi koji se danas postavljaju pred učitelje veliki su i potrebno je puno ljubavi i strpljenja, motiviranosti i energije za obavljanje tog plemenitog i odgovornog poziva.

 

Drage učiteljice i učitelji, drage stručne suradnice,  želim Vam puno uspjeha i kreativnosti u radu uz čestitke za Vaš dan.

Manuela Stričak, v.d. ravnateljica

 [više]

DANI KAJKAVSKE RIJEČI – ZLATAR 2020.

Autor: Patricija Husajina, 21. 9. 2020. 08:32

Proteklog je vikenda otvorena izložba „Čovjek čovjeku“ i održan Zbor malih pjesnika. Obje priredbe održavaju se u sklopu Dana kajkavske riječi u Zlataru, u OŠ Ante Kovačića Zlatar.

Na likovnu izložbu ove je godine prispjelo ukupno 305 radova. Izložba je postavljena, ali se mali likovnjaci nisu sastajali iz epidemioloških razloga. OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na ovoj likovnoj izložbi. Ove godine od 62 izložena rada, deset je radova naših učenika. Izloženi su radovi sljedećih učenika: Ivana Horvata i Denija Brodarića (drugi razred, učiteljica Blaženka Palatinuš), Alane Magdić (treći razred, učiteljica Štefanija Hajdarović), Helene Marčec (tri rada), Neve Novak, Deje Martan, Mije Medvedec, Marte Novak (četvrti razred, učiteljica Ljiljana Rinkovec).

Zbor malih pjesnika održao se pod strogim epidemiološkim mjerama. Pristiglo je 257 kajkavskih pjesama iz 45 škola s područja Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Primorsko-goranske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Prosudbena komisija, koja je radila u sastavu: Željka Horvat-Vukelja, prof., Ivo Kalinski, dr.sc., i Ivančica Tomorad, prof., odabrala je 52 pjesme koje su tiskane u zbirci 51. Zbora malih pjesnika. Od toga je 26 učenika krasnoslovilo svoje pjesme u Zlataru. Obučeni u narodne nošnje učenici su prenosili živu riječ svoga kraja.

Na Zboru malih pjesnika nastupila je i učenica Marta Škvorc sa svojom pjesmom Otec na sim jezikima. Ona je sada učenica 5. razreda, a pjesma je nastala kad je Marta polazila 4. razred. Njezina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 [više]

SURADNJA OPĆINE I ŠKOLE

Autor: Patricija Husajina, 18. 9. 2020. 09:10

Svi učenici  OŠ Tomaša Goričanca i Područne Škole Držimurec - Strelec i ove školske godine dobili su na poklon tri bilježnice od Općine Mala Subotica. 

Učenici  prvih razreda osnovne i područne škole od Općine Mala Subotica dobili su i simpatičnu knjigu “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” autorice Jelene Pervan. Poučna priča o higijeni ispričana na zabavan način posebno je dobrodošla u ovakvoj epidemiološkoj situaciji.  

Škola i Općina nastavljaju dobru suradnju na dobrobit cijele zajednice. Bilježnice i knjige preuzela je v.d. ravnateljice škole Manuela Stričak od načelnika općine Valentina Škvorca.

 

 [više]

NATJEČAJ HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE

Autor: Patricija Husajina, 17. 9. 2020. 09:05

Natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

          15. rujna je u prostorijama Vatrogasne škole u Zagrebu održano svečano uručenje poklona pobjednicima Natječaja za likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice.

          Uz pobjednike, njihove mentore te predstavnike vatrogasnih zajednica županija, svečanom uručenju nazočio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnica Vatrogasne škole Ljerka Kopričanec-Matijevac.

  Na natječaj se prijavilo: u kategoriji likovni natječaj predškolskog uzrasta 19 dječjih vrtića sa 156 radova iz 14 županija; u kategoriji likovni natječaj učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda 73 osnovnih škola s 651 radom iz 17 županija; u kategoriji literarni natječaj učenika osnovnih škola od IV. do VIII. razreda 16 osnovnih škola sa 45 rada iz 8 županija i u kategoriji foto natječaj učenika srednjih škola 3 škole s 6 fotografija iz 2 županije.

          Prvo mjesto u kategoriji likovnog natječaja od I. do VIII. razreda osnovnih škola pripalo je Nevi Novak, učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. U vrijeme nastanka likovnog rada Neva je bila učenica 4. razreda. Njezina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Primajući vrijedne nagrade, Neva je provela prekrasan dan u Zagrebu.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Patricija Husajina, 10. 9. 2020. 08:31

Hrvatski olimpijski dan

U četvrtak 10. rujna učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica obilježili su Hrvatski olimpijski dan na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture i satovima razrednika. Učenici su sudjelovali u  olimpijskom kvizu, saznali više prezentacijom o Olimpijskim igrama i uredili školski pano.  
 
Našom školom prevladala je bijela boja kao simbol mira, sporta, prijateljstva i poštene igre. Zbog epidemioloških mjera svi učenici nisu bili u mogućnosti danas obilježiti Olimpijski dan pa će ga obilježiti u narednim satovima.
 
„Bavite se sportom!“ – poručili su učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.                                          
 [više]

Lidrano

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 9. 2020. 12:18

Državna Smotra LiDraNo  2020.

 
Ovih dana stigla je i jedna lijepa i sretna vijest za našu školu. Naime, čak dva rada naših učenika odabrana su za državnu Smotru LiDraNo koja će se ove izazovne godine održati u malo drugačijem  obliku, online.
U kategoriji literarnih radova na državnu smotru odabrana je pjesma Hoj sem-iš tam učenice Neve Novak i njezine mentorice Ljiljane Rinkovec. U kategoriji radijske emisije odabrana je emisija Da-m šinš (Daj pet). Snimile su je učenice sada već ponosne srednjoškolke Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer.
ČESTITKE!
 [više]

Vozni red i satnica

Autor: Unknown , 7. 9. 2020. 07:06

RASPORED ZVONJENJA I VOZNI RED ŠKOLSKOG AUTOBUSA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Unknown , 6. 9. 2020. 14:28

Dragi učenici, poštovani roditelji!

         Sretna sam da vas mogu pozdraviti na početku  nove školske godine  koja počinje  7.rujna 2020. prema objavljenom rasporedu. Ovakva godina ostat će u dugom sjećanju jer ove godine ne samo da ćemo se posvetiti odgoju i obrazovanju, već ćemo se udružiti u zajedničkoj brizi i borbi za očuvanje zdravlja i budućnosti svih nas.

Nadam se da ćemo sve probleme zajednički rješavati  i da ćemo se pridržavati svih mjera i uputa dobivenih od  MZO i HZJZ.

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima  sretan povratak u školu  te puno zdravlja u ovoj školskoj godini.

v.d. ravnateljice :

Manuela Stričak

 [više]

Doviđenja

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 4. 9. 2020. 17:23

JOŠ JEDNOM HVALA
 

Krenula je nova školska godina koja je sa sobom donijela mnoge promjene. Naime, jedna od njih je i odlazak u mirovinu naše dugogodišnje ravnateljice Đurđe Horvat i učiteljice Darinke Hlišć. Radile su i živjele za svoju školu, stoga će ih pamtiti mnoge generacije učenika i djelatnici škole. Sa suzom u oku, ali isto tako i osmijehom na licu otišle su u zasluženu mirovinu.

U ime djelatnika Područne škole od učiteljice Darinke Hlišć  dirljivim govorom oprostila se učiteljica Jasminka Cikač. U ime Sindikata i svih djelatnika škole od naše ravnateljice oprostile su se voditeljica Sindikata Sanja Posavec i v.d. ravnateljice Manuela Stričak. 

Poštovana gospođo Horvat,

draga učiteljice, pedagoginjo, prijateljice, ravnateljice naše škole.

Vaš životni put obilježen je učiteljskim pozivom od prvog do zadnjeg radnog dana u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Pamtit će vas brojne generacije, od onih najmanjih koje ste naučili prva slova i brojke do današnjih kojima ste bili ravnateljica, suradnica, savjetnica, a najviše prijatelj u lijepim i manje lijepim trenucima.

Vašim izborom za ravnateljicu škole počele su brojne promjene u školi i mjestu. Zahvaljujući znanju, upornosti, mnogim sposobnostima, a najviše ambicioznosti i viziji - školska zgrada je dograđena, renovirana i opremljena najsuvremenijom tehnologijom. Naša sportska dvorana, okoliš škole i  područna škola  na ponos su svih mještana Općine Mala Subotica.

Pamtit ćemo vašu odanost učiteljskom pozivu. Škola vam je bila drugi dom, a mi svi jedna velika obitelj.

Vaš lik i djela ostavili su trajni pečat ovoj školi i ljudima koji su s Vama radili i dijelili lijepe i teške trenutke.

Kraj radnog vijeka je samo početak novog životnog puta u kojem ćete u miru i zdravlju uživati uz svoju obitelj i kreativnim aktivnostima za koje će sada biti puno više vremena.

Mi svi zajedno u "najboljoj školi" nastavljamo prema školi budućnosti u koju ste uvijek  dobrodošli.

v.d. ravnateljice:

Manuela Stričak, prof. 

 [više]

Prvi dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Unknown , 3. 9. 2020. 14:56

Prvašići u klupama PRVI DAN ŠKOLE

Dragi roditelji i učenici,

pozdravljamo vas na početku školske godine. Ova školska godina sa sobom nosi razne izazove, s kojima se i vi i mi moramo nositi zajedničkim snagama, a u svrhu dobrobiti naših učenika.

Kako bismo se svi pridržavali propisanih mjera zaštite, molimo Vas da obavezno pročitate Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u privitku (klik na Više).

Škola ima razrađen Protokol ponašanja u školi te će učenici biti upoznati s njime po dolasku u školu, a roditelji na roditeljskim sastancima. Roditeljski sastanci za sve razrede, osim prvih razreda, održat će se online.

Nastavna godina godina u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica počinje u ponedjeljak, 7.9.2020. godine u 8:30 sati (osim prvih razreda).

Učenici u školu dolaze u 8:20h. Na ulazu će ih dočekati njihovi razrednici i odvesti ih u učionice. Molimo da djeca ne dolaze prerano u školu kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Roditelji su dužni svako jutro prije polaska djeteta u školu izmjeriti njegovu tjelesnu temperaturu te zapisati u bilježnicu kako bi podatak bio dostupan učitelju. Ukoliko učenik/učenica ima povišenu temperaturu te ukoliko su prisutne respiratorne smetnje, nemojte ga upućivati u školu već se obratite izabranom liječniku obiteljske medicine, a o izostanku obavijestite razrednika.

Ujedno vas molimo  da se ne zadržavate u okolini škole kako bi se izbjeglo grupiranje velikog broja ljudi. Prilikom boravka u okolini škole, održavajte fizički razmak od 1,5 m. Ulazak roditelja u školsku ustanovu nije dozvoljen.

UPUTE ZA 1. DAN NASTAVE:

1. RAZREDI:

Učenici 1. razreda dolaze u školu s jednim od roditelja (obavezno je da roditelj ima masku na licu) u 9 sati.  Molimo pričekajte pred ulazom gdje će vas dočekati vaše učiteljice. U ponedjeljak će se održati i roditeljski sastanak za roditelje prvih razreda, u poslijepodnevnim satima.

OSTALI RAZREDI:

Ostali učenici u školu dolaze u 8:30h te imaju organizirana 3 školska sata koja provode sa svojim razrednikom. Svaki razred ima organiziranu nastavu u zasebnoj učionici. Raspored se nalazi niže. Prvi dan razrednici će učenicima podijeliti udžbenike. U školu je potrebno doći s papučama, maskom za lice (za učenike predmetne nastave), ključićem od ormarića i torbom u koju će učenici staviti dobivene udžbenike.

Svaki razred ima određen ulaz na koji će učenici ulaziti u školu. Po dolasku učenici ulaze u školu bez zadržavanja na školskom dvorištu.  

Svi učenici 5. razreda pričekat će svoje razrednike kod vanjske učionice (plavo igralište kod škole).

Učenicima je prvi dan škole osigurana prehrana u školi.

RASPORED ZVONJENJA ZA PRVI DAN:

ULAZI U ŠKOLU I RASPOREDI PO UČIONICAMA:

Učenici 1. i 2. razreda (1.a, 1.b, 2.a, 2.b) koriste ulaz u školu sa strane sportskih terena.

Učenici 3. i 4. razreda (3.a, 3.b, 4.a, 4.b) koriste bočni ulaz u školu.

Učenici predmetne nastave ulaze na glavni ulaz, a 6.b razred na ulaz kod sportske dvorane (vidi tablicu).

RASPORED VOŽNJE ZA PRVI DAN:

Za učenike putnike i dalje je organiziran prijevoz školskim autobusom. Učenici putnici školskih autobusa obvezni su tijekom vožnje u autobusu imati maske za lice. Kada dođu, ulaze u školu bez zadržavanja na školskom dvorištu.

Prvih dana moguća su kašnjenja autobusa te molimo roditelje za razumijevanje.

Učenici u školu mogu dolaziti/odlaziti i samostalno ili ih u školu mogu dovoditi/odvoditi i roditelji, odnosno druge odrasle osobe. Osobe u pratnji djece NE ulaze u školu niti se okupljaju na ulazu u školu.

 

Želimo Vam svima sretan i uspješan početak školske godine!

                                                                                 v.d. ravnateljice:

                                                                                  Manuela Stričak, prof.

 

 [više]

Medijska grupa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 1. 9. 2020. 23:42

Uspješni filmovi naših filmaša
 
Unatoč nepovoljnim događajima tijekom školske godine vrijedni i marljivi filmaši naše škole mogu se pohvaliti svojim uspješnim filmovima. Naime, filmovi Vrijeme je stalo i  Šah-Mat odabrani su u program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020. godine. Na ovogodišnju Reviju prijavilo se ukupno 245 filmova učenika osnovnih škola. U konkurenciju je odabrano njih 86. 
Film Vrijeme je stalo uvršten je i na ovogodišnje izdanje Festivala prava djece.
Dokumentarni film Vrijeme je stalo snimili su učenici petog razreda Lara Berend, Vinko Cirkvenčić, Vida Ciglar, Marija Šergić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda. TV-reportažu Šah-Mat snimili su učenici sedmog razreda Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Karlo Pavlic i Matija Taradi. 
Čestitke mladim filmašima i njihovim učiteljicama Ivi Mihalic Krčmar i Nikolini Hampamer. 
Filmove možete pogledati klikom na naslov filma:
 [više]

UDŽBENICI

Autor: Magdalena Lipić, 28. 7. 2020. 12:25

POPIS UDŽBENIKA 

i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. možete otvoriti klikom na sliku.

UDŽBENICI ZA ŠKOLSKU 2019./2020. GODINU | Ekonomska i trgovačka ...

http://os-mala-subotica.skole.hr/ud_benici

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Magdalena Lipić, 24. 7. 2020. 12:37

UPISI U SREDNJU ŠKOLU: Dostava dokumentacije u srednju školu

Dragi osmaši i roditelji,

sljedeći tjedan vrše se upisi u srednju školu. Potrebno je dostaviti potrebnu dokumentaciju u srednju školu koju ste upisali. Dokumentaciju možete dostaviti osobno ili elektroničkim putem. Svaka srednja škola ima određeni termin kada zaprimaju dokumentaciju. Provjerite na web stranicama srednje škole koju upisujete ili nazovite telefonski kako biste se informirali o detaljima.

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti ovisi o zanimanju koje upisujete. Provjerite u sustavu Upisi.hr pod tipkom Detalji uz zanimanje koje upisujete.

 1. UPISNICA (potrebno za sva zanimanja) - ispisujete iz svog sustava Upisi.hr
 2. POTVRDA ŠKOLSKE LIJEČNICE (uobičajeno za četverogodišnja strukovna zanimanja) – javite se telefonski ili emailom školskoj doktorici Mariji Ivanović
 3. POTVRDA MEDICINE RADA (uobičajeno za trogodišnja strukovna zanimanja i neka četverogodišnja strukovna zanimanja) – potrebno obaviti pregled u nekoj od ordinacija medicine rada
 4. UGOVOR O NAUKOVANJU (uobičajeno za trogodišnja strukovna zanimanja prema JMO modelu obrazovanja) – roditelj potpisuje ugovor o naukovanju u 4 primjerka sa obrtnikom kod kojeg će učenik pohađati praksu. Preporučamo da se oko pohađanja prakse i ugovora o naukovanju konzultirate sa srednjom školom.
 5. POTVRDA O OSTVARENIM DODATNIM BODOVIMA – ukoliko je učenik ostvario dodatne bodove (osim natjecanja) u srednju školu mora donijeti dokaz (npr. potvrdu o nezaposlenosti roditelja, smrtni list i sl.)

Ako netko od učenika nema mogućnost ispisa Upisnice kod kuće, možete doći u školu kod psihologinje Magdalene Lipić u ponedjeljak, 27.7.2020., od 8:00 do 13:00h.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Magdalena Lipić, 20. 7. 2020. 12:09

ZAPRIMANJE PRIJAVNICA

ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

U srijedu, 22. srpnja 2020. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnice. Prijavnice moraju potpisati učenik i njegov roditelj/skrbnik. 

VAŽNO! 
Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici "Moj odabir" ili dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati

 

Upute za učenike OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica:

 • Prijavnice možete dostaviti u školu vašim razrednicima u četvrtak, 23.7., od 10:00 – 12:00h.
 • Prijavnice možete isprintati i sami te potpisane i skenirane (poslikane) poslati na e-mail adresu razrednika/ce.
 • Svi učenici koji nisu u mogućnosti isprintati prijavnice moraju doći u školu u četvrtak, 23. 7. u razdoblju od 10  do 12h  u pratnji roditelja jer roditelji prijavnice moraju potpisati. Ako roditelji nisu u mogućnosti doći u školu, postoji mogućnost da učenik dođe sam, a razrednik će mu u školi dati isprintam prijavnicu. Učenik ju nosi kući te potpisanu prijavnicu možete skenirati (slikati) i poslati razredniku/ci na mail ili dostaviti psihologinji u školu u petak do 12 sati.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za upis ili dostavu potrebne dokumentacije u srednje škole možete se obratiti razrednicima ili školskoj psihologinji.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 10. 7. 2020. 11:34

Informacije o upisima u srednju školu

Dragi osmaši i roditelji,

započele su prijave programa za srednje škole. U privitku su priloženi neki dokumenti: podsjetnik na rokove prijava i upisa, uputa doktorice školske medicine i popis deficitarnih zanimanja (klik na Više).

Za sve informacije ili nedoumice možete se obratiti vašim razrednicima ili školskoj psihologinji.

Podsjećamo:

Od 8.7. do 22.7. - prijave obrazovnih programa – učenici u sustavu Upisi.hr odabiru do 6 zanimanja koja žele upisati. Važno je da zanimanja budu rangirana tako da na prvom mjestu bude ono zanimanje koje je vaš prvi odabir, a nakon njega ostala zanimanja prema redoslijedu kojim ih želite upisati.

Do 12.7. rok za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere (u Međimurskoj županiji to je: Likovna umjetnost i dizajn)

Od 22.7. do 24.7. učenici u OSNOVNU školu moraju dostaviti potpisane PRIJAVNICE. To možete učiniti i elektroničkim putem, slanjem na e-mail vaših razrednika. Učenici koji kod kuće nemaju printer mogu doći u školu po isprintanu prijavnicu. O točnom terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.

25.7. Objava konačnih ljestvica

27.7 . – 31.7. dostava UPISNICA u SREDNJU školu. Svaka srednja škola ima određene SVOJE datume dostave potrebnih dokumenata (provjeriti na stranici srednje škole). Upisnicu učenik ispisuje iz svog sustava Upisi.hr. Potpisana upisnica i ostala potrebna dokumentaciju (ovisno o školi u koju se učenik upisuje: upisnica, potvrda za dodatne bodove, potvrda školskog liječnika ili medicine rada, ugovor o naukovanju) dostavlja se u srednju školu osobno ili elektroničkim putem.

 

Za neka zanimanja učenici moraju pribaviti potvrdu školske liječnice ili potvrdu medicine rada. U privitku su upute školske liječnice o načinu pribavljanja potvrde. Učenici su u školi dobili letke s kontakt brojevima ustanova medicine rada u kojima možete obaviti liječnički pregled.

 

Deficitarna zanimanja: Deficitarana zanimanja ove školske godine su Zidar, Tesar, Bravar, Autolakirer, Obućar, Konobar, Mesar. Za ova zanimanja HZZ plaća pregled na medicini rada. Nakon konačnih rang lista učenici se upisuju sa potvrdom obiteljskog liječnika i tada se javljaju HZZ i traže uputnicu za pregled na medicini rada u poliklinici Medikol. Termini pregleda će biti u kolovozu.

Pratite redovito stranice naše škole i informacije na stranici Upisi.hr.

 [više]

E-časopis

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 1. 7. 2020. 12:12

Tomašov škrlak
 
U nedostatku druženja, priredbi, dodjele nagrada i završne svečanosti odlučili smo vam prikupiti i sažeti rad učenika i učitelja ove neobične školske godine u e-časopis Tomašov škrlak. Tijekom normalne i online nastave nastave nastalo je mnogo prekrasnih i posebnih radova. U nemogućnosti da  prikažemo sve što se radilo  odabrali smo ono najzanimljivije. 
Oprostili smo se i od osmaša, a filmašice Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija  filmom 8.a oprostile su se od svojih prijatelja i učitelja. 
Pogledajte film, prolistajte i pročitajte časopis. 
 
Poveznica na film - LINK
Poveznica na e-časopis - LINK
 
 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 30. 6. 2020. 12:01

PODJELA SVJEDODŽBI

Dragi učenici i roditelji! Stigli smo do kraja ove izazovne školske godine. Svima vama hvala na trudu, ustrajnosti i predanom radu. Čestitamo na postignutom uspjehu. U privitku se nalazi raspored podjele svjedodžbi. Želimo vam svima ugodne ljetne praznike. Dobro se odmorite i ostanite zdravi.

ČETVRTAK, 2.7. 2020.

11:00h - 8.c

18:00h - 8.a

PETAK, 3.7.2020.

18:00h - 8.b

PONEDJELJAK, 6.7.2020.

09:00h - učenici od 1. do 4. razreda

10:00h - 5. i 6. razredi

11:00h - 7. razredi

VRAĆANJE TABLETA: Tablete vraćaju učenici 6. i 8. razreda. Učenici 8. razreda vraćaju tablete u srijedu, 1.7. u 9:00h. Učenici 6. razreda tablete vraćaju kod podjele svjedodžbi. Potrebno donijeti Revers koji ste dobili prilikom preuzimanja tableta.

Molimo učenike koji nisu, da u školu vrate udžbenike, lektiru i kutije za robotiku.

 [više]

Udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 29. 6. 2020. 16:42

 

 [više]

ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2019./2020.

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 6. 2020. 19:39

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2019./2020.“ – Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.) ima za cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva u osnovnim školama čiji je osnivač Međimurska županija kroz pružanje nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u obliku osiguravanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja. 

U projekt je uključena 21 osnovna škola s područja Međimurja, a Nositelj projekta je Međimurska županija. Vrijednost projekta iznosi 998.076,71 kuna, a isti je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Sve Osnovne škole koje sudjeluju u provedbi projekta posjeduju kapacitete za pripremu obroka, što znači da posjeduju kuhinje i ljudske resurse te zadovoljavaju propisane standarde (HACCP). Obroci koji su osigurani u sklopu ovog projekta bit će pripremljeni i podijeljeni u školi za vrijeme školskog odmora. Vrsta obroka bit će identična vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.

 [više]

Filmaši

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 6. 2020. 17:13

Marljivi i vrijedni članovi medijske grupe i ovu su školsku godinu snimili filmove unatoč nastavi na daljinu. Pozivamo vas da pogledate njihove filmove na sljedećim poveznicama.

Vrijeme je stalo

Jedan dan u karanteni

Šah-mat

 [više]

Lovrakovi dani kulture

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 6. 2020. 12:09

Stigli rezultati „Lovrakovih dana kulture“

OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac svake godine raspisuje književni i likovni natječaj za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je: „Djedovi i bake – čuvari uspomena.“

Dodjeljuje se po pet jednakovrijednih nagrada za likovne, novinarske  i književne ostvaraje.

Prosudbeno povjerenstvo za literarne ostvaraje činili su: Marina Nejedli, predsjednica; Slobodanka Martan, član; Andrea Petrić, član.

Prosudbeno povjerenstvo za novinarske ostvaraje činili su: Ivana Ontl Horvat, predsjednica; Ljerka Vodopija, član; Šandor Kasaš, član.

Prosudbeno  povjerenstvo za likovne ostvaraje bilo je sastavljeno od sljedećih članova: Igor Taritaš, predsjednik; Anita Res, član; Marica Čičak, član, Igor Vujatović, član.

Za likovni ostvaraj nagrađena je i učenica Neva Novak, 4.a iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Likovni rad nastao je pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Rinkovec.

Svečanost 33. Lovrakovih dana kulture ove se godine planira organizirati u tjednu od 5. do 10. listopada.

 [više]

Logo ŠŠD Ftiči

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 16. 6. 2020. 21:24

Učiteljice Manuela Stričak i Dora Puklek osim vježbanja učenicima su na online nastavi TZK dale zadatak napraviti novi logo ŠŠD Ftiči. Učenici su se jako potrudili, ideja ima puno, a odabir najboljeg napraviti ćemo početkom nove školske godine.

Logo možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici - LINK

Manuela Stričak

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 10. 6. 2020. 12:08

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji, sutra 11.6.2020., je praznik i nema nastave. U privitku se nalazi kalendar rada do kraja školske godine. Prema kalendaru, subota 13.6.2020. je radna (raspored za petak). Učenici predmetne nastave taj dan imaju nastavu u svojim virtualnim učionicama, dok učenici razredne nastave nadoknađuju sate tijekom tjedna.

 [više]

9. Susret dječjeg duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić

Autor: Željka Štampar Zamuda, 8. 6. 2020. 18:49

Ove je godine književni  rad učenice Marte Škvorc (Otec na sim jezikima) nagrađen 3. nagradom dok je rad učenice Neve Novak (Stori japa) nagrađen dodatnom nagradom. Učenice polaze 4. a razred. U zbornik su ušli i likovni radovi čiji su autori: Marta Škvorc, Nika Halić, Helena Marčec i Mia Medvedec. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 [više]

Školska kuhinja

Autor: Magdalena Lipić, 1. 6. 2020. 13:37

ŠKOLSKA KUHINJA

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da je Međimurska županija donijela odluku prema kojoj će financirati troškove školske kuhinje za učenike uključene u nastavu u razdoblju od 11. svibnja 2020. godine do 26.lipnja 2020. Prema tome, roditelji ne moraju plaćati školsku kuhinju za navedeno razdoblje.

S poštovanjem,

                                                                     ravnateljica Đura Horvat.

 [više]

Svjetski dan nepušenja

Autor: Magdalena Lipić, 31. 5. 2020. 17:27

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

 

Svjetska zdravstvena organizacija svake godine 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja, s ciljem ukazivanja na zdravstvene i ostale rizike povezane s uporabom duhana.

Učenici 4., 5. i 7. razreda i Ekološka grupa zajedno sa svojim učiteljicama izradili su edukativnu brošuru. Brošuru možete pročitati klikom na OVU POVEZNICU.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 28. 5. 2020. 10:44

 

UntitledUPISI U SREDNJU ŠKOLU

Dragi učenici osmih razreda i roditelji,

MZO je objavilo Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. godini 2020./2021. U Odluci su opisani načini, postupak i datumi upisa.

Tekst Odluke možete pročitati na poveznici: ODLUKA  ili u priloženoj datoteci.

Svi važniji datumi izdvojeni su u ovom videu: UPISNI ROKOVI.  

 

 [više]

Profesionalna orijentacija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 28. 5. 2020. 10:15

Za jesenski rok upisa u srednje škole u županiji ostalo slobodno ...OSMI RAZREDI

- PROFESIONALNO USMJERAVANJE -

- Informacije o srednjim školama sve na jednom mjestu - 

Dragi osmaši i roditelji osmaša,

polako se bliži vrijeme odluke i upisa u srednju školu. Srednje škole za Vas su pripremile promotivne materijale koji Vam mogu pomoći u donošenju odluke o izboru željene srednje škole.

Klikom na Više pogledajte promotivne materijale koje su za vas pripremili. Informativni letci o školama nalaze se na dnu članka.

Uz to, na stranici naše škole nalazi se kartica Upisi u srednje škole (OVDJE) na kojoj možete naći korisne linkove i inromacije o upisima u srednju školu.

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 27. 5. 2020. 11:12

Tin Horvat, učenik 6b razreda odličan je sportaš, a najviše voli nogomet. Trenira u NŠ općine Mala Subotica. U ŠŠD Ftiči ove školske godine bio je u ekipi koja je osvojila ekipno 3. mjesto na Županijskom krosu, a član je i atletske i rukometne reprezentacije škole.

Za vrijeme on line nastave posebno ga pohvaljuje prof. Manuela Stričak jer je sve zadane zadatke iz TZK vježbao, a dodavao je i svoje aktivnosti kako bi ostao u dobroj formi.

Tin se u vrijeme Corone  priključio i  svjetskom pokretu https://live.wingsforlifeworldrun.com/global-data

„Odlučio sam se jer sam počeo trenirati prije nego mi počnu nogometni treninzi da dođem u formu. Trčao sam za one koji ne mogu jer je to ipak nešto lijepo i humano!!! Najteži mi je bio prvi i zadnji kilometar. Medalja iz Zadra je za 12 km koji sam otrčao u jednom danu, a druga medalja je za kontinuitet u trčanju, svaki vikend trčim.“

Tinu želimo puno sportskih uspjeha i dalje. BRAVO još jednom.

Manuela Stričak

 [više]

Vijest

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 26. 5. 2020. 12:33

POSJETILI OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

U utorak su OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotca posjetili općinski načelnik Valentino Škvorc i Mladen Lacković, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Mala Subotica.

Zajedno s ravnateljicom Đurđom Horvat razgledali su uvjete rada Škole za odvijanje nastave učenika od 1. do 4. razreda u ovoj kriznoj situaciji.

Izrazili su zadovoljstvo s uvjetima rada u školi i zaključili da je škola uspjela ispoštovali sve propisane mjere zaštite djece u školi.

Bili su jako zadovoljni opremom i uređenjem školske zgrade. Tom prilikom ravnateljica je ponovno zahvalila predstavnicima Općine na izuzetnoj suradnji i pomoći u nabavi potrebne opreme.

Općina pokazuje veliko razumijevanje važnosti osiguravanja kvalitetnog školovanja djece te financira dio opreme škole kao i organizaciju izvannastvnih i izvanškolskih aktivnosti.

 [više]

FTIČI Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 5. 2020. 15:22

U prilogu (klikom na više) možete pogledati sportski list FTIČICA u kojoj su sva sportska događanja u protekloj školskoj godini, svi učenici koji su sudjelovali na sportskim natjecanjima i na kraju najbolji ovogodišnji rezultati.
Sportski list FTIČICA pripremila je učiteljica Manuela Stričak.

 [više]

Početak nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 22. 5. 2020. 12:07

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Poštovani roditelji,

prema naputku MZO-a i HZJZ-a od ponedjeljka, 25.5.2020., započinje redovna nastava u školama za učenike od 1. do 4. razreda.  Kako bismo se svi pridržavali propisanih mjera zaštite, molimo Vas da obavezno pročitate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u privitku.

Škola ima razrađen Protokol ponašanja u školi te će učenici biti upoznati s njime po dolasku u školu.

Nastava u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica počinje 25.5.2020. u 8:15h. Učenici u školu dolaze u 8:05h. Na ulazu će ih dočekati njihove učiteljice i odvesti ih u razred. Molimo da djeca ne dolaze prerano u školu kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Nastava se izvodi prema redovnom rasporedu učenika. Izvannastavne aktivnosti (UŠŠ, zbor i sl.) neće se izvoditi.

Ukoliko dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ima izrečenu mjeru samoizolacije ili je zaraženo COVID-19 – NE SMIJE DOLAZI U ŠKOLU, a roditelj mora u školu dostaviti potvrdu liječnika.

Ostala djeca dolaze u školu. Svaki dan prije dolaska u školu roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu i vrijednosti upisati u bilježnicu koju dijete donosi u školu. Ukoliko dijete ima povišenu temperaturu roditelji ne smiju dovoditi dijete u školu i o tome trebaju obavijestiti razrednicu ili ravnateljicu.

Ukoliko je dijete bolesno, roditelj opravdava izostanak liječničkom ispričnicom kao i do sada.

PRIJEVOZ:

Za učenike putnike i dalje je organiziran prijevoz školskim autobusom.  Učenici u autobusu sjede odvojeno, po jedan učenik u redu.

Prvih dana moguća su kašnjenja autobusa te molimo roditelje za razumijevanje.

Učenici u školu mogu dolaziti/odlaziti i samostalno ili ih u školu mogu dovoditi/odvoditi i roditelji, odnosno druge odrasle osobe. Osobe u pratnji djece NE ulaze u školu niti se okupljaju na ulazu u školu. 

Raspored vožnje školskog autobusa:

Dolazak

7:35

Držimurec/Strelec i učenici 4. razreda iz Palovca – Mala Subotica

7:45

Palovec (učenici 1., 2. i 3. razreda) – Mala Subotica

8:05

Podbrest/Sv. Križ – Mala Subotica

Odlazak

11:55

Mala Subotica – Palovec – Držimurec/Strelec

12:45

Mala Subotica – Sv.Križ/Podbrest

13:05

Mala Subotica – Palovec – Držimurec/Strelec

 

PREHRANA

Školska kuhinja radi uobičajeno. Učenici će užinu dobivati prema sljedećem rasporedu:

1. i 2. razredi nakon 2. sata (9:50h)

3. i 4. razredi nakon 3. sata (10:50h)

S poštovanjem,

                                                                                 ravnateljica, Đurđa Horvat

Upute HZJZ: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.: https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

Dodatne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za vrtiće i škole:  https://skolazazivot.hr/dodatne-preporuke-i-upute-hrvatskog-zavoda-za-javno-zdravstvo-za-vrtice-i-skole/

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 19. 5. 2020. 14:14

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U srijedu, 4. ožujka 2020. godine održano je županijsko Natjecanje iz matematike za osnovne škole. Ovih dana su stigli i službeni rezultati. Ukupno je sudjelovalo stotinjak učenika, od toga dvadeset učenika četvrtih razreda. Natjecanje se održalo u I. OŠ Čakovec.

I učenici 4. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica izborili su pravo sudjelovanja na tom natjecanju. Naime, u siječnju su provedena školska natjecanja i na temelju tih rezultata učenici su pozvani na županijsko Natjecanje iz matematike.

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica predstavljali su sljedeći učenici 4. razreda: Abel Baranašić, David Horvat i Maksim Juras. Postigli su odlične rezultate.

Abel Baranašić je zauzeo 1. mjesto s postignutim 41 bodom. David Horvat je 6., dok je Maksim Juras 7. na ljestvici.

Učenike je za natjecanje pripremala njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Bravo, dečki!

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED OŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 6. 5. 2020. 09:26

PREGLED ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Prenosimo obavijest liječnice školske medicine. Svakog od roditelja kontaktirat će medicinska sestra za dogovor o terminu pregleda i uputama o načinu pregleda:

Poštovani roditelji/staratelji,

11.5.2020. nastavljamo s pregledima za procjenu psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole.

Pregledi su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada.

Radi dogovora o terminu dolaska i uputa o načinu provedbe pregleda kontaktirat će Vas  medicinska sestra.

Pregledavat će se samo djeca koja nemaju povišenu tjelesnu temperaturu niti respiratorne tegobe (šmrcanje, kašalj, kratkoća daha). Roditelj/staratelj u pratnji također ne smije imati povišenu temperaturu ni respiratorne tegobe.

Molimo da  na pregled dođete točno na zakazani termin. U pratnji djeteta može biti samo 1 osoba (roditelj ili staratelj). Preporučamo da nosite zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Popunjavanje zubne putovnice kod stomatologa te vađenje krvi i urina neće se provoditi do daljnjega.

Izabranim liječnicima obiteljske medicine i pedijatrima ne treba ići radi popunjavanja upitnog listića.

Na pregled preporučamo donijeti otpusna pisma, medicinske nalaze ako dijete boluje od neke kronične bolesti, nalaze logopeda i/ili psihologa te ako ima Rješenje o tjelesnom oštećenju. Svakako donijeti na uvid cjepnu iskaznicu.

Prije ulaska u čekaonicu školske medicine djetetu i pratnji biti će beskontaktno  izmjerena tjelesna temperatura te u slučaju povišene tjelesne temperature neće biti primljeni na pregled.

Roditelj će prije pregleda ispuniti Izjavu o riziku od zaraze SARS-CoV-2.  

Ukoliko želite promjenu termina ili ne možete doći na pregled na dogovoreni termin molimo da nas kontaktirate telefonom ili na mail adrese:

Marija Ivanović, dr.med., specijalist školske medicine 

GSM: 098 90 95 951
e-mail: marija.ivanovic@zzjz-ck.hr

Slađana Mumlek Kornet, bacc.med.techn. 
TEL: 
040 386 836
GSM: 098 921 83 30
e-mail: sladjana.mumlek@zzjz-ck.hr  

 [više]

Svjetski dan plesa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 29. 4. 2020. 15:13

Danas se obilježava Dan plesa.

Na poticaj učiteljica tjelesne i zdrastvene kulture Manuele Stričak i Dore Puklek učenici su zaplesali u svojim domovima. Medijska grupa je sve zajedno objedinila u jedan plesni video koji možete pogledati klikom na LINK.

Zaplešite danas s nama.

 [više]

Online pomoć u učenju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 22. 4. 2020. 12:18

ONLINE POMOĆ U UČENJU

- Projekt Zadaću napiši, jedinicu izbriši -

Dragi roditelji,

studenti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osmislili su online pomoć u učenju za učenike kojima online nastava predstavlja prepreku ili nije dostatna za usvajanje nastavnog sadržaja. Ujedno, ovo je i oblik pomoći roditeljima koji sa svojom djecom borave u samoizolaciji.

Za komunikaciju s učenicima i roditeljima koristit će se Skype, a učenici će dobivati materijale pomoću kojih mogu uvježbavati i ponavljati sadržaje.

Roditelji se za pomoć u učenju djetetu mogu javiti putem društvenih mreža projekta: Facebook profil, Instagram profil ili na mail zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com

Putem Skype aplikacije otvorit će se 5 profila koji su vezni uz razred koji učenik pohađa:

 1. I. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 1
 2. II. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 2
 3. III. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 3
 4. IV. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 4
 5. V. razred OŠ za učenje geografije, povijesti i prirode– putem Skype profila Zadacu napisi 5

Detaljnije o programu nalazi se u priloženom dokumentu.

 [više]

Dan planete Zemlje

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 4. 2020. 10:10

Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2020.

Ove   godine se obilježava 50. obljetnica  Dana planeta Zemlje. Svake se godine odredi jedna tema kojom se obilježi ovaj dan. Ove godine je određeno da to budu klimatske promjene jer predstavljaju najveći izazov budućnosti čovječanstva i održivosti života na Zemlji kakav poznajemo.

    

Klimatske promjene su dugotrajne promjene obilježja klime nekog područja, odnosno cijele Zemlje. Jedno od osnovnih obilježja klimatskih promjena je globalno zagrijavanje.

Glavni uzroci klimatskih promjena su:

 • emisija stakleničkih plinova u atmosferu (ugljikovog dioksida, metana, dušikovih oksida, fluoriranih plinova)
 • izgaranje fosilnih goriva
 • krčenje prašuma i šuma
 • prekomjerni uzgoj stoke u lošim uvjetima
 • korištenje umjetnih gnojiva
 • povećana energetska potrošnja

Posljedice klimatskih promjena su:

 • porast temperature na Zemlji
 • promjene karakteristika godišnjih doba 
 • taljenje ledenjaka
 • dizanje razine mora
 • šumski požari 
 • poplave
 • suše
 • promjene u bioraznolikosti
 • ugroženo zdravlje ljudi

Što mogu učiniti za očuvanje planeta Zemlje?

 • razvrstavati otpad
 • ne bacati otpad u prirodu (npr. korištene papirnate maramice, limenke sokova...)
 • koristiti platnenih vrećica umjesto plastičnih
 • isključiti električne uređaje kada se ne koriste
 • štedjeti vodu
 • sudjelovati u akcijama čišćenja okoliša, sadnje stabala, uređivanja okoliša i sl.
 • educirati se o ekološkim pitanjima
 • pješačiti, voziti bicikl i koristiti javni prijevoz
 • kupovati samo stvari koje su nužne i one koje se dugoročno koriste

         Mia Mannschatz i Sara Sečan

 

Na facebook stranici naše škole možete pogledati radove učenika povodom Dana planete Zemlja.

Medijska grupa pa je fotografirala prirodu na temu: 

​Na stranici naše stručne službe možete saznati neke važne i zanimljive činjenice o Zemlji.

 [više]

Dan hrvatske knjige

Autor: Magdalena Lipić, 22. 4. 2020. 09:21

SRETAN VAM DAN HRVATSKE KNJIGE

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog u Splitu na današnji datum 1501. godine.

Povodom Dana hrvatske knjige, učenici 8.a i 8.b razreda pokazali su svoju kreativnost  u crtanju, slikanju i pisanju pjesama na malo drukčiji način. Riječ je o Blackout poetry u slobodnom prijevodu, Zamračena poezija. Pjesme su nastale „recikliranjem“već postojećih tekstova.  Uz pomoć učiteljica Hrvatskog jezika Nevenke Polanec-Petek i Nikoline Hampamer nastala su uistinu prava mala umjetnička djela. Naša knjižničarka Patricija Husajina ih je sve zajedno objedinila, a  napisala nešto više o tome zašto se baš na današnji dan obilježava Dan hrvatske knjige. Njihove radove možete pogledati na poveznici: ZAMRAČENA POEZIJA

Učenici 6.b razreda također su bili aktivni na satovima Hrvatskog jezika. Napravili su online knjigu Povijestice na Instagramu na temu Povijestice koju možete pogledati na poveznici: POVIJESTICE NA INSTAGRAMU 

Više o Danu hrvatske knjige pročitajte u tekstu koji je za vas pripremila naša knjižničarka Patricija Husajina:  DAN HRVATSKE KNJIGE

 

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 16. 4. 2020. 20:22

ŠKOLSKA KUHINJA

Poštovani roditelji, 

s obzirom na trenutnu situaciju, plaćanje školske kuhinje se obustavlja. Bez obzira što ste dobili uplatnice do 5. mjeseca ne trebate vršiti uplatu za vrijeme trajanja nastave na daljinu. Obračun će se vršiti zadnji mjesec nastave.

S poštovanjem,

                                                                      ravnateljica, Đurđa Horvat

 [više]

Proljetni odmor

Autor: Magdalena Lipić, 9. 4. 2020. 15:38

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Dragi učenici i roditelji, obavještavamo Vas da od 10.4.2020. počinje proljetni odmor učenika i traje do 13.4.2020. Nastavak nastave na daljinu započinje 14.4.2020., a podsjećamo Vas i na naš kalendar rada prema kojem je subota, 18.4.2020., radna, a izvodi se nastava prema rasporedu za četvrtak (http://os-mala-subotica.skole.hr/?news_hk=5478&news_id=1651&mshow=907#mod_news)

Želimo Vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Odmorite se u krugu svojih obitelji i napunite dobrom energijom.

 [više]

Dan Roma

Autor: Magdalena Lipić, 8. 4. 2020. 14:02

SRETAN DAN ROMA

Svjetski dan Roma obilježava se svake godine 8. travnja. Možda se pitate zašto se ovaj dan obilježava baš 8. travnja? Svjetski dan Roma obilježava se 8. travnja svake godine u spomen na održavanje prvog Svjetskog kongresa Roma koji se održao 8. travnja 1971. godine u Londonu. Taj se Kongres smatra jednim od najvažnijih događaja u povijesti Roma jer su na njemu usvojene odluke o romskoj zastavi (koju čine plavo i zeleno polje, a označavaju nebo i zemlju, te kotač kao simbol česte selidbe romskog naroda) i službenoj himni Đelem, Đelem (u prijevodu: Idem, idem).

Ove smo godine razmišljali da malo promijenimo obilježavanje Dana Roma pa nas je na kraju i trenutna situacija  primorala na to. Pripremili smo nekoliko aktivnosti:

 1. „ŠKARJE MOJE MALO“  

Dokumentarnim filmom Škarje moje malo zavirit ćemo u naselje Piškorovec, mjesto naših učenika koji su tamo pronašli zanimljive ljude koji su im pričali o prošlosti Roma, o njihovim običajima, kako je to izgledalo kad nije bilo automobila i kako su gradili kuće. U naselju postoje i ljudi koji liječe jer nekad nisu imali mogućnosti odlaziti liječniku za svaku bolest. Ima i onih koji su drugima kratili vrijeme pričajući im zanimljive priče. Film su snimile Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija uz pomoć učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampmer.

Film je osvojio 3.nagradu dječjeg žirija na Reviji filmskog stvaralaštva djece. Najveće priznanje za uloženi napor i trud doplovilo je iz Dubrovnika. Naime, na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade čitavog Mediterana koji je održan u gradu pod Srđem od 17. do 20. listopada film Škarje moje malo proglašen je najboljim dokumentarnim filmom Festivala. Prema riječima žirija šarmantan je to komad filmske priče koji premošćuje prošlost i budućnost, staro i mlado kako bi suvremeno iznio priču o malenom romskom naselju i njegovim živopisnim stanovnicima. Gledajući film podržimo ih i učinimo njihov dan još svečanijim.

Klikom na poveznicu pogledajte film: https://www.youtube.com/watch?v=rpjeimSddW4

 1. VIRTUALNA IZLOŽBA  

Pripremili smo online izložbu divnih radova – oni su rezultat rada naših vrijednih učenika i učitelja Područne škole Držimurec-Strelec. Izložbu možete pogledati klikom na poveznicu:  

https://www.facebook.com/100492101377092/posts/208079383951696/?sfnsn=mo

 1. POVIJEST, OBIČAJI, LEGENDE I KULTURA ROMA

Logopedica škole je za vas uredila članak o povijesti, kulturi i običajima Roma. U suradnji s učenicima iz naše škole i romskim pomagačima pripremili smo za vas priče i legende o Romima te brojne sadržaje o Romima Bajašima koje su istraživali prošle godine i o kojima je medijska grupa škole snimila dokumentarni film.

Za članak kliknite na poveznicu:   https://sites.google.com/view/kutak-

za-ucenike-i-roditelje/aktivnosti/besplatni-online-sadr%C5%BEaji/datumi-u-svijetu-na-koje-je-va%C5%BEno-obratiti-pozornost/8-4-svjetski-dan-roma?authuser=0

Sretan vam Dan Roma!

 [više]

Organizirana putovanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 8. 4. 2020. 10:34

Klikom na više nalazi se Preporuka odgojno-obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja i dopis Ministarstva turizma Republike Hrvatske

 [više]

Zlatne želje 5.a

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 7. 4. 2020. 11:31

Želje su nešto što svi imamo. Da nam je samo prije mjesec dana  netko rekao da će nam zlatna ribica ispuniti želju bilo bi to putovanje, neka nova stvar, a danas je to ZDRAVLJE i druženje s prijateljima. Nakon što su pročitali lektiru Bajka o ribaru i ribici učenici 5.a razreda iz hrvatskog jezika dobili su zadatak da nacrtaju svoju zlatnu ribicu i da napišu koje želje žele da im ispuni. Uz pomoć naše knjižničarke Patricije Husajine nastala je kreativna i prekrasna e-knjiga Zlatne želje 5.a koju možete pogledati klikom na LINK.

Jedina želja u ovom  trenutku i blagdanu koji dolazi, Uskrsu, svi smo shvatili da to nis  stvari, puni stolovi hrane već pun stol onoga što nam je najbitnije i najvrijednije, a to je OBITELJ i PRIJATELJI.

 [više]

#OstaniDoma

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 4. 2020. 11:01

 [više]

PLJESAK

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 4. 2020. 10:59

 [više]

Dan dječje knjige

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 2. 4. 2020. 09:27

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu Dan dječje knjige (2.4.) obilježili smo u virtualnoj knjižnici. Učenici su virtualni sadržaj knjižnice obogatili likovnim i literarnim radovima (činkvinama) na temu Priroda se budi te fotografijama s čitanja djela književnice Sanje Pilić. Sudjelovali su učenici 5.a, 7.a, 4.b i 4.a razreda.
Naučili su da je činkvina pjesma od 5 stihova:

 • 1. stih je jedna riječ najčešće imenica kojom opisujemo temu
 • 2. stih su 2 riječi i to pridjevi koji opisuju imenicu iz 1. stiha 
 • 3. stih su 3 riječi, najčešće glagoli 
 • 4. stih je sastavljen od 4 riječi koje izražavaju osjećaje vezane uz temu
 • 5. stih je jedna riječ, istoznačnica kojom opet sažimamo bit teme.

Osim virtualnih novosti za Dan dječje knjige u knjižnici vas očekuju i ažurirani sadržaji u ostalim karticama. Zavirite u virtualnu knjižnicu na linku - VIRTUALNA KNJIŽNICA
 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 30. 3. 2020. 16:44

OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

Mala Subotica, 30.3.2020.

OBAVIJEST

Škola je zatvorena zbog korona virusa te u slučaju hitnosti možete kontaktirati putem mobitela:

 1. Đurđa Horvat – ravnateljica 099/5333-199
 2. Marija Palatinuš – tajnica 098/912-4703

Učenici koji imaju tehničkih poteškoća s radom tableta mogu kontaktirati učiteljicu informatike Ivu Mihalic Krčmar putem e-maila: iva.mihalic@gmail.com ili privatnom porukom kroz obrazovnu platformu Yammer.

 

                   Ravnateljica škole:  

                   Đurđa  Horvat, prof.

 [više]

Ekološka grupa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 26. 3. 2020. 20:32

Projekt 111 duplji

Tijekom 2020. godine Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode provodi "Projekt 111 duplji". Cilj ovog projekta je podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti ptica dupljašica i njihovoj ulozi u bioraznolikosti, te važnosti izrade prikladnih kućica za ptice radi nestajanja njihovih prirodnih duplji. Ptice dupljašice su izrazito važne jer reguliraju brojnost upravo onih kukaca koje smatramo štetnicima. U sklopu  projekta izrađeno je 111 kućica za ptice. Dvije kućice su u našem školskom dvorištu postavili učenici Ekološke grupe sa svojom učiteljicom Oliverom Šercer-Žokalj,  a pomogao im je naš domar Josip Halić. U ovoj izazovnoj 2020. godini uistinu je važno brinuti o prirodi jer time brinemo o drugima, ali i o sebi.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 3. 2020. 15:51

Obavještavamo sve učenike koji su pohađali DOD ili DOP iz nekog predmeta te Izvannastavne aktivnosti da će se one provoditi i dalje, putem obrazovne mreže Yammer. Učitelji će s njima komunicirati putem privatnih poruka.

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 24. 3. 2020. 11:42

KUTAK ZA UČENIKE I RODITELJE

Dragi roditelji i učenici,
i stručna služba preselila je svoj ured u virtualni svijet. Možete nas pronaći na: https://sites.google.com/…/kutak-za-…/po%C4%8Detna-stranica…
Za vas smo kreirale stranicu na kojoj možete pronaći različite savjete, prijedloge aktivnosti, članke i zanimljivosti kako biste kvalitetnije osmislili vrijeme provedeno kod kuće. Također, možete nam se obratiti s vašim idejama ili ako vam je potrebna pomoć ili podrška. U nastavku donosimo par savjeta kako lakše prebroditi ove dane:

 [više]

Svjetski dan voda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 23. 3. 2020. 12:34

Svjetski dan voda

Naša Ekološka grupa aktivna je i u virtualnom svijetu. Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježavao 22.ožujka 2020., izradili su letak sa savjetima za štednju pitke vode.

Čuvajmo naš planet!

Ekološka grupa i njihova voditeljica Olivera Šercer Žokalj.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 3. 2020. 14:07

Za vrijeme nastave na daljinu knjižnica nastavlja s radom ali u virtualnom prostoru kao podrška učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima.

VIRTUALNA KNJIŽNICA

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 20. 3. 2020. 09:45

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji!

Ponekad učitelji u virtualnim učionicama stavljaju materijale za učenje tijekom noći jer je tada sigurnije da će mreža raditi. Zato vas molimo da tijekom noći ugasite ili stišate mobitele.

Svaka objava učitelja u naslovu ima datum za koji je namijenjena. Učenici su dužni objavu proučiti tijekom navedenog dana, a zadatke riješiti u roku u kojem je učitelj/učiteljica to predvidio/predvidjela.

Čuvajte svoje zdravlje. Tijekom dana učite, boravite na svježom zraku, družite se sa članovima svoje obitelji, a po noći spavajte i lijepo sanjajte.

Nadamo se da ćemo se uskoro vidjeti u školi.

Sretan vam prvi dan proljeća!

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 18. 3. 2020. 11:02

Dragi učenici, a i učitelji, svi vi koji danas imate probleme s prijavom. Ako vam javlja da vam korisničko ime i lozinka nisu ispravni, molimo vas da budete strpljivi, podaci su ispravni samo su problemi u Carnetu, rade na otklanjanju problema.

 [više]

OBAVIJEST - VAŽNO!

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 3. 2020. 11:26

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE NA DALJINU

 

RAZREDNA NASTAVA (1. - 4. razred)

Svi učitelji razredne nastave radit će prema svojim rasporedima. Koristit će program HRT 3, ali će slati dodatne zadatke prema potrebi.

 

PREDMETNA NASTAVA (5. - 8. razred)

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijati će se prema normalnom školskom rasporedu.

Učitelji će učenicima slati materijale za rad u virtualnu učionicu na Yammer. Učenik mora na svaki objavljeni materijal kliknuti "like" kako bi potvrdili svoju prisutnost.

 

VIRTUALNA NASTAVA

U spomenutoj virtualnoj učionici se nalaze svi učenici pojedinog razreda i svi učitelji koji predaju u tom razredu. Tu će učitelji svaki dan stavljati materijale, zadatke, aktivnosti koje su učenici obvezni riješiti.

Na svaki objavljeni materijal učitelja učenik mora kliknuti "like" kako bi potvrdili svoju prisutnost. Izostanci se broje i opravdavaju ili ne opravdavaju isto kao i svaki normalni dan. 

Učenici se kroz ova dva tjedna neće ocjenjivati, ali će učitelji pratiti i bilježiti aktivnosti i napredak.

Osim virtualne učionice mogu pratiti i Sportsku televiziju gdje će biti dodatni sadržaji od strane ministarstva.

 

VIRTUALNA UČIONICA

Poštovani roditelji podsjetite svoju djecu da su obavezni redovito pratiti virtualnu učionicu svog razreda. Tamo će dobivati sve potrebne informacije.

Isto tako vas molim da ih podsjetite na primjerene oblike ponašanja u virtualnoj učionici, pravilnici ponašanja vrijede kao i u klasičnim učionicama, stoga mogu snositi i posljedice. Na ovoj Yammer platformi postoji i tzv. javni zid, molim vas da upozorite i kontrolirate djecu da ne pišu po javnom zidu već da se drže svoje virtualne učionice.

 

OSTALO

Pozivam Vas da redovito pratiti web stranicu naše škole gdje ćemo objaviti sve bitne informacije. Ako imate poteškoća i/ili pitanja obratite se razrednicima.

 

 [više]

Upute za prijavu na Yammer Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 16. 3. 2020. 19:56

Upute za prijavu na Yammer

Na Yammeru se nalaze virtualne učionice naše škole. Prijavite se možete na nekoliko načina.

Ukoliko se ne možete prijaviti direktno putem poveznica objavljenih na našoj web stranici, preporučamo da se pokušate prijaviti putem Office365. Sve detaljne upute nalaze se u priručniku u privitku ili na stranici: https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/CARNET_Upute_Yammer.pdf

Budite strpljivi. Moguće poteškoće prijave zbog opterećenja servera.

Ukoliko nemate CARNET korisnički račun ili lozinku, obratite se svom razredniku.

Klikom na Više (u prilogu) se nalaze i upute za postavljanje SIM kartice u tablet.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 16. 3. 2020. 15:36

VAŽNO

Mreža povremeno ne funkcionira pa vam se može javiti obavijest da niste uvedeni u sustav. Morate biti strpljivi i pokušavati dok se ne uspijete prijaviti.

Učenici se moraju prijavljivati na nastavu svakodnevno u svoje virtualne razrede i obavljati zadatke koje su dobili. To ne moraju napraviti u trenutku kada su dobili obavijesti već tokom dana.

Za dane koje se nisu prijavili na nastavu moraju u školu donijeti ispričnicu.

 

PRAVILA PONAŠANJA NA OBRAZOVNOJ MREŽI - YAMMER

 1. Na javnom zidu Yammera se ne piše ništa
 2. Na Yammer se ne postavljaju video uradci
 3. Na Yammeru se ne stvaraju grupe (osim škole i razrednih odjela). O svim ostalim grupama CARNET će obavještavati škole i sudionici tih grupa bit će kažnjeni.
 4. Na Yammeru vladaju sva pravila ponašanja kao i u školi. Oni koji budu kršili pravila bit će kažnjeni.

Sigurni smo da ćete pokazati odgovornost i samostalnost te učiniti sve kako bi stekli znanja koja su planirana u ovom periodu.

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 16. 3. 2020. 08:44

PREUZIMANJE TABLETA

Učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete „Škola za život“. Tablete preuzimaju roditelji na roditeljskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak, 16.3.2020. Za preuzimanje je potreban OIB roditelja i učenika.
5.a i 5.b: u 17:00h
7.a i 7.b: 17:30h
5.c,7.c,7.d : 12:00h u PŠ Držimurec-Strelec
Tableti se neće dijeliti izvan ovog vremena.

S obzirom da zbog opterećenja sustava web stranica škole danas ne funkcionira uobičajeno, pratite vijesti i na facebook stranici škole. Hvala!

 

Klikom na Više (u prilogu) se nalaze upute za postavljanje SIM kartice u tablet.

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 15. 3. 2020. 15:03

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji,

prijave u virtualne učionice  trenutno su otežane zbog opterećenja sustava. CARNet radi na otklanjanju poteškoća i moli za strpljenje i razumijevanje. Ne brinite ukoliko se danas ne možete prijaviti. Aktivnosti i zadaci u virtualnim učionicama počet će od srijede, 18.3.2020.

Od sutra, 16.3.2020., učenici prate nastavu na televiziji: razredna nastava na HRT3, a predmetna na Sportskoj televiziji. Rasporedi su objavljeni na našoj web stranici.

Redovito pratite naše web stranice na kojima ćemo Vas pravovremeno obavijestiti o svim promjenama.

Od ponedjeljka, 16.3.2020., za učenike razredne nastave organizirat će se nastava na HRT3: „Škola na trećem“. 

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu, u virtualnim učionicama (linkovi objavljeni na web stranici). Dodatno, Sportska televizija će imitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 do 14:00h

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

 1. razred OŠ

počinje u 8.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 10.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 13.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 15.00 sati

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

 1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

 1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

Poveznice na virtualnu učionicu svakog pojedinog razreda objavljene su na web stranici Škole. Učenici će se u sustav prijavljivati svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom (isti kao i za e-Dnevnik za učenike). Cilj je da se do srijede 18.3.2020. uspostavi funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike. Moguće poteškoće u radu sustava nadomjestit ćemo individualnim radom i kontaktom učenika s nastavnicima alternativnim komunikacijskim kanalima (kao npr. e-pošta).

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama. Prihvatljivo je da učenici bilo kada u tijeku dana odrade svoje obaveze. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja, no ipak očekujemo od učenike da rade odgovorno, savjesno i motivirano, poštujući primjerene oblike ponašanja u virtualnim učionicama. Ako će biti utvrđena neaktivnost učenika u virtualnim učionicama roditelji su dužni opravdati neaktivnost učenika.

Na web stranicama škole će biti objavljivane sve važne informacije.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 14. 3. 2020. 17:52

Linkovi za virtualne učionice po razredima:

Molimo učenike da pronađu svoj razred i kliknu na link pokraj razreda te se uključe u virtualnu učionicu gdje će se održavati nastava. Da bi se mogli uključiti u virtualnu učionicu potreban je AAI@EduHr identit (korisnčko ime i lozinka kojom se prijavljujete u eDnevnik).

5.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17115226112&view=all 

5.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17215111168&view=all

5.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17185644544&view=all

6.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17166958592&view=all

6.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17118076928&view=all

6.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17127415808&view=all

7.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17217232896&view=all

7.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17114439680&view=all

7.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17120608256&view=all 

7.D = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17309900800&view=all

8.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17184800768&view=all

8.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17219952640&view=all  

8.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17187495936&view=all

VIRTUALNA KNJIŽNICA

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 13. 3. 2020. 17:30

Poštovani učenici i roditelji,

prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, od ponedjeljka. 16.3.2020., nastava se neće održavati u školi.

Umjesto toga organizirat će se nastava na daljinu, a sve detaljne informacije vezano za organizaciju pratite redovito na web stranici naše škole.

Do daljnjeg se odgađa i župni vjeronauk za 3. i 8. razred.

Tijekom sutrašnjeg dana objavit ćemo poveznice za virtualne učionice na koje se prijavljuju učenici od 5. do 8.razreda.

VAŽNO:

Učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete „Škola za život“. Tablete preuzimaju roditelji na roditeljskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak, 16.3.2020.  Za preuzimanje je potreban OIB roditelja i učenika.

5.a i 5.b: u 17:00h

7.a i 7.b: 17:30h

5.c,7.c,7.d: 12:00h u PŠ Držimurec-Strelec

Upute MZO o održavanju nastave na daljinu:

Od ponedjeljka, 16.3.2020., za učenike razredne nastave organizirat će se nastava na HRT3: „Škola na trećem“. 

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu, u virtualnim učionicama (linkovi objavljeni na web stranici). Dodatno, Sportska televizija će imitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 do 14:00h

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

 1. razred OŠ

8 – 10 h

 1. razred OŠ

10 – 12.30 h

 1. razred OŠ

13 – 16 h

 1. razred OŠ

16 – 19 h

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

 1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

 1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

 

Poveznice na virtualnu učionicu svakog pojedinog razreda bit će objavljene na web stranici Škole. Učenici će se u sustav prijavljivati svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom (isti kao i za e-Dnevnik za učenike). Cilj je da se do srijede 18.3.2020. uspostavi funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike. Moguće poteškoće u radu sustava nadomjestit ćemo individualnim radom i kontaktom učenika s nastavnicima alternativnim komunikacijskim kanalima (kao npr. e-pošta).

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama. Prihvatljivo je da učenici bilo kada u tijeku dana odrade svoje obaveze. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja, no ipak očekujemo od učenike da rade odgovorno, savjesno i motivirano, poštujući primjerene oblike ponašanja u virtualnim učionicama. Ako će biti utvrđena neaktivnost učenika u virtualnim učionicama roditelji su dužni opravdati neaktivnost učenika.

Na web stranicama škole će biti objavljivane sve informacije s odgovarajućim rasporedom i poveznicama (linkovima) na virtualne učionice

Više u dokumentu u privitku.

 

 

 [više]

Dan broja pi

Autor: Magdalena Lipić, 13. 3. 2020. 09:30

DAN BROJA π (pi)

Učenici predmete nastave na satovima matematike izradili su kreativne radove kojima su obilježili Dan broja pi koji se obilježavao 14.3. 2020. To je proslava kojom se obilježava matematička konstanta π (pi).

Zanimljivost:  Na današnji dan umro je Stephen Hawking, a rođen Albert Einstein.

„Pi konstanta definirana je kao odnos opsega i promjera kruga, koji iznosi približno 3.14159. Kažemo približno jer je pi dosad izračunat u više od tri bilijuna znamenki iza decimalnog zareza. Niz brojki nastavlja se beskonačno bez očitog ponavljanja ili obrasca. Za izračune je obično dovoljno znati nekoliko prvih brojki, dok ostale najčešće služe kao izazov onima koji se žele iskazati dobrim pamćenjem. Koliko je poznato, prva velika proslava Dana broja pi organizirana je 1988. godine u Exploratoriumu u San Franciscu (Sjedinjene Države), a priredio ju je fizičar Larry Shaw. Proslava se sastojala od hodanja u krug i čašćenja voćnim pitama. Prije devet godina Zastupnički dom SAD-a usvojio je neobvezujuću rezoluciju koja je 14. ožujka proglasila Nacionalnim danom broja pi. Škole na taj dan drže natjecanja i rasprave, Google mu posvećuje crteže na svojoj početnoj stranici…“

    

 [više]

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 3. 2020. 23:22

U ponedjeljak, 9.ožujka 2020. godine, učenike 1.a i 1.b razreda posjetio je voditelj Ravnateljstva civilne zaštite Međimurske županije, gospodin Ladislav Söke, koji je održao učenicima edukativno predavanje u području zaštite i spašavanja. Cilj predavanja je upoznati učenike sa značenjem broja 112 i poticati njihov interes za prepoznavanje opasnosti te ih upoznati s postupcima u opasnim situacijama. Kroz predavanje učenicima su prikazane razne prirodne i druge nesreće (poplave, požari i potresi), kao i njihove posljedice. Učenici su upoznati na koji način će otkloniti mogućnost izazivanja požara i drugih neželjenih situacija, kao i kako reagirati u opasnim situacijama u kojima se mogu zateći.

Po završetku predavanja učenicima su podijeljene edukativne bojanke sa slikovitim prikazom ponašanja u određenim situacijama te CD pod nazivom „Pripremi se danas za sigurnije sutra“. (JD)

 [više]

JOŽA HORVAT - KNJIŽEVNIK I MOREPLOVAC

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 3. 2020. 23:17

OŠ Jože Horvata Kotoriba objavila je povodom 105. godišnjice rođenja Jože Horvata likovni, literarni i foto natječaj naziva Joža Horvat - književnik i moreplovac.

Teme i motivi bili su vezani uz lik i djelo Jože Horvata, književnika koji je rođen u Kotoribi.

Izložba nagrađenih i pohvaljenih radova bila je otvorena na sam dan piščeva rođenja,10. ožujka 2020. Uz njegovo se ime često ističe da je bio najveći moreplovac među književnicima i najveći književnik među moreplovcima. Mnogi su uživali čitajući njegovu Besu - brodski dnevnik, Molitvu prije plovidbe, Waitapu, Operaciju Stonoga...

Na ovom natječaju sudjelovali su i učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i to u njegovom likovnom i foto dijelu. Postigli su zapažene rezultate.

Julija Juras, učenica 4. a razreda nagrađena je 3. nagradom za likovni rad pod naslovom Lik Ilije Kapare. Neva Novak, 4.a i Mia Medvedec, 4.a  dobile su pohvale za svoje likovne radove pod naslovom Besa. Njihova mentorica je Ljiljana Rinkovec.

Svojom fotografijom na natječaju je sudjelovala i Zita Zamuda, učenica 5.a razreda. I ona je zaslužila pohvalu za svoj rad pod naslovom Sunce i Drava se skrivaju. Njezine mentorice su Nikolina Hampamer i Iva Mihalic Krčmar.

 [više]

ZAHVALA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 3. 2020. 17:27

Suradnja Općine Mala Subotica i Škole Tomaša Goričanca traje već dulje vrijeme. Svi dosadašnji načelnici: Jambrović, Šegović, Domjanić imali su razumijevanja za potrebe Škole. Naročito se intenzivirala pomoć Općine u zadnje tri godine otkako je načelnik Valentino Škvorc, bivši učenik a jedno vrijeme i učitelj u ovoj Školi. Njegov moto je, pomoći što više Školi jer je to ulaganje u našu djecu, našu budućnost. Za te tri godine na prijedlog Načelnika, a uz odluku Općinskog vijeća, općina je uložila više od 600 000 kn koji su najviše iskorišteni u nabavu nove informatičke opreme u sve tri informatičke učionice, nabavu opreme za medijsku grupu i robotiku, uređenje parketa i led rasvjete sportske dvorane, djela putnih troškova za učenike, sufinanciranje prehrane učenika i još mnogo toga.

Škola ovim putem zahvaljuje načelniku Škvorcu i vjećnicima, kao i prethodnim općinskim vlastima. Škola uzvraća stalnom suradnjom, brojnim nagradama učenika i izvanrednim rezultatima u daljnjem školovanju.

Ovom prigodom Škola zahvaljuje i tvrtci INPRO d.o.o., koja je Školi donirala 3 monitora veličine 32". Hvala i svim ostalim tvrtkama i pojedincima koji na bilo koji način pomažu u napretku škole.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 3. 2020. 12:26

Dana 3.3.2020. u ll. OŠ Čakovec održano je ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA. Naša učenica Jana Držanić ostvarila je hvale vrijedan rezultat osvojivši drugo mjesto u ukupnom poretku. Službeni rezultati od strane Državnog povjerenstva očekuju se kroz otprilike dva tjedna.
Da se radi o svestranoj učenici govore podaci da će Jana kroz par dana pristupiti i županijskom Natjecanju iz kemije. Čestitke Jani!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Željka Štampar Zamuda, 6. 3. 2020. 15:44

U srijedu, 4. ožujka 2020. godine održano je županijsko Natjecanje iz matematike za osnovne škole. Ukupno je sudjelovalo stotinjak učenika, od toga dvadeset učenika četvrtih razreda. Natjecanje se održalo u I. OŠ Čakovec.

Abel Baranašić je zauzeo 1. mjesto s postignutim 41 bodom. David Horvat je 6., dok je Maksim Juras 7. na ljestvici.

Učenike je za natjecanje pripremala njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Bravo, dečki!

 [više]

Moja naslovnica časopisa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 3. 2020. 14:58

Učeći o tisku na satu hrvatskoga jezika učenici 5.a razreda imali su priliku i sami osmisliti naslovnicu i sadržaj časopisa. Radionica je održana u knjižnici zajedno s našom knjižničarkom Patricijom Husajina. Učenici su slušali kratko predavanje o tome što sve mora imati naslovnica časopisa i kako bi ona trebala izgledati. Nakon toga dobili su upute i zajedničkim radom u timovima krenuli  na osmišljavanje naslovnice. Na kraju sata nastale su uistinu zanimljive i maštovite naslovnice časopisa.

FOTOGALERIJA

 

 [više]

ANKETA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 3. 2020. 14:53

Prehrana u školi

Učenička prehrana uvjetovana je  Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika i HACCP sustavom te cijenom od 4.5 kn po obroku.

Mjesečne jelovnike odobrava Zavod za javno zdravstvo.

Nakon odobrenja mjesečni jelovnik se objavljuje na stranicama Škole.

Općina Mala Subotica sufinancira učeničke obroke s 2,5 kn. Jedan dio učenika se hrani besplatno, a novac osigurava Županija putem europskih projekata.

Putem projekata osigurana su sredstva kojima osiguravamo jednom tjedno voće za svu djecu te dva put tjedno mlijeko ili jogurt za djecu od 1. do 4. razreda.

Roditelj učenika plaća 2 kn po obroku.

Kako  bi saznali što naši učenici vole jesti Vijeće učenika provelo je anketu.

Rezultati ankete su:

VRSTA JELA

ZA

Namaz od eurokrema

160

Jabuka

160

Banana

160

Naranča

160

Mandarina

160

Klipić

160

Pohana piletina s rižom

160

Pizza

160

Sendvič

157

Čokoladne kuglice s mlijekom

157

Kroasan

157

Pomfrit, hrenovka

156

Špagete s mljevenim mesom

146

Rižoto s mesom

145

Ćufte s pire krumpirom

135

Sirni namaz

131

Burek sa sirom

123

Gulaš (krumpir i meso)

122

Ekos kolač

121

Pohani oslić, pire krumpir

120

Široki rezanci sa sirom

117

Pileće tenfanje

109

Tuna pašteta

102

Gris na mlijeku

93

Fino varivo s piletinom

93

Špinat, pire, jaja

84

Burek s jabukom

82

Kalapajsani krumpir s kobasicom

81

Ričet s mesom

78

Suho voće

72

Tjestenina s tunom

69

Salata od tune i tjestenine

68

Hajdinska kaša s kobasicom

64

Sekeli gulaš

54

Kelj varivo  mesom

50

Kiselo zelje s grahom, kobasica

47

Varivo s mesom i porilukom

49

Palenta, gulaš

46

Slatko zelje s mesom

40

 

Prijedlozi učenika: 

 • Čevapi
 • Pretepeni grah
 • Palačinke
 • Salata od piletine
 • Omlet
 • Knedle
 • Češće stavljati salate
 [više]

Prevencija

Autor: Magdalena Lipić, 3. 3. 2020. 12:27

TeenCAP PROGRAM

U našoj školi od ove školske godine provodi se TeenCAP program. TeenCAP je program primarne prevencije zlostavljanja namijenjen populaciji adolescenata. Predstavlja varijantu CAP programa,  jednog od najboljih preventivnih programa u svijetu. Program se provodi u suradnji s Udrugom roditelja “Korak po korak", licenciranom za primjenu programa u Hrvatskoj, a uz suglasnost MZO-a. Ove školske godine TeenCAP program provodit će se u 7. i 8. razredima, a kurikulum programa prilagođen je izvođenju na rumunjsko-bajaškom jeziku. Više o programu saznajte klikom na VIŠE.

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 2. 3. 2020. 22:58

Erasmus + u Francuskoj

Posjetom Francuskoj, točnije gradu Lorient u vremenu od 4.veljače do 8. veljače 2020. godine održana je još jedna mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine. Na razmjeni su sudjelovale učenice, Dora Valentina Hatlak, Zita Zamuda i Marta Žulić zajedno sa svojim učiteljicama Manuelom Stričak koja je ujedno i koordinator projekta i Nikolinom Hampamer.  

Ovo je peta mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu čije su zemlje partneri Italija, Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska.

U četiri dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno su posjetili školu i upoznali se s njihovim obrazovnim sustavom,  muzej u Hennebontu, prekrasni stari grad Quimper i uživali u specijalitetima francuske kuhinje. Zadnju večer svi učenici zajedno sa svojim učiteljima pripremili su za svoje goste prekrasnu predstavu u kojoj su nam pokazali dio svoje povijesti.

Nova prijateljstva i iskustva s putovanja neprocjenjiva su za učenike i učitelje te velika motivacija za daljnje projekte.

Preostala je još jedna i to posljednja mobilnost na  Cipar i  naravno aktivnosti koje se provode prema programu svakog  mjeseca.

FOTOGALERIJA

Klikom na Više provjerite kako im je bilo u Francuskoj.

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Nikolina Hampamer, 27. 2. 2020. 14:02

Poštovani roditelji, vjerujemo da ste upoznati s činjenicom da je u utorak 3.3. 2020. planiran posjet Kazalištu „ Komedija“ u Zagrebu. Nakon predstave „Jalta, Jalta“ planiran je i odlazak u Mc Donalds. Iz mjere opreza odlučili smo da ćemo preskočiti Mc Donalds i nakon predstave  vratiti se kući sa što manjim zadržavanjima na prometnim mjestima s mnogo ljudi. Napominjemo da u kazalište putujemo s još jednom školom iz Međimurja s kojom surađujemo pa nam je cjelokupni aranžman teško jednostrano raskinuti. Stalno smo u kontaktu s Ministarstvom obrazovanja i nekim drugim nadležnim tijelima pa ukoliko dođe do kakvih promjena vezanih uz putovanje o tome ćete biti obaviješteni u ponedjeljak. 

 

                    Hvala na razumijevanju! Organizatori!

 [više]

Dan materinskog jezika

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 2. 2020. 17:13

U ponedjeljak 24.2. na prigodan smo način obilježili Dan materinskog jezika i najavili Dane hrvatskog jezika. U knjižnici se se okupili učenici šestih i osmih razreda. Natjecali su se u poznavanju pojmova iz povijesti hrvatskog jezika. Bili su podijeljeni u 5 timova. Pobjedu je odnio tim broj 5, a to su: Vinka Vinković 6.a, Ana Jurčec 6.b, Mihaela Baranašić 8.a i Valentina Dora Hatlak 8.b. Drugo mjesto je osvojio tim 4, a to su: Azra Novak 6.a, Dina Mišić 6.b, Melany Klobučarić 8.a i Lucija Jančec 8.b Treće mjesto osvojio je tim 3, a to su: Karlo Mikulaj 6.a, Lena Marčec 6.b, Denis Bezek 8.a i Jana Vlašić 8.b. Pobjednički timovi nagrađeni su prigodnim pohvalnicama i slatkim iznenađenjima. Ostalima želimo više znanja iduće godine. Kviz su organizirale i vodile Nevenka Polanec-Petek i knjižničarka Patricija Husajina. 
 [više]

Valentinovo

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 2. 2020. 09:56

Ljubav je u zraku

Tradicionalnim natjecanjem u plesu i Plesom srca obilježili smo još jedno Valentinovo. Stihovima „Ftičeki se ženiju“ odlični voditelji Josipa Horvat i Predrag Lajtman uveli su nas u Dan zaljubljenih, a pripremila ih je učiteljica Nevenka Polanec-Petek.
U natjecateljskom dijelu razrednih odjela svaki razred pripremio je dvije točke. U jednoj točki predstavili su se tradicionalnim plesom iz Međimurja, a jedna točka bila je slobodan izbor svakog razreda. Svoje točke učenici su marljivo pripremali uz pomoć razrednika. Ovogodišnje natjecanje bilo je posebno jer je razredne odjele ocjenjivao međunarodni ocjenjivački žiri koji su činili učitelji iz Španjolske, Češke, Latvije, Finske i Grčke zajedno s našom učiteljicom Marijom Jelenić. Naši gosti bili su oduševljeni nastupima učenika, a posebno ih je svojom veselom i razigranom točkom osvojio 6.b razred i odnio pobjedu.
U drugom dijelu natjecali su se plesni parovi u standardnim plesovima. Njih su na satovima tjelesne i zdrastvene kulture pripremale učiteljice Manuela Stričak i Dora Puklek. Ocjenjivački žiri koji su činili učitelji Tino Jelenić, Dora Puklek i Željka Štampar-Zamuda odabrali su one najbolje. Treće mjesto osvojili su Mia Novak i Denis Žinić, drugo mjesto Ena Jančec i Alex Horvat. Prvo mjesto zasluženo je osvojio plesni par Julia Matić i MarkoToplek. Svi oni dobili su nagrade Srca koja je izradila učiteljica Petra Debelec, a ona se ujedno i pobrinula za prekrasan ugođaj u našoj dvorani pretvorivši je u plesni podij. Prekrasna srca i ruže za naše posebne goste izradila je naša ravnateljica Đurđa Horvat.
Nakon natjecanja svojim nastupom sve je razveselio Zbor učitelja pjesmom „Žuta ruža s Dunava“, a pripremio ih je učitelj Tino Jelenić. Učenice viših razreda predstavile su se Zumbom, a veliko oduševljenje publike izazvale su učenice 7.c razreda svojim romskim plesom. Ovaj prekrasan i posebno svečan dan završili smo Plesom srca u kojem su
najviše sreće imali Zorica Levačić i Klaudio Levačić.

FOTOGALERIJA

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 2. 2020. 00:34

Treće mjesto za naše Ftičice

Danas je održano u našoj školi Županijsko natjecanje u futsalu za učenice. Nogometašice iz 6 škola borile su se za naslov prvaka i plasman na Državno natjecanje. Najbolje su bile učenice iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, drugo mjesto osvojila je 1.OŠ Čakovec, a treće OŠ Donja Dubrava. Naše Ftičice osvojile su 3. mjesto u grupi u sastavu Oršuš Dušanka, Taradi Janja, Horvat Ana, Cirkvenčić Paulina, Goričanec Ana, Jurčec Ana,  Grašić Ela i Gal Ana Marija. Voditeljica ekipe je učiteljica  Manuela Stričak.

Manuela Stričak

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 13. 2. 2020. 08:19

Rukometašice osvojile drugo mjesto
 
U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica 12. veljače održano je županijsko natjecanje osnovnih škola u rukometu za učenice. Odličnom igrom i borbenošću naše učenice osvojile su drugo mjesto. Prvo mjesto osvojila je I.OŠ Čakovec, a treće mjesto OŠ Prelog.
ŠSD Ftiči:
Tia Križaić, Ela Janković, Janja Taradi, Ana Marija Gal, Ana Goričanec, Ena Jančec, Julia Matić, Dora Šantavec, Marta Žulić, Ana Horvat, Matea Lajtman i Iva Gluhak.
Voditelj:  Dora Puklek, prof. 
 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 2. 2020. 16:05

Šahistice na Državnom prvenstvu

Učenice i članice ŠŠD-a 'Ftiči' Julija Matić 7.a, Ana Horvat 8.b, Corina Kovačić 5.a, Sabina Ignac 2.a i Lana Hlišć 6.a predstavljale su našu školu na Državnom prvenstvu u šahu u Segetu Donjem (kraj Trogira) koji je trajao od 4. do 6. veljače, a ekipu je vodio učitelj Rajko Trojko. U napornom turniru od devet kola 'ftičice' su osvojile 22. mjesto.

 [više]

KUĆNI RED

Autor: Unknown , 5. 2. 2020. 14:44

OBAVIJEST - PODSJETNIK

(Iz Kućnog reda škole)

Mole se roditelji učenika naše škole da strogo kontroliraju svoju djecu, da se u školi  ponašaju u skladu s Kućnim redom škole.

 1. Obvezno nošenje školskih i papuča za dvoranu. Ne izlaženje u papučama iz školske zgrade.
 2. Čuvanje školske imovine, ne uništavanje školskog inventara.
 3. Kulturno korištenje sanitarija, čišćenje wc-a za sobom, racionalno korištenje wc papira, ne uništavati role papira, razmotavanjem papira po sanitarijama ili bacanjem cijelih rola u wc školjke.
 4. Kulturno ponašanje na školskom autobusu.
 5. Dolaziti u školu na vrijeme, ne zadržavati se u školi i oko škole
 6. Molim roditelje da kontroliraju kako im djeca dolaze obučena u školu (pristojno), a osobito da djevojčice ne dolaze našminkane, dugih, nalakiranih ili umjetnih noktiju, koji ih onemogućavaju u kvalitetnom radu i izvođenju pokusa. U slučaju da djevojčice dolaze našminkane ili s lakiranim dugim noktima u školi će od idućeg tjedna morati skidati šminku i rezati nokte. Doma mogu biti obučene i uređene kako im Vi kao roditelji dozvolite, ali u školi mora biti red.
 7.  Isto tako zabranjeno je i nošenje mobitela, jedino ako im učitelj kaže da donesu za potrebe nastave.

Molim Vas da kontrolirate djecu i omogućite im radnje u skladu s njihovim godinama, a sve za njihovo dobro.

U M. Subotici, 5.2.2020.                                            Đurđa Horvat, ravnateljica

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Magdalena Lipić, 5. 2. 2020. 09:47

POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK

⸞  UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE  ⸞

Roditeljski  sastanak  za  roditelje djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole u šk. god. 2020./2021.  održat će se u četvrtak, 20. veljače 2020. god.,  u 17:00 sati u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

U prvi razred upisuju se djeca rođena u razdoblju  od 1. travnja 2013.god. do 31.ožujka 2014.god., kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Na roditeljskom sastanku vršit će se predbilježbe za upis. Potrebno je donijeti OIB i JMBG djeteta.

Dnevni red:

 1. Upoznavanje s procedurom upisa
 2. Spremnost za školu

Sastanak će voditi stručne suradnice škole.

Predviđeno vrijeme trajanja: 60 minuta

Ravnateljica škole:

Đurđa Horvat, prof.

 [više]

Učenice predstavile svoje slikovnice

Autor: Željka Štampar Zamuda, 4. 2. 2020. 22:25

Neva Novak i Nika Halić učenice su 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica. Jedne su od rijetkih učenica te dobi koje se mogu pohvaliti da su im već tiskane prve knjige, odn. slikovnice. Naime, učenice su sudjelovale na natječaju Moja prva knjiga kojeg provodi Udruga Kalibra iz Karlovca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nikina slikovnica Kako živi obitelj Ježić ušla je među sedam pobjedničkih šk. god. 2017./2018. Nika je tada bila učenica drugog razreda.

          Nevina slikovnica Gdje su moje čarape? bila je jedna od sedam pobjedničkih slikovnica prošle šk. godine. Tada je Neva polazila treći razred.

   

 

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 3. 2. 2020. 09:23

Plan upisa u prvi razred osnovne škole

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije donio je Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020/2021. na području Međimurske županije.

Kliknite Više kako biste preuzeli dokument.

 [više]

Učenici i učitelji iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica na razmjeni u Londonu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 2. 2. 2020. 20:55

Prva kratkoročna razmjena učenika u  Erasmus + projektu "eQualityschools, eQuality future “ održala se u Engleskoj u Londonu u školi Marlborough primary school od 19.1.-25.1.2020. Na mobilnosti koja je sastavni dio projekta OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica predstavljalo je 4 učenika Jana Držanić, Dušanka Oršuš, Lovro Hadeljan i Predrag Lajtman. Pratile su ih koordinatorica projekta učiteljica Manuela Stričak i psihologinja Magdalena Lipić.

 [više]

Poziv za prijavu za mlade ambasadore za prava djece i mladih EU

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 1. 2020. 11:56

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozivaju djecu i mlade da se prijave i postanu mladi ambasadori za prava djece i mladih Europske unije, koji se biraju na mandat od dvije godine

Natječaj je u tijeku, prijave se zaprimaju do 2. veljače.

Više informacija možete pročitati ovdje: https://www.unicef.org/croatia/price/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije

Prijavni obrazac je na poveznici.

 

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno se javite na email adresu mladi@unicef.hr

 [više]

Očuvanje folklorne i kulinarske tradicije zalog budućnost u Europi

Autor: Željka Štampar Zamuda, 19. 1. 2020. 16:20

Učenici i učitelji svojim aktivnostima i sudjelovanje nastoje očuvati folklornu i kulinarsku tradiciju, ali i poslati poruku svim Erasmus partnerima diljem Europe, bilo na partnerskim susretima, konferencijama i on line prijenosima, da je Mala Subotica mala zbog imena, ali velika zbog bogatstva tradicije koje ima i njeguje cijelo vrijeme.  

 [više]

IZUMIR – MOJ IZUM ZA MIR

Autor: Željka Štampar Zamuda, 19. 1. 2020. 16:17

          Stručna komisija „Parka znanosti“ je u kategoriji od 1. do 4. razreda odabrala najboljima čak 5 radova učenica 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica.

Prvo mjesto osvajaju: Julija Juras, Helena Marčec,  MiaMedvedec, Neva Novak te Marta Škvorc predvođene mentoricom Ljiljanom Rinkovec.

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 8. 1. 2020. 16:57

Učenice su izradile video o njihovom putovanju u Španjolsku u sklopu projekta Erasmus+: Tracing our cultural heritage

Video možete pogledati klikom na LINK.

 [više]

KALENDAR RADA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 23. 12. 2019. 10:43

KALENDAR RADA OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA DO KRAJA NASTAVNE GODINE 2019./2020.

Sukladno dobivenoj suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja u OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA doći će do produljenja nastavne godine 2019./2020. i odstupanja od rokova utvrđenih Odlukom o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2019./2020.  (NN 48/2019.) na način da:

 • zimski odmor počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine
 • drugi dio zimskog odmora (24. – 29. veljače 2020.) za učenike se ukida
 • proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020.godine  i traje do 13. travnja 2020. godine, s tim da nastava započinje 14. travnja 2020. godine
 • nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine

S ciljem da se ostvari propisani broj pojedinih nastavnih dana u tjednu, nastava će se organizirati na način:

 • u subotu, 18. travnja 2020. nastava će se održati po rasporedu četvrtka
 • u subotu, 13. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu petka
 • u četvrtak, 18. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu ponedjeljka
 • u utorak, 23. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu ponedjeljka
 • ostale dane nastava je prema uobičajenom rasporedu

Kalendar rada možete skinuti klikom na Više.

                                                                                           Ravnateljica:

                                                                                           Đurđa Horvat, prof.

 

 [više]

ČESTITKA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 12. 2019. 22:47

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 21. 12. 2019. 13:51

Erasmus+ ovu godinu učenici i učitelji završili su izletom u Zagreb na kojem su odradili zadatke iz projekta i posjetili Muzej iluzija, zagrebačku Katedralu i tradicijska događanja na Adventu.

 [više]

Raspored

Autor: Magdalena Lipić, 19. 12. 2019. 14:07

RASPORED ZA PETAK (20.12.2019.) I PONEDJELJAK (23.12.2019.)

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 12. 2019. 16:36

Na slici ispod izmijenjena satnica za nadolazeće dane.
Božićna priredba održati će se u četvrtak, 19.12. u 17 sati
u Domu kulture u Maloj Subotici.
Radujemo se vašem dolasku

 [više]

Nogometaši Ftiči osvojili 3.mjesto

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 12. 2019. 16:04

Nogometaši Ftiči osvojili 3. mjesto na kvalifikacijama za Županijsko prvenstvo
Florijan Cirkvenčić, Gabrijel Jančec, Noah Juras, Lovro Hadeljan, Leo Martinec, Patrik Horvat, Marko Toplek, Matija Taradi, Deni Švenda
Voditelj: Tomislav Podgorelec

 [više]

Ftičice izborile plasman na Županijsko prvenstvo

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 12. 12. 2019. 11:58

Ftičice su sa dvije prekrasne pobjede izborile plasman na Županijsko prvenstvo u futsalu. Pobjedile su 1.OŠ Čakovec i OŠ Podturen.
Sastav ekipe: Ana Horvat, Paulina Cirkvenčić, Ana Marija Gal, Ana Jurčec, Bojana Balog, Ana Goričanec, Janja Taradi, Dušanka Oršoš, Ela Grašić, Petra Balog, Lucija Oršoš. Trenerica: Manuela Stričak.

Manuela Stričak

 [više]

Učenice se plasirale na Državno prvenstvo u šahu

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 12. 2019. 09:35

U našoj školi održano je Županijsko prvenstvo u šahu za učenike i učenice u ekipnoj kategoriji. U organizaciji ŠŠD Ftiči i Saveza sportskih školskih društava. Sudjelovalo je 9 škola sa ukupno 55 učenika. Učenice su osvojile odlično prvo mjesto i tako se plasirale na Državno prvenstvo. U sastavu ekipe su bile Julia Matić, Ana Horvat, Sabina Ignac, Corina Kovačić i  Zita Zamuda. Voditelj ekipe je Rajko Trojko a u pripremi natjecanja pomogao je Dragutin Srnec. Učenici su osvojili 5. mjestu a u ekipi su bili: David Konjević, Grga Brnadić, Abel Baranašić, Lovro Hadeljan i Dino Ignac.

Manuela Stričak

 [više]

Oboji svijet tolerancijom!

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 10. 12. 2019. 10:12

Forum za slobodu odgoja svake godine raspisuje nagradni natječaj „Oboji svijet“ s ciljem promicanja tolerancije. Na ovogodišnjem natječaju naša medijska grupa osvojila je nagradu za TV – reportažu „Daj  pet“.  

​Više o samom natječaju i filmu pročitajte klikom na Više.

 

 [više]

Školski medni dan

Autor: Magdalena Lipić, 9. 12. 2019. 18:00

ŠKOLSKI MEDNI DAN S HRVATSKIH PČELINJAKA

Učenici prvih razreda, 9.12.2019., obilježili  su Školski medni dan kroz edukativnu prezentaciju i radionicu o važnosti i značaju pčela i pčelarstva. Svaki učenik dobio je staklenku meda s hrvatskih pčelinjaka i edukativnu brošuru „Pčelica Jelica i medo Edo“.

Više o programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka 2019. pročitajte u nastavku.

 

 [više]

Sveti Nikola

Autor: Magdalena Lipić, 6. 12. 2019. 09:34

SVETI NIKOLA

U petak nas je posjetio dobro poznati i svima dragi gost, Sveti Nikola. Razveselio je djecu darovima, a oni su mu otpjevali pjesme koje su naučili sa svojim učiteljicama.

 [više]

Predstava "FOTKA"

Autor: Magdalena Lipić, 4. 12. 2019. 18:00

Predstava „FOTKA“

U srijedu, 4.12.2019. glumice iz srednjih škola, zajedno s voditeljem Davorom Doklejom, izvele su predstavu „FOTKA“ za učenike osmih razreda. Predstava se bavi tematikom vršnjačkog nasilja, a osmišljena je u stilu forum teatra. Učenici su mogli savjetovati ili zamijeniti glumce kako bi riješili problem i zaustavili vršnjačko nasilje. Bili su veoma aktivni, uključivali su se sa savjetima, a najhrabriji su zamijenili glumice na sceni i pokušali riješiti problem.

 [više]

Nagrada Zari na natječaju "Haiku kraj mogile"

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 4. 12. 2019. 16:06

U subotu, 30. studenoga 2019. u Gradskoj knjižnici Oroslavje održano je finale likovno-literarnog natječaja 3. "Haiku kraj mogile" 2019. Organizator natječaja bila je Gradska knjižnica Oroslavje u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radio Stubice.

 
 [više]

VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

Autor: Željka Štampar Zamuda, 4. 12. 2019. 07:51

OŠ Grigora Viteza Zagreb i Dječji vrtić Iskrice raspisali su 4. likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“. Ovogodišnji motiv bio je  portret Marije Jurić Zagorke.

Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“ima za cilj kroz likovne tehnike osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta, nudeći mu pravo na znanja i doživljaj prošlosti svoga naroda te pravo na stvaranje stava i osobne vizije osjećaja nacionalne pripadnosti.

Na natječaju sudjeluju djeca iz vrtića i djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole.

 

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 11. 2019. 16:30

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Španjolskoj u sklopu projekta  Erasmus + 

Učenice Ana Horvat, Julia Magdalena Ciglar, Karla Sabol i Hana Jankulija  i učiteljice Manuela Stričak i Marija Jelenić iz  OŠ Tomaša Goričanca proteklog tjedna bile su na razmjeni u Sanlucar de Barameda u Španjolskoj u okviru Erasmus+ projekta  Tragovima kulturne baštine.

 

 [više]

PRVAKINJA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 11. 2019. 22:38

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u Rijeci od 16. do 17. studenog naša Ema Marčec postigla je odličan uspjeh postavši prvakinjom Hrvatske u kategoriji kadetkinja do 47kg. Ema je u četvrtfinalu savladala predstavnicu karate kluba Susedgrad iz Zagreba, a zatim u polufinalu rutiniranim nastupom pobjeđuje predstavnicu karate klub Samobor i ulazi u finale. U vrlo napetom i neizvjesnom finalnom meču protiv Patricije Prge iz Croherca Ema odlično odrađuje meč, pobjeđuje odlukom sudaca 3:2, te osvaja zlato i naslov prvakinje Hrvatske.

Tim rezultatom Ema je osvojila vrijedne bodove za plasman na Prvenstvo Europe koje će se održati u veljači u Budimpešti te je trenutno vodeća na rang listi u svojoj kategoriji.

 [više]

MOJE JE MJESTO LIJEPO KAO SLIKA

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 11. 2019. 22:37

Pobjedničko mjesto na Alfinom kalendaru našao je i rad Helene Marčec, učenice 4. a razreda iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Njezin rad krasi mjesec lipanj. Helena je uz pratnju svoje obitelji i mentorice Ljiljane Rinkovecna Interliberu preuzela vrijednu nagradu.

Izdavačka kuća „Alfa“ raspisala je likovni natječaj pod naslovom “Moje je mjesto lijepo kao slika“. Zadatak je slikom i tekstom (sloganom) naslikati i opisati svoje mjesto. Odabrani likovni radovi (njih dvanaest) krase stranice Alfinog kalendara za 2020. godinu. Prihod od prodaje kalendara ide u humanitarne svrhe, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu („Klaićevoj bolnici“) .
Pristigle radove na temelju kreativnosti, originalnosti i tehničke izvedbe ocijenio je tročlani stručni žiri kojeg su činili: Ksenija Bertol Tisanić, Nandi Plužarić i Vilim Plužarić.
Svečana dodjela nagrada uz sudjelovanje pobjednika i izložbu nagrađenih likovnih radova održala se na Interliberu 17. studenog 2019.

 

 [više]

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Grčkoj na Erasmus+ Projektu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 15. 11. 2019. 00:25

 U okviru Erasmus + projekta pod nazivom Inclusion Trought  Arts, učiteljice Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovali su u razdoblju 4.11. - 8.11. 2019. godine na edukaciji u Grčkoj u mjestu Sageika u blizini grada Patrasa. Osim koordinatorice projekta učiteljice Manuele Stričak,učiteljice i voditeljice školskih volontera Željke Štampar Zamuda i pedagoginje Erminije Bektešević na edukaciji u Grčkoj bili su i učitelji iz Finske, Latvije, Španjolske, Finske i Češke. Prvog su dana svi sudionici posjetili osnovnu školu i sudjelovali na nastavnim satovima grčkog i engleskog jezika,upoznali se sa funkcioniranjem školskog sustava u Grčkoj te održali koordinatorski miting i dogovorili daljnju realizaciju projektnih zadataka.

           

 [više]

Tulum slova

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 14. 11. 2019. 10:32

Harry Potter na tulumu slova

Ove se godine školska knjižnica pridružila projektu poticanja čitanja pod nazivom Tulum slova. U njemu su sudjelovali učenici 6.a i 6.b razreda. Učenici su slušali izlaganje o važnosti i prednostima čitanja, nakon čega su ispunili anketni listić s pitanjima o važnosti čitanja i prednostima knjige u odnosu na druge medije te se uključili u raspravu. Slušali su interpretativno čitanje ulomka iz 1. dijela romana Kamen mudraca. Saznali su zanimljivosti o autorici J.K. Rowling te o svim sedam naslova o Harryju Potteru. Prije gledanja filma Kamen mudraca, slijedila je kratka najava radnje filma i pojašnjenje pojmova ekranizacija i uspješnica (bestseller).

Učenici su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima projekta razmjenjujući iskustva na relaciji film i knjiga. Nakon odgledanog filma učenici su izrazili dojmove o filmu pisanim putem. Projekt su provodile učiteljica hrvatskog jezika Nevenka Polanec- Petek  i knjižničarka Patricija Husajina.

 [više]

Dani Tomaša Goričanca

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 12. 11. 2019. 11:11

Nošnja – blago našeg kraja

Jedanaest je već godina prošlo otkad naša ustanova ponosno nosi  ime, ime Tomaša Goričanca.

U petak, 8. studenoga 2019.godine obilježili smo četvrti susret njemu u čast s ciljem da ga ne čuvamo samo za sebe već da predstavimo lijepom našem Međimurju pa i šire. Prisjetili smo se života i djela našeg pjesnika, a kroz zanimljiv i kreativan kulturno umjetnički program pokazali da njegujemo našu domaču reč i tradiciju. Stoga smo odlučili da i tema našeg likovnog, literarnog i fotografskog  nagradnog natječaja bude Narodna nošnja. Na natječaj je uistinu pristiglo mnogo radova koje smo izložili u našoj školi.

 [više]

ŠTRAJK

Autor: Unknown , 11. 11. 2019. 16:02

Poštovani roditelji i učenici,
obavještavamo Vas da je Sindikat najavio štrajk za utorak, 12.11.2019.
Pratite i dalje obavijesti u medijima i na našoj web stranici.
U slučaju prekida štrajka nastava se odvija prema rasporedu.
Kontakt osoba: Đurđa Horvat. Broj mobitela na kojem možete dobiti informacije: 0995333199, email adresa:djurdja.horvat@ck.t-com.hr
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Đurđa Horvat, ravnateljica škole

 [više]

Mjesec hrvatske knjige

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 10. 11. 2019. 23:42

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 1.a razreda izradili su svoju prvu slikovnicu. Predložak za slikovnicu bila im je priča Ele Peroci Maca Papučarica. Učenici su bili kreativni i motivirani. Radionicu izrade slikovnice vodile su učiteljica Slavica Švec i knjižničarka Patricija Husajina.

 [više]

Sobočka smotra filma

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 11. 2019. 15:43

4. sobočka smotra filma
 
U sklopu Dana Tomaša Goričnca održali smo i 4. sobočku smotru filma. U jednoj veseloj i opuštenoj atmosferi učenici naše škole mogli su pogledati šest zanimljivih filmova naših prijatelja filmaša iz OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Dr Ivana Novaka Macinec, OŠ Ivanovec, Druge OŠ Čakovec, OŠ Strahoninec i naravno film naše škole.
Cijelu smo atmosferu začinili i filmskim kvizom u kojem su natjecatelji morali prepoznati film iz kojeg je glazba koju smo im pustili. Pobijedila je ekipa Štrumfovi, a članovi ekipe su Josipa Horvat, Lovro Hadeljan, Ena Jančec i Zita Zamuda. Ekipa je osvojila ulaznice za film po svom izboru u kinu Cinestar.
Pohvalili smo i naše marljive i vrijedne članove medijske grupe, a pozdravili smo nove mlade snage, učenike petih razreda. Program su odlično vodile Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija.
Čestitke svim natjecateljima i pobjednicima!
 [više]

Dani Tomaša Goričanca

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 11. 2019. 17:10

REZULTATI NATJEČAJA "NARODNA NOŠNJA"

 

Dani Tomaša Goričanca obilježiti će se u petak 8. studenoga 2019. godine s početkom u 17 sati kada ćemo otvoriti izložbu radova na temu Narodna nošnja, a u 17:30 u školskoj dvorani na svečanoj priredbi nagraditi najbolje literarne, likovne i fotografske radove.

Napomena: Molimo sve mentore da prikupe i donesu privole učenika čiji su radovi izloženi, nagrađeni i pohvaljeni.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 11. 2019. 12:32

DANI TOMAŠA GORIČANCA

Pozivamo sve učenike, roditelje i mještane da zajedno s nama obilježe Dane Tomaša Goričanca u petak 8. listopada 2019. s početkom u 17 sati u školskoj dvorani.

 [više]

ŠTRAJK

Autor: Magdalena Lipić, 5. 11. 2019. 12:01

Poštovani roditelji i učenici,
obavještavamo Vas da je Sindikat najavio nastavak štrajka za ponedjeljak, 28.10.2019.
Pratite i dalje obavijesti u medijima i na našoj web stranici.
U slučaju prekida štrajka, nastava se u ponedjeljak odvija prema rasporedu.
Kontakt osoba: Đurđa Horvat. Broj mobitela na kojem možete dobiti informacije: 0995333199, email adresa:djurdja.horvat@ck.t-com.hr
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Đurđa Horvat, ravnateljica škole

 [više]

Coding and make fun with Marty

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 4. 11. 2019. 10:50

Radionica s robotom Martyjem u OŠ T. Goričanca Mala Subotica

Zanimljiva i poučna radionica  održana je u našoj školi u suradnji sa Hrvatskim robotičkim savezom. Učenici su na zabavan način razvijali svoje digitalne vještine  s robotom Martyjem. Naziv radionice je bio Coding and make fun with Marty, a ona je dio projekta Code Kids Croatia 2019., a sponzor je GOOGLE.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 29. 10. 2019. 13:18

 [više]

Kolektivna sadnja drveća

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 28. 10. 2019. 21:39

Zasadi drvo, ne budi panj

Inicijativi Dana kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj priključila se i naša škola, a akcija je provedena u petak 25.listopada 209. godine. Akciji se priključila i Općina Mala Subotica, a podržao ju je i sam načelnik Općine Valentino Škvorc. Hrvatske šume donirale su dva hrasta i dva crna bora.

 [više]

Tamburaški koncert za prijatelje u Erasmus+ projektu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 27. 10. 2019. 16:24

Prekrasan koncert u našoj školi održali su mali tamburaši u sklopu aktivnosti u Erasmus+ projektu Tragovima kulturne baštine. Zahvaljujući modernoj tehnologiji koncert su pratili učenici partnerskih škola na Cipru, u Italiji i Rumunjskoj. Tamburaši su svirali međimurske i dalmatinske pjesme,a učitelj Tino Jelenić upoznao je strane učenike sa tradicionalnim instrumentima. Učiteljice Manuela Stričak i Marija Jelenić pobrinule su za scenografiju i estetski dojam, dok je asistent Jura Juras bio zadužen za tehnički dio samog koncerta. Za fotografiju i snimku koncerta zaslužni su učenici Medijske grupe i učiteljica Nikolina Hampamer. Mlade tamburaške zvijezde pripremila je za nastup Ivona Škvorc, bivša učenica naše škole.Oni su: Lana Š., Franka N., Neva N., Robi K., Matija Š., Zita Z., Matija P., Josipa H. i Zara J.

Manuela Stričak

 [više]

39. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ Sveti Ivan Zelina 2019.

Autor: Željka Štampar Zamuda, 27. 10. 2019. 16:05

Svake godine Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina raspisuje natječaj za sudjelovanje na Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“. Ove godine na natječaj se odazvalo 75 osnovnih škola s ukupno 400 radova.

Ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski (predsjednik), dr.sc. Božica Pažur te Štefica Kamenarić – Filipović, dr. med. Povjerenstvo je odabralo 79 radova za objavu u zbirci Oblok, oblaki od kojih su 33 rada predložena i izvedena na javnoj izvedbi 26. listopada u Svetom Ivanu Zelini.

Svoje mjesto na Smotri zaslužila je i Neva Novak, učenica 4.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Neva je napisala pjesmu Što je mene donesev koju je jako uspješno krasnoslovila na Smotri.

Njezina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec. Za svoj nastup Neva je zaslužila veliki pljesak publike.

 [više]

ŠTRAJK

Autor: Unknown , 25. 10. 2019. 15:05

Poštovani roditelji i učenici,
obavještavamo Vas da je Sindikat najavio nastavak štrajka za ponedjeljak, 28.10.2019.
Upućujemo Vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.
U slučaju prekida štrajka, nastava se u ponedjeljak odvija prema rasporedu.
Kontakt osoba: Đurđa Horvat. Broj mobitela na kojem možete dobiti informacije: 0995333199, email adresa:djurdja.horvat@ck.t-com.hr
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Đurđa Horvat, ravnateljica škole
 [više]

Županijsko natjecanje ŠSD osnovnih i srednjih škola Međimurja u krosu

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 10. 2019. 21:09

Naši učenici izvanredni, osvojili brončanu medalju, a učenik Tino Švenda bio prvi u kategoriji 5. i 6. razreda

U četvrtak, 24.10.2019. na terenima uz Muru u Podturnu održalo  se Županijsko prvenstvo u krosu za reprezentacije osnovnih i srednjih škola Međimurja. Nastupilo je nešto manje od 300 trkača iz 18 osnovnih i 7 srednjih škola Međimurja.

Naši učenici ŠSD Ftiči nastupili su u kategorijama:

 

 [više]

Svojim filmovima ruše granice

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 10. 2019. 16:24

Škarje moje malo najbolji dokumentarni film

Kreativnost, upornost i marljivost naših mladih filmaša opet je urodila plodom. Svojim filmovima predstavili su se na Smotri i na filmskim festivalima te privukli pažnju publike i žirija. Čak s tri filma sudjelovali su na Smotri hrvatskog školskog filma u Velikoj Gorici, Lordy, moj život, Igra igrica i Škarje moje malo.

 [više]

Asocijacije na Dalija

Autor: Željka Štampar Zamuda, 21. 10. 2019. 21:02

         Učenici 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica postigli su izniman rezultat na ovom natječaju s jednim nagrađenim i dva pohvaljena rada u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda. Drugom nagradom nagrađen je rad čiji je autor Mia Medvedec, dok su nagrađeni radovi Neve Novak i Marte Novak.Osim toga, još su tri rada izložena na likovnoj izložbi. To su radovi Helene Marčec, Leone Drvenkar i Julije Juras. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec, mag.prim.educ.

         

 [više]

Redovna nastava!

Autor: Željka Štampar Zamuda, 21. 10. 2019. 15:36

Dragi učenici, cijenjeni roditelji!

Sutra, 22. listopada 2019. održat će se redovna nastava prema rasporedu. Sve nove informacije u svezi štrajka podijeliti ćemo pravodobno s vama.

Hvala na razumijevanju!
Ravnateljica škole, Đurđa Horvat, prof.

 [više]

ŠTRAJK

Autor: Unknown , 18. 10. 2019. 16:48

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da je Sindikat najavio nastavak štrajka za ponedjeljak, 21.10.2019.

Upućujemo Vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

U slučaju prekida štrajka, nastava se u ponedjeljak odvija prema rasporedu.

Kontakt osoba: Đurđa Horvat, broj mobitela na kojem možete dobiti informacije je 0995333199. Email adresa: djurdja.horvat@ck.t-com.hr

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Đurđa Horvat, ravnateljica škole

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 18. 10. 2019. 11:29

Obilježen Erasmus dan

Učenice naše škole Jana Vlašić, Nika Vidović, Lana Dominić, Ana Horvat i Julia Ciglar te učiteljice Manuela Stričak i Željka Štampar-Zamuda su dana 11. listopada 2019. obilježile Erasmus dan u I. OŠ Čakovec. Okupile su se i OŠ Belica, OŠ Sv. Jurja na Bregu iz Lopatinca i VI. OŠ Varaždin. Okupljeni učenici, učitelji i ravnatelji predstavili su Erasmus+ projekte koje provode u svojim školama. Okupljenima su ispričali na koje načine sudjeluju u projektnim aktivnostima u svojim školama, načine na koje se pripremaju za putovanja i gostovanja u stranim obiteljima, poteškoća na koje nailaze. Predstavili su znanja, vještine, iskustva i prijateljstva nastala kao rezultat sudjelovanja u Erasmus projektima.

Jana Vlašić, Nika Vidović 8.b

 [više]

ŠSD Ftiči

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 10. 2019. 23:15

Županijsko natjecanje u atletici za OŠ Međimurja

U srijedu 16.10.2019. na atletskom stadionu SRC Mladost u Čakovcu održalo se županijsko prvenstvo u atletici za škole.

Naši učenici ŠSD Ftiči nastupili su u kategorijama:

 

 [više]

REYN

Autor: Magdalena Lipić, 17. 10. 2019. 11:25

Međunarodna konferencija REYN-a (Romani Early Years Network)

Naša pomagačica Severina Oršuš jučer je predstavljala školu na međunarodnoj konferenciji REYN-a (Romani Early Years Network) koja je održana u Zagrebu. Sudjelovala je na okruglom stolu te predstavila programe i prakse koje se provode u našoj školi. Ujedno je predstavila i program „Da-m-sins“ (Daj 5) koji je proveden u suradnji s POU Korak po korak. Riječ je o izvannastavnom program za očuvanje kulture i jezika Roma Bajaša.  Veoma aktivna grupa učenika je zajedno s voditeljima, pomagačima Severinom Oršuš i Ljubom Ignacom, učiteljicom Željkom Štampar Zamuda i psihologinjom Magdalenom Lipić, tijekom prošle godine vrijedno proučavala kulturu Roma Bajaša, učila jezik, istraživala svoju zajednicu te izradila veoma kreativne i informativne materijale.

Medijska grupa naše škole o svemu je snimila kratak film koji možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=ksFAW2YK5JI . Film će biti prikazan i na Festivalu o pravima djeteta.

 [više]

Dan sporta

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 16. 10. 2019. 09:19

DAN SPORTA U OŠ TOMAŠA GORIČANCA

Minulog četvrtka u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici obilježen je školski dan sporta. U suradnji sa Udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, u jutarnjoj smjeni organizirana je   11. „Rekreativna škola“, tj. rekreativne igre za više od 190 učenika viših razreda. Učenici su se natjecali u 4 rekreativne discipline u dvije starosne kategorije (5. i 6. razredi, te 7. i 8. razredi), a postignuti su sljedeći rezultati:

 

 [više]

Likovno-literarni natječaj

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 13. 10. 2019. 23:05

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja treći puta zaredom, organizirala je "Malu ilirsku školu Ivan Krizmanić" čija je završnica održana 11. listopada 2019.

 
 [više]

ŠTRAJK

Autor: Unknown , 10. 10. 2019. 15:28

Poštovani roditelji i učenici,
odlukom Sindikata štrajk se nastavlja i u petak, 11.10.2019. S obzirom da je većina djelatnika naše škole u štrajku, nastava se neće održati.

Hvala na razumijevanju!
Kontakt osoba: Đurđa Horvat, broj mobitela na kojem možete dobiti informacije je 0995333199. Email adresa: djurdja.horvat@ck.t-com.hr
Daljnje obavijesti pratite na medijima i na našoj web stranici.

Đurđa Horvat, ravnateljica škole

 [više]

ŠTRAJK

Autor: Unknown , 9. 10. 2019. 16:27

Obavještavaju se roditelji i učenici da je Sindikat za sutra najavio štrajk. Stoga će vjerojatno doći do promjene rasporeda ili pak nastave uopće neće biti, zavisno o raspoloživim učiteljima. Za učenike će biti organiziran dovoz i odvoz djece. Učenici koji sutra neće doći u školu, neće morati opravdavati izostanak. Hvala na razumijevanju.

Đurđa Horvat, ravnateljica škole

P.s. O daljnjem tijeku pratite medije i obavijesti na web stranici škole

 [više]

Napredovanje u zvanju

Autor: Magdalena Lipić, 5. 10. 2019. 19:11

Dvoje naših uspješnih učitelja napredovali su u zvanju. Učiteljica Iva Mihalic Krčmar u zvanje učitelj - mentor i učitelju Mariju Šestaku produljeno je napredovanje u učitelj-savjetnik. Na svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljeno je priznanje Ivi, dok je Mario bio spriječen pa će mu priznanje stići poštom. Čestitke!

                 

 [više]

Dani kruha

Autor: Magdalena Lipić, 1. 10. 2019. 17:34

DAN KRUHA U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽAT ĆE SE 4.10. U PETAK.

Poštovani učenici, učitelji, roditelji...

Ljubazno Vas molimo da se uključite u već tradicionalnu manifestaciju DAN ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE, koja će se održati u nedjelju, 06. listopada 2019. 

Svoje kolače i prehrambene, pekarske proizvode možete donijeti u školu u petak, 4.10.2019.

Unaprijed se srdačno zahvaljujemo!

 [više]

Dan Sporta

Autor: Magdalena Lipić, 1. 10. 2019. 10:13

 
 [više]

MOJA PRVA KNJIGA

Autor: Željka Štampar Zamuda, 28. 9. 2019. 09:47

          U četvrtak 26. rujna 2019. održana je u Karlovcu, u Domu oružanih snaga HV Zrinski, svečanost završnice natječaja „Moja prva knjiga“. Tom su prigodom uručene prve nagrade ovogodišnjim pobjednicima natječaja, a to su vlastite tiskane slikovnice.

        

 [više]

DANI KAJKAVSKE RIJEČI U ZLATARU

Autor: Željka Štampar Zamuda, 22. 9. 2019. 21:54

           Protekle subote, 21. rujna 2019. održana je u Zlataru likovna izložba „Čovjek čovjeku“ kao i „Zbor malih pjesnika.“ Obje manifestacije organizira Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar u sklopu kulturnih priredbi „Dani kajkavske riječi“. Ove je godine bilo naročito svečano budući da se obilježavala 50. obljetnica „ Dana kajkavske riječi“.

 

 [više]

Dani Tomaša Goričanca

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 9. 2019. 20:25

 [više]

KREIRAJ MARKU BAJNU I OSVOJI NAGRADU SJAJNU

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 9. 2019. 16:44

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisala je likovni natječaj za odabir rješenja poštanske marke RH. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Sportom do zdravlja“.

 

 [više]

OBAVIJEST O ZAVRŠETKU NASTAVE NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 6. 11. 2020. 10:59

                         

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom redovna nastava za sve učenike Osnovne škole Mala Subotica  kreće od ponedjeljka, 9.studenog 2020. i provodit će se u školi, ne na daljinu. Školski autobus vozit će prema uobičajenom voznom redu. Raspored sati za predmetnu nastavu malo je izmijenjeni i nalazi se na web stranici škole.

Molim učenike i roditelje te djelatnike da se i dalje ponašaju odgovorno  i podsjećam na obavezu mjerenja tjelesne temperature te da u školu nikako ne dolaze učenici niti djelatnici koji imaju simptome zaraze COVID19. Učenici dolaze u školu prema protokolima od 4.9.2020.

Učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije i izolacije moraju poštivati propisane mjere (ne napuštati adresu stanovanja, ako  je moguće izdvojiti se u posebnu prostoriju, ne biti u kontaktu s ukućanima, pratiti svoje zdravstveno stanje i u slučaju pogoršanja istoga odmah se javiti svom izabranom liječniku). 

Učenici su obavezni nositi zaštitne maske u zajedničkim prostorima škole i u autobusu da bi kontakte i širenje virusa sveli na što je moguće manju mogućnost.

Klikom na opciju VIŠE nalazi se raspored nastave (slika,privitak-pdf) spreman za preuzimanje ili kliknite OVDJE gdje će vam se otvoriti raspored na Facebook-u škole.                                                    

Manuela Stričak,v.d.ravnateljica

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 vijesti

Besplatna užina za sve učenike

Autor: Patricija Husajina, 19. 1. 2021. 11:26

                              Besplatna užina za sve učenike 

Osnovna škola Tomaša Goričanca za 2021. godinu predložila je Općini Mala Subotica novi proračun namijenjen potrebama škole. Da je naša suradnja obostrana i uspješna, potvrđuje i prihvaćanje predloženog proračuna. Za ovu je godinu za potrebe školstva namijenjen najveći iznos do sada, 250.000 kn. U tom povodu učenice 5. razreda, Elena Krnjak i Franka Vidović razgovarale su s općinskim načelnikom Valentinom Škvorcom.

Početkom ove školske godine pokazali ste da imate sluh za potrebe učenika i osigurali bilježnice za sve učenike OŠ Tomaša Goričanca. Na koji još način surađujete sa školom? Što biste mogli izdvojiti?

 • S obzirom na to da sam pohađao Osnovnu školu Tomaša Goričanca, a kasnije i radio u njoj na zamjeni kao učitelj Tehničke kulture, a kasnije i u Graditeljskoj i Tehničkoj školi, upoznat sam s potrebama i naše škole i općenito obrazovanja. Kada sam preuzeo funkciju načelnika, dobio sam mogućnost konkretnije pomoći radu škole. Da bismo stvorili uvjete vrijedne stoljeća u kojemu živimo, a naši učenici i djelatnici škole to svakako zaslužuju, tijekom godina ulagali smo financijska sredstva u različite projekte. Istaknuo bih potpuno opremanje računalne učionice (iznos od 50-ak tisuća kn), tisak knjiga za prvašiće o osnovama higijene (4.000 kn), nabava opreme za robotiku (18.000) te obnova rasvjete u dvorani (120.000 kn), što je važno i zato što brojne udruge i mještani koriste dvoranu. U suradnji sa Županijom financiramo i trošak prijevoza autobusom za učenike koji nisu iz Male Subotice. Uz to, osiguravamo i plaće za asistente za učenike s teškoćama u razvoju, čime se pridonosi tomu da svi učenici imaju jednaku mogućnost pohađanja i praćenja nastave.

Na početku smo nove godine u kojoj je za školu Općina izdvojila najveći iznos do sada. Riječ je o 250.000 kn. Za što će biti namijenjeni ti novci?

 • Iako je godina iza nas bila puna izazova i mnogo sredstava se moralo izdvajati u druge svrhe, našli smo iznos od 250.000 u proračunu, koji predstavlja ulaganje u našu djecu. To jest najveći iznos do sada, ali idemo u tom smjeru da svake godine ulažemo sve više. Najveći dio tih sredstava (oko 220.000) osigurat ćemo za uvođenje besplatne prehrane za sve učenike. (EU projektom FEAD već je osigurana besplatna školska prehrana za 190 djece u riziku od siromaštva, op.a.). To je ujedno i nastavak projekta koji smo započeli prošle godine, kojemu je cilj poboljšanje kvalitete prehrane, a čime se i, nadam se, povećava broj učenika koji konzumiraju hranu školske kuhinje. Ove godine odlučili smo u potpunosti to financirati, rasteretiti roditelje i omogućiti učenicima jednaku mogućnost konzumiranja zdrave i svježe hrane pripremljene u školi. Ostali dio sredstava utrošit će se u nabavu školske opreme te za školske aktivnosti i projekte. Njihova će realizacija ovisiti o pandemiji koronavirusa, ali ako sve krene u dobrome smjeru, taj dio imamo pripremljen da bismo mogli uskočiti u pomoć.

Želite li još nešto istaknuti za kraj?

 • Obrazovanje je ključ i u našu djecu treba ulagati. Iako Županija upravlja školom, svaka kuna potrošena u školstvo nije bačena. Od sve opreme i od svega u što se ulagalo, za suradnju je potrebno dvoje. Predstavnici škole su ti koji nam predstavljaju projekte i mi ih prepoznajemo kao dobre i vidimo smisao u to ulagati. Uvijek smo sa školom imali korektnu suradnju i sve je imalo svoj cilj, a to je poboljšanje obrazovnih uvjeta za dobrobit učenika i djelatnika, a na kraju i mještana kada koriste resurse škole. (Franka Vidović i Elena Krnjak)

                              

 

 

 

 [više]

Pokazna vježba evakuacije

Autor: Patricija Husajina, 18. 1. 2021. 10:29

                     Održana pokazna vježba evakuacije u slučaju potresa
 
Da bismo točno znali kako postupiti u slučaju potresa, danas je u školi održana pokazna vježba evakuacije. Vježba je održana prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.
Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije. (Sanja Posavec)
 
                
 
                                     
 
                       
 [više]

Obavijest početak nastave drugo polugodište

Autor: Patricija Husajina, 14. 1. 2021. 15:44

Poštovani roditelji i učenici, 

prema preporuci MZO i Stožera CZ  nastava u drugome polugodištu za sve učenike počinje u ponedjeljak ,18. siječnja 2021. godine. 

Učenici razredne nastave u Maloj Subotici i PŠ Držimurec -Strelec(1. – 4. razred) dolaze na nastavu u školu a učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) imaju online nastavuprema dosadašnjem rasporedu. 

 Autobusi voze prema važećem rasporedu.

Molimo sve učenike da se i dalje pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera,

Svima želim uspješan početak nastave i puno zdravlja.

v.d. ravnateljice: 

Manuela Stričak

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Sanja Posavec, 23. 12. 2020. 11:14

 

 

 

 

 

 

 

 

Na poveznici pogledajte božićnu školsku priredbu koju su na daljinu pripremili naši učenici i njihovi učitelji. 

 [više]

Obavijest o izmijeni Kalendara rada za školsku godinu 2020./21.

Autor: Patricija Husajina, 22. 12. 2020. 09:42

Poštovani roditelji i učenici,

Kalendar školske godine 2020./21. je izmijenjen prema odluci MZO. Zimski odmor za učenike počinje 24.prosinca 2020. godine i traje do 15.siječnja 2021. godine, a nastava počinje 18.siječnja 2021. godine. Promijenjeni kalendar nalazi se u privitku.

v.d.ravnateljice:

Manuela Stričak, prof.

 [više]

Međunarodni dan božićnih pulovera

Autor: Sanja Posavec, 21. 12. 2020. 08:36

Najljepše je doba godine, a prije nekoliko dana slavio se Međunarodni dan božićnih pulovera. Nastava na daljinu nije nas spriječila da ga obilježimo pa je učiteljica Iva Mihalic Krčmar pripremila kolaž slika učenika i učitelja koji su se u toplini svog doma poslikali u "ružnim" puloverima.

 [više]

Čestitke za umirovljenike

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 12:40

Božić je vrijeme darivanja i poklona. No, čar darivanja nije u vrijednosti poklona, već u veličini osmijeha i sjaja u oku osobe koji taj poklon prima. Vrijedne dječje ruke naših petaša i članova učeničke zadruge Drenek, koju vodi učiteljica Ivana Zvonarek, izradile su čestitke za umirovljenike naše škole. Tim činom dali su mali dio sebe, pokazali zahvalnost i unijeli toplinu blagdana u njihove domove.

    

      

 [više]

Čitanjem do zvijezda-školska razina

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 11:25

Dragi knjigoljupci,

danas je održana školska razina omiljenog i dobro nam poznatog nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole. Zbog epidemiološke situacije natjecanje je realizirano na daljinu.

Tema ovogodišnjeg projekta je „U svijetu knjiga“. Učenice Lena Marčec, Josipa Horvat i Dina Mišić uz redovite su školske obveze pronašle vremena i pročitale naslove: Miris knjige  Jadranke Klepac (Naklada Ljevak), Matilda Roalda Dahla  (Mozaik knjiga), Demon školske knjižnice Moree Banićević (Hangar 7), Tom Gates: Svjetski dan knjige – najbolji u povijesti (dosad) Liz Pichon (Školska knjiga) te se okušale u prvoj – školskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda. Učenice je pripremala knjižničarka Patricija Husajina.

Cilj projekta je poticati čitanje među učenicima, potaknuti timski rad, ali i individualni napor i trud; poučavati korisnike, posebice djecu i mlade, informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima; raditi na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticati razvoj kreativnosti djece i mladih; poticati djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena; poticati stvaralaštvo djece i mladih; skrenuti pozornost javnosti na važnost usvajanja vještine čitanja.  (Patricija Husajina)


         

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Patricija Husajina, 18. 12. 2020. 08:40

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Svake se godine od 15. 11. do 15. 12. obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti kako bi se podigla društvena svijest o tome da je zlouporaba sredstava ovisnosti jedan od vodećih javnozdravstvenih problema, kako u cijeloj Europi, tako i kod nas, te je vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti među djecom i mladima.Učenici naše škole i ove su se godine uključili u aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Aktivnosti su se provodile u sklopu Školskog preventivnog programa u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije.

Učenicima 8. razreda osnovne i 1. razreda srednje škole upućen je poziv za sudjelovanje u literarnom natječaju „Moja snaga u izazovnim vremenima“, a sve to u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem hrvatskog jezika osnovnih i srednjih škola. Učenike su njihovi mentori (učitelji i nastavnici Hrvatskoga jezika te voditelji školskih preventivnih programa) nastojali potaknuti na kritičko razmišljanje o štetnom utjecaju sredstava ovisnosti, kao i o neželjenim ograničenjima koje je donijela epidemija novog koronavirusa. Ujedno su ih nastojali potaknuti i na promišljanje o dobrim i pozitivnim emocijama koje dijelimo s  bliskim osobama iz obitelji ili kruga naših prijatelja.

Prikupljeni radovi objedinjeni su u e-knjizi koju možete prelistati na niže navedenoj poveznici:

LINK NA E-KNJIGU

U e-knjizi objavljeni su radovi dviju učenica naše škole, Mie Mannschatz i Eni Sečan, pod mentorstvom učiteljice Hrvatskoga jezika Ljerke Jezernik.

HZJZ Međimurske županije podijelio je pohvalnice i zahvalnice te zaštitne maske s prigodnom porukom svim uključenim učenicima i njihovim mentorima.

(Magdalena Lipić)

 [više]

Završetak ERASMUS+ Tracing our cultural Heritage

Autor: Patricija Husajina, 16. 12. 2020. 12:56

Uspješno završio ERASMUS + Tracing our    cultural Heritage  

Virtualnom mobilnošću završio je Erasmus+ projekt Tracing our cultural Heritage. Projekt je financiran od strane Europske unije i odobren od strane Agencije za mobilnosti. Koordinator projekta bila je škola Dimotico Scholeio Asinou s Cipra, a partnerske su škole bile iz Francuske, Španjolske, Rumunjske i Italije. Planirano trajanje projekta bilo je 24 mjeseca, ali je produženo na dodatnih šest mjeseci zbog pandemije. Na žalost, posljednja mobilnost na Cipar umjesto putovanja održala se virtualno od 9. do 11. prosinca 2020.

Projekt se odnosio na kulturnu baštinu šest europskih partnerskih škola i njihove zajednice. Škole su predstavljale svoju baštinu na području povijesti, glazbe, umjetnosti, gastronomije i književnosti. Kroz mobilnosti učitelja i učenika stvarao se Muzej EU kulture.        

Voditelji su na koordinatorskom sastanku zaključili da su svi projektni zadatci uspješno ostvareni i projektne aktivnosti diseminirane. Manuela Stričak, koordinatorica projekta, podnijela je izvještaj za sve aktivnosti koje su realizirane dodatno u školi: radionice vezilja, radionica tradicionalne kuhinje, plesna radionica za roditelje i učenike, tematski izleti na Krk, u Trakošćan i Zagreb. U školi je bio uređen Erasmus kutak, aktivnosti su diseminirane na mrežnoj i Facebook stranici škole te mrežnoj stranici projekta.

Realizirane su četiri mobilnosti po pet dana u Španjolsku, Francusku, Italiju i Rumunjsku  na kojima je ukupno sudjelovalo 11 učenika i šest učitelja u pratnji. Učenici su sudjelovali na dva online sastanka s drugim školama i izmjenjivali iskustva u radu. Za vrijeme trajanja projekta u svim popratnim aktivnostima, priredbama i prezentacijama sudjelovalo je 120  učenika i 25 učitelja.

Iznimna dobrobit za učenike i učitelje realizacijom Erasmus+ projekata potvrđena je i ovaj put: jačanje jezičnih kompetencija, stvaranje mreže partnerstava za buduće projekte, upoznavanje tradicije i običaja, jačanje komunikacijskih i socijalnih vještina za sve sudionike. Pozitivna iskustva daljnja su motivacija za nove Erasmus+ projekte. (Manuela Stričak)

   

   

    

   

   

   

   

 [više]

Projekt "Robot moj prijatelj"

Autor: Sanja Posavec, 16. 12. 2020. 08:40

Radionice s Lego Spike paketom

Udruga pedagoga informatike u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom pokrenuli su projekt „Robot moj prijatelj“. Cilj projekta je poticati i razvijati interes učenika za STEM područje kao temelj za budućnost. 

Naša škola uključila se u projekt i za početak su održane radionice s Lego Spike paketom. Kombinirajući šarene Lego kockice učenici su sami morali izraditi robote prema vlastitim željama, a zatim koristeći jednostavan programski jezik omogućili su da se roboti kreću, svijetle, ispisuju tekst itd. Na zabavan način razvija se inovativnost i kreativnost. Radionicu je održala učiteljica Iva Mihalic Krčmar.

 [više]

Online radionica UPSHIFT

Autor: Sanja Posavec, 16. 12. 2020. 07:59

Među odabranima i naš tim!

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije provodi program UPSHIFT za mlade od 13 do 19 godina. UPSHIFT je trodnevna radionica koja razvija poduzetnički i timski duh, a njome se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. 

Druga online radionica UPSHIFT održala se od 11. do 13. prosinca na aplikaciji Zoom. Ovaj put žiri su činili Helena Habdija iz Impact Huba u Zagrebu, Marijana Muhić iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Andrej Hanzir iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije. Žiri je nakon dugog vijećanja izabrao pet timova koji će dobiti potporu od 15.000 kn za ostvarenje svojih projekata. Među dobitnicima nalazi se i tim naše škole koji čine: Eni Sečan, Mia Mannschatz i Ema Švenda. Čestitamo!

 [više]

Erasmus+

Autor: Sanja Posavec, 14. 12. 2020. 14:35

Virtualna mobilnost Erasmus+

Tragovima kulturne baštine naziv je projekta Erasmus+ koji završava u prosincu. Zadnji projektni sastanak učenika i učitelja nije se mogao ostvariti uživo pa je održan virtualno. 

Učenici 3. a i 3. b razreda virtualno su sudjelovali na satu Povijesti koji se održavao u partnerskoj školi na Cipru te se upoznali s arheološkim istraživanjima u mjestu Asinou.

Putem prezentacije upoznali smo školu domaćina i prisjetili se svih aktivnosti u protekle dvije godine. 

Slijedi završno izvješće o projektu u kojemu smo stekli mnoge nove prijatelje i upoznali  kulturnu baštinu škola iz Francuske, Italije, Rumunjske, Španjolske i Cipra.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Sanja Posavec, 10. 12. 2020. 16:54

Obavijest o nastavi od kuće za predmetnu nastavu

Poštovani roditelji i učenici,
 
učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) od ponedjeljka 14. 12. do 23. 12. prelaze na online nastavu na temelju Preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Nastava će se održavati prema rasporedu i dogovoru s predmetnim učiteljem.
 
Učenici razredne nastave (1. - 4. razred) nastavljaju nastavu u školi prema dosadašnjem rasporedu. Učenici Područne škole Držimurec - Strelec od 14. 12. do 23. 12. prelaze na online nastavu.

Molim sve učenike da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera protiv COVID-19 i tako štite sebe i svoje najmilije.
 
v.d. ravnateljice:
Manuela Stričak

 
 [više]

Unicef

Autor: Patricija Husajina, 10. 12. 2020. 13:07

Učenice Eni Sečan, Mia Mannschatz i Ema Švenda dio UNICEF-ova projekta

 

Učenica Eni Sečan istražila je mogućnosti pristupa javnih ustanova na području općine Mala Subotica invalidima. Na osnovu tog istraživanja zajedno s Mijom Mannschatz i Emom Švendom prijavila je projekt na natječaj u okviru programa ZABUM (Za budućnost mladih). Program je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Projekt naših učenica izabran je kao jedan od deset najboljih projekata i tako ušao u drugi krug natječaja gdje će uz pomoć mentora pokušati realizirati ciljeve koje su postavile u projektu. Želimo im puno uspjeha!

 

 [više]

Međimurska priroda

Autor: Patricija Husajina, 7. 12. 2020. 09:07

Posjet djelatnice Međimurske prirode našoj školi

Proteklog petka našu je školu posjetila Sara Janković, djelatnica Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Razlog posjete je lijepa gesta djelatnika Međimurske prirode koji su željeli nagraditi nekoliko naših učenika čiji su likovni radovi zaslužili da budu izloženi na likovnoj izložbi  „Tradicija i suvremenost“. Tema likovnih radova bila je Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti. A to je upravo i osnovni cilj  djelovanja Međimurske prirode. Djelatnici Međimurske prirode bili su oduševljeni našim likovnim radovima. Mi smo bili oduševljeni njihovim poklonima

 Još jednom najiskrenije zahvaljujemo djelatnicima Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Članak napisala : Ljiljana Rinkovec

 

 [više]

Likovni natječaj

Autor: Patricija Husajina, 7. 12. 2020. 08:52

Dragi prijatelji OŠ T. Goričanca Mala Subotica. Naši prvašići su sudjelovali u likovnom natječaju Saveza društava „ Naša djeca“. Lijepo bih vas molili da lajkate naše radove. To su sljedeći učenici: EVA MLINARIĆ, GRETA ZAMUDA, IGOR PUKLEK I VIDA BRODARIĆ. U osnovnoškolskoj kategoriji radova ima dvjestotinjak radova. Naši su radovi negdje na sredini. Molimo vas da objavu podijelite u svoje grupe kako bi skupili što više lajkova. Hvala lijepa!

Radove možete pogledati i glasati za njih na sljedećoj poveznici ispod.

https://www.facebook.com/414120181993815/posts/4715383715200752/

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Sanja Posavec, 4. 12. 2020. 14:03

Na inicijativu članova „Sove“ prikupljene su igračke, slatkiši i higijenske potrepštine za bolesne članove UOLL. Želimo im brzo ozdravljenje!

 [više]

Sveti Nikola razveselio učenike

Autor: Sanja Posavec, 4. 12. 2020. 13:29

Sveti Nikola ove nam je godine malo uranio!
Došavši u školu, učenike je pred ulazom čekao poznati starac sijede brade. Uz zvukove božićnih pjesama sveti Nikola učenicima je dijelio čokoladice pa su nakon toga s veseljem nastavili prema svojim učionicama čekati početak nastave.
Uz to, Općina Mala Subotica osigurala je podjelu poklon paketa za sve učenike škole. Fotografije pokazuju živu i veselu atmosferu koja nas je pratila ovo hladno zimsko jutro.
Autorica: Sanja Posavec, prof.
 [više]

Medni dan

Autor: Patricija Husajina, 3. 12. 2020. 12:23

               Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede u svim osnovnim školama provodi se program Školski medni dan. Svi učenici prvih razreda, njih 65, dobili su na poklon staklenku meda od lokalnog proizvođača meda, a za našu školu to je OPG Radiković Zdenko. 

Učitelji su učenicima održali edukativnu radionicu o značaju pčelarstva i važnosti konzumacije meda. Program se veže uz 7. prosinac kada se obilježava Dan sv. Ambrozija koji je zaštitnik pčela i pčelara.

 

 [više]

Erasmus +

Autor: Patricija Husajina, 2. 12. 2020. 13:13

ERASMUS+

Tracing our Cultural Heritage

SLIKOPRIČA O POZOJU

PICTURE BOOK OF THE POZOJ

Jedan od zadataka u sklopu Erasmus + projekta Tracing our Cultural Heritage je istraživanje narodnih priča i legendi. Učenici 3. a razreda s učiteljicom  Marijom Jelenić istraživali su i proučavali priče i legende o pozoju, koje su posebno vezane uz Međimurje.

Rezultat tog istraživanja je Slikopriča o pozoju koju su učenici sami izradili i ilustrirali. Kako bi slikopriču mogli predstaviti ostalim učenicima, sudionicima projekta iz Rumunjske, Italije, Francuske, Španjolske i Cipra učenici su uz pomoć učitelja Engleskoga jezika Marka Kokota priču preveli na engleski jezik

Članak napisala: Marija Jelenić
Klikom na sliku otvara se galerija slika na Facebook-u. 
 [više]

Likovni natječaj

Autor: Patricija Husajina, 30. 11. 2020. 08:41

Likovni natječaj „Tradicija i suvremenost“

 Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe već tradicionalno raspisuje  likovni natječaj za učenike osnovnih škola. Naziv natječaja je Tradicija i suvremenost. Protekle školske godine tema je bila Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

Natječaj i izložba dječjih likovnih radova Tradicija i suvremenost održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a provodi se u osnovnim školama i dopunskim školama izvan zemlje posljednjih dvadeset godina.

Svojim radovima učenici trebaju odgovoriti na globalni izazov očuvanja i zaštite prirodnog okoliša i biološke raznolikosti osobnim likovnim izražajem.

Učeničke radove vrednuje stručno povjerenstvo na čelu kojeg je Emil Robert Tanay, prof. emeritus.

Zbog izvanrednih okolnosti koje su nas zadesile od prošle školske godine, rok za prijavu likovnih radova produljen je do 1. listopada 2020. Ovih su dana objavljeni rezultati ovog likovnog natječaja.

OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na tom likovnom natječaju. Ove godine bili su posebno uspješni jer su čak pet radova njihovih učenika odabrana za likovnu izložbu u Mimari.

To su sljedeći učenici: Neva Novak, Marta Škvorc, Mia Medvedec, Nika Halić i Abel Baranašić. Oni su učenici 5. razreda, a u vrijeme nastanka likovnih radova polazili su 4.a razred. Njihova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Klikom na sliku otvara vam se galerija fotografija na Facebook-u.

                       Članak napisala: Ljiljana Rinkovec

 [više]

Božićna humanitarna akcija

Autor: Patricija Husajina, 26. 11. 2020. 11:04

 [više]

Kutija lijepih želja

Autor: Patricija Husajina, 23. 11. 2020. 12:52

 [više]

Dabar 2020

Autor: Patricija Husajina, 23. 11. 2020. 10:18

Međunarodno natjecanje Dabar 2020.

                       I u našu školu ide Dabar!

Dabar je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Posebnost natjecanja je u tome da svakom djetetu omogućuje jednostavno sudjelovanje u online okruženju.

Sudjelovanjem u natjecanju učenicima se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, već izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine dinamičnijim i uzbudljivim.

U natjecanje Dabar, koje se već pet godina odvija u Hrvatskoj, naši su učenici uključeni od samog početka, a učiteljica Informatike Iva Mihalic Krčmar je i članica natjecateljskog Organizacijskog odbora u Hrvatskoj. Posebno nas veseli što su se ove godine u natjecanje uključili i oni najmlađi, učenici razredne nastave.

U sklopu nastave Informatike natjecanje su proveli učitelj Kristijan Sabolčec i učiteljica Iva Mihalic Krčmar, a uključilo se 250 učenika od 2. do 8. razreda. Vrijedi spomenuti i one najbolje, učenike koji su se svojim rezultatom našli među 10 % najboljih u Hrvatskoj, a to su: Lovro Horvat (5. c), Marin Mlinarić (6. b), Franka Novak (6. b) i Niko Jančec (8. a).

Više fotografija pogledajte klikom na fotografiju otvara se link na Facebook-u.

                                                                                  Čestitamo!

 

 

 [više]

Dan muškaraca

Autor: Patricija Husajina, 19. 11. 2020. 09:06

            Sretan Svjetski dan muškaraca!

Prigodne plakate su izradile učenice 6.a razreda (Aida Trstenjak, Marija Šergić,Vida Ciglar i Zita Zamuda).

Klikom na sliku otvara vam se galerija fotografija na Facebook-u.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 17. 11. 2020. 13:17

U srijedu 18. studenoga 2020. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U tom povodu učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i njihovi učitelji odali su poštovanje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskoga rata.

Učiteljica Povijesti Ivana Balent s učenicima sedmoga razreda uredila je pano u holu škole u spomen na tužnu obljetnicu pada hrvatskoga grada heroja.

Učitelj Povijesti Mario Šestak s učenicima osmoga razreda tradicionalno će zapaliti svijeće u dvorištu kako bi odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Knjižničarka Patricija priredila je prigodni online letak. (klik na online letak)

U nastavku pročitajte tekst učitelja Marija Šestaka o događaju koji sutra obilježava 29. obljetnicu i koji ima posebno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti uspostave samostalne i nezavisne demokratske države. Možete ga pročitati klikom na VIŠE.

Klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebooku.

Autor članka: Sanja Posavec

 [više]

OBAVIJEST O NENASTAVNOM DANU

Autor: Patricija Husajina, 17. 11. 2020. 09:40

                                  Obavijest učenicima i roditeljima

18.11. je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Državni je praznik i nema nastave.

S nastavom nastavljamo u četvrtak 19.11.2020.

Ostanite odgovorni i zdravi!

 [više]

Možemo li se veseliti nastavi na daljinu?

Autor: Patricija Husajina, 6. 11. 2020. 09:08

Učenici naše škole protekla su dva tjedna učili i radili na daljinu. Živa riječ, pogled, osmijeh, makar skriven iza maske, ključ je uspješnog rada u učionici. No, bili smo prisiljeni napustiti te svoje učionice i zamijeniti ih komforom vlastite sobe ili doma gdje nas sa stola promatra hladni ekran računala ili tableta. Ozračje iz školskih klupa i učionica teško je dostojno zamijeniti i prenijeti na hladne ekrane. Možemo li se ipak veseliti prezentaciji, dokumentu, zvučnom zapisu, filmu?

      Škola na daljinu odlično je rješenje za situaciju poput ove. Iako nije idealan način rada, dolazi s puno prednosti. Učenici imaju više slobodnog vremena. Zadane zadatke mogu riješiti u bilo koje doba dana i organizirati svoj dan. Ovime će svakako postati samostalniji i naučiti sami istraživati, misliti i učiti. Učenje u školi se možda ne odvija uvijek idealnim tempom za svakog učenika. Učenik u takvoj nastavi može odraditi potrebne zadatke na svoj način, svojim tempom. Ova generacija djece i tinejdžera je „generacija interneta“ pa im se zasigurno nije teško snalaziti.

 

 [više]

Svjetski dan romskoga jezika

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 15:35

                            Svjetski dan romskoga jezika

                      BUNA ZUA! – Dobar dan!

Svjetski dan romskoga jezika obilježava se 5. studenoga. Prvi put obilježen je 5. studenoga 2009. godine u Zagrebu na inicijativu Udruge za promicanje obrazovanja Roma u RH „Kali Sara“. Kao datum obilježavanja izabran je datum objave prvog romsko-hrvatskog i hrvatsko-romskog rječnika. Povelju o proglašenju Svjetskoga dana romskoga jezika 2008. godine potpisalo je više od stotinu uglednih osoba, znanstvenika, sveučilišnih profesora iz Hrvatske i inozemstva, zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru, novinara, publicista i pisaca, kao i predstavnika nekoliko desetaka romskih udruga iz Hrvatske i nekoliko drugih europskih zemalja, a inicijativu je pozdravila i prihvatila i Međunarodna unija Roma (IRU).

Svjetski dan romskoga jezika danas se u RH slavi kao romski nacionalni praznik i zauzeo je ravnopravno mjesto s druga dva romska praznika – Svjetskim danom Roma (8. travnja) i Međunarodnim danom sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu/Samudaripena (2. kolovoza).

Većina Roma govori jezikom romani chib, no romski jezik vrlo je raznolik. Postoji 60-ak različitih dijalekata romskog jezika. U Međimurju Romi govore uglavnom bajaško-rumunjskim dijalektom.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika, učenici nižih razreda PŠ Držimurec-Strelec izradili su prikaz riječi na hrvatskom i bajaško-rumunjskom jeziku, a učiteljica razredne nastave Suzana Švigir i romski pomagači Ljubo Ignac i Nenad Oršuš izradili su brošuru „Mala gramatika bajaško-rumunjskog jezika“ koju možete pogledati na priloženoj poveznici:

LINK NA POVEZNICU 

Možete pogledati i Daj pet! (Dă-m sins!), film naše medijske grupe o programu Daj pet! koji se provodi radi očuvanja kulture i jezika Roma Bajaša

https://www.youtube.com/watch?v=ksFAW2YK5JI

 

 [više]

STRUČNO USAVRŠAVANJE

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 11:48

Dana 5. studenoga 2020. godine za naše je romske pomagače i stručne suradnike organizirano stručno usavršavanje na temu Sigurnije škole i vrtići, a vezano uz pandemiju COVID-19 virusa. Seminar je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a održao se online putem platforme Zoom. Naši romski pomagači Ljubo Ignac, Zvonko Kalanjoš i Nenad Oršuš na taj su se način upoznali s platformom „Sigurnije škole“, ponovili svoje znanje o stereotipima i predrasudama te usvojili nove informacije o COVID-19 virusu, njegovim simptomima, načinu zaraze, mjerama zaštite, ali i prevenciji stigmatizacije vezane uz oboljele od virusa.

Klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebook-u.

 [više]

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva – Sveti Ivan Zelina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 5. 11. 2020. 09:35

                   Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva – Sveti Ivan Zelina

  U subotu 31. listopada održana je 40. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" u Svetom Ivanu Zelini. Smotra je održana u drugačijem obliku od svih dosadašnjih - bez publike u Dvorani Kraluš, ali sa širom publikom na platformi YouTube.

  Na natječaj Smotre ove godine prijavljeno je 257 pjesama koje dolaze iz 54 škole s kajkavskog jezičnog područja.

  Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), dr. sc. Božica Pažur te Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., za objavu u Zborniku 40. Smotre odabralo je 67 radova. Javno ih je izvedeno 28.

 OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na toj smotri, ove godine s velikim uspjehom. U Zborniku su tiskane pjesme naših dviju učenica. To su pjesme „Hoj sem – iš tam“ koju je napisala Neva Novak i pjesma „Cirkva“ autorice Marte Škvorc.

          Pjesma Neve Novak bila je odabrana za javno izvođenje i ujedno je dobitnica jedne od nagrada ocjenjivačkog povjerenstva.

Obje učenice sada polaze 5. razred, a pjesme su nastale kad su bile u 4. razredu.

          U pjesničkom izričaju vodila ih je njihova mentorica Ljiljana Rinkovec, mag. prim. educ.

Članak napisala: Ljiljana Rinkovec

U nastavku pogledajte snimku pjesme učenice Neve Novak klikom na VIŠE možete preuzeti privitak-zapis na svoj uređaj. 
 

 [više]

DANI TOMAŠA GORIČANCA

Autor: Patricija Husajina, 4. 11. 2020. 09:03

                    Dani Tomaša Goričanca

Dani krajem listopada i početkom studenoga u našoj su školi već nekoliko godina posebno svečani. Naime, u to vrijeme raznim zanimljivim programima prisjećamo se i slavimo pjesnika Tomaša Goričanca čije ime ponosno nosi naša škola.Tomaš Goričanec rodio se 1815. godine u Sobotici (Maloj Subotici). Bio je najbolji hrvatski kajkavski epski pjesnik. Napisao je spjev o najslavnijoj hrvatskoj bitci i pobjedi nad Turcima „Opseđenje i poboj sisečki“ te više pjesama na latinskom jeziku.

Novonastala situacija primorala nas je da Dane Tomaša Goričanca obilježimo na malo drugačiji način. Učenici će na satovima Hrvatskoga jezika zajedno sa svojim učiteljicama razgovarati o njegovu životu i radu, a nakon toga riješiti kratki kviz i provjeriti koliko su naučili o Tomašu Goričancu.

Prije nekoliko godina istražujući po Maloj Subotici članovi medijske grupe Hana Kocijan, Emina Pintarić, Katarina Šegović i Teo Toplek sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer došli su do zanimljivih podataka o Tomašu. Tako je uz pomoć mještana Male Subotice nastao dokumentarni film Sobočki sin.

Pogledajte!

Sobočki sin

Autor članka: Nikolina Hampamer

 [više]

PODRŽIMO NAŠU UČENICU NEVU NOVAK

Autor: Patricija Husajina, 2. 11. 2020. 17:34

Glasajte za našu učenicu Nevu Novak klikom na tekst GLAS ZA NEVU u kojem se otvara link za glasanje.  

GLAS ZA NEVU

Neva je sudionica 40.Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić- Sveti Ivan Zelina 2020. Podržimo je našim glasovanjem.                                   

 [više]

OKITILI SE NAGRADAMA- MEDIJSKA

Autor: Patricija Husajina, 30. 10. 2020. 09:51

Okitili se nagradama

Početak školske godine vrijeme je rezervirano za uspjehe naše medijske grupe. Naime, unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji koja nas je zadesila i nastavi na daljinu naši vrijedni i marljivi filmaši uspjeli su snimiti itekako uspješne filmove. Novo normalno potaklo ih je na još veću kreativnost u radu te su filmovi prepoznati i od strane profesionalnih filmaša, stoga su pozvani  na Reviju dječjeg filma, Festival prava djece i  Smotru filma.

Prilagođeno novonastalim uvjetima ove su godine revije  i festivali održani putem online projekcija.

Najljepša vijest stigla je s ovogodišnje 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je održana od 1. do 4. listopada  u Malom Lošinju. Stručni je ocjenjivački sud dodijelio drugu nagradu TV-reportaži  Šah – Mat. Film govori o mladoj šahistici  Sabini Ignac koja je svojim umijećem odvela svoju ekipu na državno natjecanje. Film su snimili: Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Karlo Pavlic i Matija Taradi.  Dokumentarnom filmu Vrijeme je stalo stručni je žiri dodijelio treću nagradu. Mladi autori Lara Berend, Vinko Cirkvenčić, Vida Ciglar, Marija Šergić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda na dojmljiv način  progovaraju o tome kako su doživjeli vrijeme karantene i nastavu na daljinu.

Istim filmovima sudjelovali su i na Smotri hrvatskog školskog filma koja je održana 15. listopada u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. U online okruženju održan je okrugli stol za članove filmskih družina.

Film Vrijeme je stalo uvršten je i na ovogodišnje izdanje Festivala prava djece čije projekcije se također održavaju online.

Promatrajući svijet oko sebe kroz objektiv mladi su filmaši dokaz da ruše granice i  stvaraju bolji svijet.

U procesu stvaranja filma vode ih njihove učiteljice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

A oni su: Lara Berend, Vida Ciglar, Lara Držanić, Ema Horvat, Corina Kovačić Marija Šergić, Aida Trstenjak, Zita Zamuda, Vinko Cirkvenčić, Kiara Dodlek, Leon Janković, Noa Kerovec, David Krčmar, Franka Novak, David Žinić, Mila 

Autor članka: Nikolina Hampamer

 [više]

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Autor: Patricija Husajina, 30. 10. 2020. 08:43

OBAVIJEST - Jesenski odmor za učenike

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog i traje do 3. studenog 2020. godine. S nastavom na daljinu nastavljamo u srijedu 4. studenog a povratak u školu je 9. studenog 2020.

Budite sa svojim najbližima i čuvajte svoje zdravlje!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA O NASTAVI NA DALJINU

Autor: Patricija Husajina, 25. 10. 2020. 06:49

OBAVIJEST RODITELJIMA O NASTAVI NA DALJINU

Poštovani roditelji,

s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju od ponedjeljka 26.10.2020. do petka 6.11.2020. učenici će pohađati nastavu na daljinu.Navedena je mjera uvedena prvenstveno kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze i da bi  zaštitili učenike  i djelatnike naše škole. Svima bi nam bilo puno lakše da se nastava održava u školi, ali za novonastalu situaciju ne treba nikoga optuživati jer sam sigurna da je nitko nije želio. Od početka školske godine sve odluke vezane uz organizaciju nastave u uvjetima pandemije donesene su prema preporukama stručnjaka, odnosno prema uputama epidemiološke službe i HZJZ-a,u suradnji sa lokalnim stožerom Civilne zaštite općine Mala Subotica i osnivačem Međimurskom županijom a u cilju zaštite zdravlja učenika. Informacije vezane uz način održavanja online nastave dobit ćete od svojih razrednika. Za sva pitanja i probleme kontaktirajte učitelje  ili ravnateljicu.

Čuvajte sebe i svoju djecu!

Hvala na razumijevanju

Manuela Stričak, v.d.ravnateljica

               

 [više]

Erasmus+ dani u našoj školi

Autor: Patricija Husajina, 20. 10. 2020. 11:08

                              

                          Erasmus+ dani u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

        U našoj školi obilježili smo Erasmus+ dane na više razina .Učiteljica Ljiljana Rinkovec  sa svojim učenicima imala je likovnu radionicu gdje su učenici 1.a razreda izrađivali zastavu Europe i pripremili malu izložbu svojih radova . Učenici 3.a razreda i njihova učiteljica Marija Jelenić pripremili su plesnu radionicu i povezali se on line sa OŠ Vidovec. Škole su ponosne na svoje aktivnosti u čuvanju kulturne baštine. Razmjena iskustva u organizaciji i provođenju Erasmus+ projekata između dviju škola bila je zanimljiva. Završetak aktivnosti bilo je sudjelovanje na on line konferenciji Erasmus+ Mogućnosti i izazovi. Organizator je bila 1.OŠ  Čakovec a sudjelovalo je 30 učitelja, stručnih suradnika, i ravnatelja iz 15 osnovnih i srednjih škola  iz cijele Hrvatske čiji su sudionici diseminirali svoja iskustva u projektima. Našu školu predstavila je v.d. ravnateljica Manuela Stričak koja je govorila o iskustvima u provođenju 5 Erasmus+ projekata koji se od 2018. provode u našoj školi.

Autor članka: Manuela Stričak, prof. 

 

 

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: Patricija Husajina, 13. 10. 2020. 12:51

MOĆ I VRIJEDNOST KNJIGE I ČITANJA

Od 15. listopada do 15. studenoga obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Tim povodoma u logopedskom kutku možete pronaći novi folder pod nazivom

Moć i vrijednosti knjige i čitanja.

Unutra možete saznati mnoge korisne informacije o važnosti čitanja, kako poboljšati sporo čitanje, koje su dobrobiti čitanja, preporuke za čitače svih generacija te zašto neka djeca odbijaju čitanje i kako im u tome možemo pomoći - možda kroz čitanje dobrih stripova.😊

Zavirite u ovaj kutak namijenjen svima koji vole i koji će sigurno zavoljeti knjigu i čitanje!

  „Čovjek čita da bi postavljao pitanja."

- Franz Kafka

Klikom na direntan link pogledajte sve gore navedeno: OVDJE

Bojana Kolarić, školska logopedica

 [više]

DANI KRUHA

Autor: Patricija Husajina, 12. 10. 2020. 10:27

Dani zahvale za plodove zemlje

Od 9. do 11. listopada obilježavali smo Dane zahvale za plodove zemlje. Zbog otežanih uvjeta prouzročenih pandemijom slavlje je ove godine provedeno na nešto drugačiji način. 

Tijekom minulog tjedna učenici od 1. do 4. razreda u školu su donosili jesenske plodove i izložili ih u prigodno uređenom kutku svoga razreda. Izloženi jesenski plodovi poslužili su im kao motivi u obradi nastavnih jedinica vezanih uz Dane kruha.

Vjeroučiteljice Ivana Škorc i Božica Kovač s učenicima predmetne nastave u holu škole uredile su tematski pano. Svaka je na svojim satovima tijekom tjedna s učenicima obrađivala prigodne teme. Učiteljica likovne kulture Mirna Žerjav ukrasila je školu likovnim radovima učenika tematski povezanih s jesenskim plodovima. 

Završetak Dana zahvale za plodove zemlje bio je u nedjelju 11. listopada 2020. u župnoj crkvi u Maloj Subotici na svetoj misi zahvalnici. Učenici trećih razreda sudjelovali su u prinosu darova te otpjevali nekoliko duhovnih šansona prilikom blagoslova  i zahvale za jesenske plodove i ljude koji su ih vrijednim rukama pripremili.

Galeriju fotografija možete pogledati klikom na sliku gdje će vam se otvoriti poveznica na Facebook. 

 [više]

RASPORED SATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Patricija Husajina, 9. 10. 2020. 11:49

Dragi učenici, 

obratite pažnju na raspored sati za predmetnu nastavu u tjednu od 12.-16.10.2020

Raspored možete preuzeti klikom na opciju više.

 [više]

STIGLA JE JESEN!

Autor: Patricija Husajina, 8. 10. 2020. 09:59

Na nastavi Likovne kulture i na likovnoj grupi učenici su crtačkim i slikarskim te raznim kombiniranim tehnikama na prikazivali jesenske motive. Inspirirani jesenskim bojama svoja su znanja o likovnoj teoriji povezivali s trenutačnim stanjem okoline, vizurama iz prirode i vremenom koje nam je donio mjesec listopad. Razmjena ideja učenike je također motivirala da individualnim likovnim izrazom doprinesu klimi zajedništva. 

Likovni radovi predstavljeni su suradnjom svih razreda predmetne nastave pod nazivom "Jesenska izložba likovnih radova OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica".

Kreativne ideje učenika realizirane su uz pomoć učiteljice Likovne kulture Mirne Žerjav. (klikom na sliku otvara se galerija fotografija na Facebooku)

 

 

 [više]

MJESEC KNJIGE

Autor: Patricija Husajina, 7. 10. 2020. 10:30

Bliži se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, a u OŠ Tomaša Goričanca već smo prionuli poslu kako bismo odali priznanje knjizi i približili knjigu učenicima. Naša knjižničarka Patricija Husajina organizirala je aktivnosti uz pomoć učiteljica razredne nastave i učiteljica Hrvatskoga jezika radi promicanja čitanja među djecom.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je planetu Zemlji, a 4. b razred sa svojom je učiteljicom Nadom Črep na satu Hrvatskoga jezika iskoristio ulomak romana Heidi kako bi razgovarali o odnosu djevojčice Heidi prema prirodi. Svaki je učenik potom odabrao po jednu biljku i životinju iz svoga kraja i uz osnovne podatke nacrtao crtež. 

Učenici 6. a razreda zajedno s knjižničarkom na satu Hrvatskoga jezika učili su kako se izrađuje letak, što je sve potrebno dodati kako bi on bio zanimljiv i poučan drugima. Nakon toga i sami su pokušali izraditi letak, a potom su javnim nastupom letkom predstavljali svoju najdražu i najzanimljiviju knjigu.

Dokaz da se u našoj školi čita i kreativno razmišlja uistinu su prekrasni i zanimljivi letci učenika, a možete ih pogledati u nastavku. (klikom na radovi učenika 4.b i 6.a)

RADOVI UČENIKA 4.B i 6.A

 [više]

NAGRAĐIVANJE NAJBOLJIH UČITELJA

Autor: Patricija Husajina, 6. 10. 2020. 09:07

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja 5. listopada nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. 
 
Među nagrađenim učiteljima je i naša učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture, trenutačno vršiteljica dužnosti ravnateljice, Manuela Stričak, prof.
 
S obzirom na epidemiološku situaciju, dodjela priznanja i nagrada održana je na daljinu. Nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima. 
                                       
                                                       Čestitamo našoj dragoj kolegici Manueli!
 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Patricija Husajina, 5. 10. 2020. 08:12

                                                 

                                                                 Sretan Svjetski dan učitelja


Rad s djecom svakodnevno donosi radosti i izazove. Zahtjevi koji se danas postavljaju pred učitelje veliki su i potrebno je puno ljubavi i strpljenja, motiviranosti i energije za obavljanje tog plemenitog i odgovornog poziva.

 

Drage učiteljice i učitelji, drage stručne suradnice,  želim Vam puno uspjeha i kreativnosti u radu uz čestitke za Vaš dan.

Manuela Stričak, v.d. ravnateljica

 [više]

DANI KAJKAVSKE RIJEČI – ZLATAR 2020.

Autor: Patricija Husajina, 21. 9. 2020. 08:32

Proteklog je vikenda otvorena izložba „Čovjek čovjeku“ i održan Zbor malih pjesnika. Obje priredbe održavaju se u sklopu Dana kajkavske riječi u Zlataru, u OŠ Ante Kovačića Zlatar.

Na likovnu izložbu ove je godine prispjelo ukupno 305 radova. Izložba je postavljena, ali se mali likovnjaci nisu sastajali iz epidemioloških razloga. OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na ovoj likovnoj izložbi. Ove godine od 62 izložena rada, deset je radova naših učenika. Izloženi su radovi sljedećih učenika: Ivana Horvata i Denija Brodarića (drugi razred, učiteljica Blaženka Palatinuš), Alane Magdić (treći razred, učiteljica Štefanija Hajdarović), Helene Marčec (tri rada), Neve Novak, Deje Martan, Mije Medvedec, Marte Novak (četvrti razred, učiteljica Ljiljana Rinkovec).

Zbor malih pjesnika održao se pod strogim epidemiološkim mjerama. Pristiglo je 257 kajkavskih pjesama iz 45 škola s područja Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Primorsko-goranske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Prosudbena komisija, koja je radila u sastavu: Željka Horvat-Vukelja, prof., Ivo Kalinski, dr.sc., i Ivančica Tomorad, prof., odabrala je 52 pjesme koje su tiskane u zbirci 51. Zbora malih pjesnika. Od toga je 26 učenika krasnoslovilo svoje pjesme u Zlataru. Obučeni u narodne nošnje učenici su prenosili živu riječ svoga kraja.

Na Zboru malih pjesnika nastupila je i učenica Marta Škvorc sa svojom pjesmom Otec na sim jezikima. Ona je sada učenica 5. razreda, a pjesma je nastala kad je Marta polazila 4. razred. Njezina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 [više]

SURADNJA OPĆINE I ŠKOLE

Autor: Patricija Husajina, 18. 9. 2020. 09:10

Svi učenici  OŠ Tomaša Goričanca i Područne Škole Držimurec - Strelec i ove školske godine dobili su na poklon tri bilježnice od Općine Mala Subotica. 

Učenici  prvih razreda osnovne i područne škole od Općine Mala Subotica dobili su i simpatičnu knjigu “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” autorice Jelene Pervan. Poučna priča o higijeni ispričana na zabavan način posebno je dobrodošla u ovakvoj epidemiološkoj situaciji.  

Škola i Općina nastavljaju dobru suradnju na dobrobit cijele zajednice. Bilježnice i knjige preuzela je v.d. ravnateljice škole Manuela Stričak od načelnika općine Valentina Škvorca.

 

 [više]

NATJEČAJ HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE

Autor: Patricija Husajina, 17. 9. 2020. 09:05

Natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

          15. rujna je u prostorijama Vatrogasne škole u Zagrebu održano svečano uručenje poklona pobjednicima Natječaja za likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice.

          Uz pobjednike, njihove mentore te predstavnike vatrogasnih zajednica županija, svečanom uručenju nazočio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnica Vatrogasne škole Ljerka Kopričanec-Matijevac.

  Na natječaj se prijavilo: u kategoriji likovni natječaj predškolskog uzrasta 19 dječjih vrtića sa 156 radova iz 14 županija; u kategoriji likovni natječaj učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda 73 osnovnih škola s 651 radom iz 17 županija; u kategoriji literarni natječaj učenika osnovnih škola od IV. do VIII. razreda 16 osnovnih škola sa 45 rada iz 8 županija i u kategoriji foto natječaj učenika srednjih škola 3 škole s 6 fotografija iz 2 županije.

          Prvo mjesto u kategoriji likovnog natječaja od I. do VIII. razreda osnovnih škola pripalo je Nevi Novak, učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. U vrijeme nastanka likovnog rada Neva je bila učenica 4. razreda. Njezina mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Primajući vrijedne nagrade, Neva je provela prekrasan dan u Zagrebu.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Patricija Husajina, 10. 9. 2020. 08:31

Hrvatski olimpijski dan

U četvrtak 10. rujna učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica obilježili su Hrvatski olimpijski dan na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture i satovima razrednika. Učenici su sudjelovali u  olimpijskom kvizu, saznali više prezentacijom o Olimpijskim igrama i uredili školski pano.  
 
Našom školom prevladala je bijela boja kao simbol mira, sporta, prijateljstva i poštene igre. Zbog epidemioloških mjera svi učenici nisu bili u mogućnosti danas obilježiti Olimpijski dan pa će ga obilježiti u narednim satovima.
 
„Bavite se sportom!“ – poručili su učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.                                          
 [više]

Lidrano

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 9. 2020. 12:18

Državna Smotra LiDraNo  2020.

 
Ovih dana stigla je i jedna lijepa i sretna vijest za našu školu. Naime, čak dva rada naših učenika odabrana su za državnu Smotru LiDraNo koja će se ove izazovne godine održati u malo drugačijem  obliku, online.
U kategoriji literarnih radova na državnu smotru odabrana je pjesma Hoj sem-iš tam učenice Neve Novak i njezine mentorice Ljiljane Rinkovec. U kategoriji radijske emisije odabrana je emisija Da-m šinš (Daj pet). Snimile su je učenice sada već ponosne srednjoškolke Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer.
ČESTITKE!
 [više]

Vozni red i satnica

Autor: Unknown , 7. 9. 2020. 07:06

RASPORED ZVONJENJA I VOZNI RED ŠKOLSKOG AUTOBUSA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Unknown , 6. 9. 2020. 14:28

Dragi učenici, poštovani roditelji!

         Sretna sam da vas mogu pozdraviti na početku  nove školske godine  koja počinje  7.rujna 2020. prema objavljenom rasporedu. Ovakva godina ostat će u dugom sjećanju jer ove godine ne samo da ćemo se posvetiti odgoju i obrazovanju, već ćemo se udružiti u zajedničkoj brizi i borbi za očuvanje zdravlja i budućnosti svih nas.

Nadam se da ćemo sve probleme zajednički rješavati  i da ćemo se pridržavati svih mjera i uputa dobivenih od  MZO i HZJZ.

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima  sretan povratak u školu  te puno zdravlja u ovoj školskoj godini.

v.d. ravnateljice :

Manuela Stričak

 [više]

Doviđenja

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 4. 9. 2020. 17:23

JOŠ JEDNOM HVALA
 

Krenula je nova školska godina koja je sa sobom donijela mnoge promjene. Naime, jedna od njih je i odlazak u mirovinu naše dugogodišnje ravnateljice Đurđe Horvat i učiteljice Darinke Hlišć. Radile su i živjele za svoju školu, stoga će ih pamtiti mnoge generacije učenika i djelatnici škole. Sa suzom u oku, ali isto tako i osmijehom na licu otišle su u zasluženu mirovinu.

U ime djelatnika Područne škole od učiteljice Darinke Hlišć  dirljivim govorom oprostila se učiteljica Jasminka Cikač. U ime Sindikata i svih djelatnika škole od naše ravnateljice oprostile su se voditeljica Sindikata Sanja Posavec i v.d. ravnateljice Manuela Stričak. 

Poštovana gospođo Horvat,

draga učiteljice, pedagoginjo, prijateljice, ravnateljice naše škole.

Vaš životni put obilježen je učiteljskim pozivom od prvog do zadnjeg radnog dana u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Pamtit će vas brojne generacije, od onih najmanjih koje ste naučili prva slova i brojke do današnjih kojima ste bili ravnateljica, suradnica, savjetnica, a najviše prijatelj u lijepim i manje lijepim trenucima.

Vašim izborom za ravnateljicu škole počele su brojne promjene u školi i mjestu. Zahvaljujući znanju, upornosti, mnogim sposobnostima, a najviše ambicioznosti i viziji - školska zgrada je dograđena, renovirana i opremljena najsuvremenijom tehnologijom. Naša sportska dvorana, okoliš škole i  područna škola  na ponos su svih mještana Općine Mala Subotica.

Pamtit ćemo vašu odanost učiteljskom pozivu. Škola vam je bila drugi dom, a mi svi jedna velika obitelj.

Vaš lik i djela ostavili su trajni pečat ovoj školi i ljudima koji su s Vama radili i dijelili lijepe i teške trenutke.

Kraj radnog vijeka je samo početak novog životnog puta u kojem ćete u miru i zdravlju uživati uz svoju obitelj i kreativnim aktivnostima za koje će sada biti puno više vremena.

Mi svi zajedno u "najboljoj školi" nastavljamo prema školi budućnosti u koju ste uvijek  dobrodošli.

v.d. ravnateljice:

Manuela Stričak, prof. 

 [više]

Prvi dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Unknown , 3. 9. 2020. 14:56

Prvašići u klupama PRVI DAN ŠKOLE

Dragi roditelji i učenici,

pozdravljamo vas na početku školske godine. Ova školska godina sa sobom nosi razne izazove, s kojima se i vi i mi moramo nositi zajedničkim snagama, a u svrhu dobrobiti naših učenika.

Kako bismo se svi pridržavali propisanih mjera zaštite, molimo Vas da obavezno pročitate Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u privitku (klik na Više).

Škola ima razrađen Protokol ponašanja u školi te će učenici biti upoznati s njime po dolasku u školu, a roditelji na roditeljskim sastancima. Roditeljski sastanci za sve razrede, osim prvih razreda, održat će se online.

Nastavna godina godina u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica počinje u ponedjeljak, 7.9.2020. godine u 8:30 sati (osim prvih razreda).

Učenici u školu dolaze u 8:20h. Na ulazu će ih dočekati njihovi razrednici i odvesti ih u učionice. Molimo da djeca ne dolaze prerano u školu kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Roditelji su dužni svako jutro prije polaska djeteta u školu izmjeriti njegovu tjelesnu temperaturu te zapisati u bilježnicu kako bi podatak bio dostupan učitelju. Ukoliko učenik/učenica ima povišenu temperaturu te ukoliko su prisutne respiratorne smetnje, nemojte ga upućivati u školu već se obratite izabranom liječniku obiteljske medicine, a o izostanku obavijestite razrednika.

Ujedno vas molimo  da se ne zadržavate u okolini škole kako bi se izbjeglo grupiranje velikog broja ljudi. Prilikom boravka u okolini škole, održavajte fizički razmak od 1,5 m. Ulazak roditelja u školsku ustanovu nije dozvoljen.

UPUTE ZA 1. DAN NASTAVE:

1. RAZREDI:

Učenici 1. razreda dolaze u školu s jednim od roditelja (obavezno je da roditelj ima masku na licu) u 9 sati.  Molimo pričekajte pred ulazom gdje će vas dočekati vaše učiteljice. U ponedjeljak će se održati i roditeljski sastanak za roditelje prvih razreda, u poslijepodnevnim satima.

OSTALI RAZREDI:

Ostali učenici u školu dolaze u 8:30h te imaju organizirana 3 školska sata koja provode sa svojim razrednikom. Svaki razred ima organiziranu nastavu u zasebnoj učionici. Raspored se nalazi niže. Prvi dan razrednici će učenicima podijeliti udžbenike. U školu je potrebno doći s papučama, maskom za lice (za učenike predmetne nastave), ključićem od ormarića i torbom u koju će učenici staviti dobivene udžbenike.

Svaki razred ima određen ulaz na koji će učenici ulaziti u školu. Po dolasku učenici ulaze u školu bez zadržavanja na školskom dvorištu.  

Svi učenici 5. razreda pričekat će svoje razrednike kod vanjske učionice (plavo igralište kod škole).

Učenicima je prvi dan škole osigurana prehrana u školi.

RASPORED ZVONJENJA ZA PRVI DAN:

ULAZI U ŠKOLU I RASPOREDI PO UČIONICAMA:

Učenici 1. i 2. razreda (1.a, 1.b, 2.a, 2.b) koriste ulaz u školu sa strane sportskih terena.

Učenici 3. i 4. razreda (3.a, 3.b, 4.a, 4.b) koriste bočni ulaz u školu.

Učenici predmetne nastave ulaze na glavni ulaz, a 6.b razred na ulaz kod sportske dvorane (vidi tablicu).

RASPORED VOŽNJE ZA PRVI DAN:

Za učenike putnike i dalje je organiziran prijevoz školskim autobusom. Učenici putnici školskih autobusa obvezni su tijekom vožnje u autobusu imati maske za lice. Kada dođu, ulaze u školu bez zadržavanja na školskom dvorištu.

Prvih dana moguća su kašnjenja autobusa te molimo roditelje za razumijevanje.

Učenici u školu mogu dolaziti/odlaziti i samostalno ili ih u školu mogu dovoditi/odvoditi i roditelji, odnosno druge odrasle osobe. Osobe u pratnji djece NE ulaze u školu niti se okupljaju na ulazu u školu.

 

Želimo Vam svima sretan i uspješan početak školske godine!

                                                                                 v.d. ravnateljice:

                                                                                  Manuela Stričak, prof.

 

 [više]

Medijska grupa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 1. 9. 2020. 23:42

Uspješni filmovi naših filmaša
 
Unatoč nepovoljnim događajima tijekom školske godine vrijedni i marljivi filmaši naše škole mogu se pohvaliti svojim uspješnim filmovima. Naime, filmovi Vrijeme je stalo i  Šah-Mat odabrani su u program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020. godine. Na ovogodišnju Reviju prijavilo se ukupno 245 filmova učenika osnovnih škola. U konkurenciju je odabrano njih 86. 
Film Vrijeme je stalo uvršten je i na ovogodišnje izdanje Festivala prava djece.
Dokumentarni film Vrijeme je stalo snimili su učenici petog razreda Lara Berend, Vinko Cirkvenčić, Vida Ciglar, Marija Šergić, Aida Trstenjak i Zita Zamuda. TV-reportažu Šah-Mat snimili su učenici sedmog razreda Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Karlo Pavlic i Matija Taradi. 
Čestitke mladim filmašima i njihovim učiteljicama Ivi Mihalic Krčmar i Nikolini Hampamer. 
Filmove možete pogledati klikom na naslov filma:
 [više]

UDŽBENICI

Autor: Magdalena Lipić, 28. 7. 2020. 12:25

POPIS UDŽBENIKA 

i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. možete otvoriti klikom na sliku.

UDŽBENICI ZA ŠKOLSKU 2019./2020. GODINU | Ekonomska i trgovačka ...

http://os-mala-subotica.skole.hr/ud_benici

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Magdalena Lipić, 24. 7. 2020. 12:37

UPISI U SREDNJU ŠKOLU: Dostava dokumentacije u srednju školu

Dragi osmaši i roditelji,

sljedeći tjedan vrše se upisi u srednju školu. Potrebno je dostaviti potrebnu dokumentaciju u srednju školu koju ste upisali. Dokumentaciju možete dostaviti osobno ili elektroničkim putem. Svaka srednja škola ima određeni termin kada zaprimaju dokumentaciju. Provjerite na web stranicama srednje škole koju upisujete ili nazovite telefonski kako biste se informirali o detaljima.

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti ovisi o zanimanju koje upisujete. Provjerite u sustavu Upisi.hr pod tipkom Detalji uz zanimanje koje upisujete.

 1. UPISNICA (potrebno za sva zanimanja) - ispisujete iz svog sustava Upisi.hr
 2. POTVRDA ŠKOLSKE LIJEČNICE (uobičajeno za četverogodišnja strukovna zanimanja) – javite se telefonski ili emailom školskoj doktorici Mariji Ivanović
 3. POTVRDA MEDICINE RADA (uobičajeno za trogodišnja strukovna zanimanja i neka četverogodišnja strukovna zanimanja) – potrebno obaviti pregled u nekoj od ordinacija medicine rada
 4. UGOVOR O NAUKOVANJU (uobičajeno za trogodišnja strukovna zanimanja prema JMO modelu obrazovanja) – roditelj potpisuje ugovor o naukovanju u 4 primjerka sa obrtnikom kod kojeg će učenik pohađati praksu. Preporučamo da se oko pohađanja prakse i ugovora o naukovanju konzultirate sa srednjom školom.
 5. POTVRDA O OSTVARENIM DODATNIM BODOVIMA – ukoliko je učenik ostvario dodatne bodove (osim natjecanja) u srednju školu mora donijeti dokaz (npr. potvrdu o nezaposlenosti roditelja, smrtni list i sl.)

Ako netko od učenika nema mogućnost ispisa Upisnice kod kuće, možete doći u školu kod psihologinje Magdalene Lipić u ponedjeljak, 27.7.2020., od 8:00 do 13:00h.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Magdalena Lipić, 20. 7. 2020. 12:09

ZAPRIMANJE PRIJAVNICA

ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

U srijedu, 22. srpnja 2020. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnice. Prijavnice moraju potpisati učenik i njegov roditelj/skrbnik. 

VAŽNO! 
Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici "Moj odabir" ili dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati

 

Upute za učenike OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica:

 • Prijavnice možete dostaviti u školu vašim razrednicima u četvrtak, 23.7., od 10:00 – 12:00h.
 • Prijavnice možete isprintati i sami te potpisane i skenirane (poslikane) poslati na e-mail adresu razrednika/ce.
 • Svi učenici koji nisu u mogućnosti isprintati prijavnice moraju doći u školu u četvrtak, 23. 7. u razdoblju od 10  do 12h  u pratnji roditelja jer roditelji prijavnice moraju potpisati. Ako roditelji nisu u mogućnosti doći u školu, postoji mogućnost da učenik dođe sam, a razrednik će mu u školi dati isprintam prijavnicu. Učenik ju nosi kući te potpisanu prijavnicu možete skenirati (slikati) i poslati razredniku/ci na mail ili dostaviti psihologinji u školu u petak do 12 sati.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za upis ili dostavu potrebne dokumentacije u srednje škole možete se obratiti razrednicima ili školskoj psihologinji.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 10. 7. 2020. 11:34

Informacije o upisima u srednju školu

Dragi osmaši i roditelji,

započele su prijave programa za srednje škole. U privitku su priloženi neki dokumenti: podsjetnik na rokove prijava i upisa, uputa doktorice školske medicine i popis deficitarnih zanimanja (klik na Više).

Za sve informacije ili nedoumice možete se obratiti vašim razrednicima ili školskoj psihologinji.

Podsjećamo:

Od 8.7. do 22.7. - prijave obrazovnih programa – učenici u sustavu Upisi.hr odabiru do 6 zanimanja koja žele upisati. Važno je da zanimanja budu rangirana tako da na prvom mjestu bude ono zanimanje koje je vaš prvi odabir, a nakon njega ostala zanimanja prema redoslijedu kojim ih želite upisati.

Do 12.7. rok za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere (u Međimurskoj županiji to je: Likovna umjetnost i dizajn)

Od 22.7. do 24.7. učenici u OSNOVNU školu moraju dostaviti potpisane PRIJAVNICE. To možete učiniti i elektroničkim putem, slanjem na e-mail vaših razrednika. Učenici koji kod kuće nemaju printer mogu doći u školu po isprintanu prijavnicu. O točnom terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.

25.7. Objava konačnih ljestvica

27.7 . – 31.7. dostava UPISNICA u SREDNJU školu. Svaka srednja škola ima određene SVOJE datume dostave potrebnih dokumenata (provjeriti na stranici srednje škole). Upisnicu učenik ispisuje iz svog sustava Upisi.hr. Potpisana upisnica i ostala potrebna dokumentaciju (ovisno o školi u koju se učenik upisuje: upisnica, potvrda za dodatne bodove, potvrda školskog liječnika ili medicine rada, ugovor o naukovanju) dostavlja se u srednju školu osobno ili elektroničkim putem.

 

Za neka zanimanja učenici moraju pribaviti potvrdu školske liječnice ili potvrdu medicine rada. U privitku su upute školske liječnice o načinu pribavljanja potvrde. Učenici su u školi dobili letke s kontakt brojevima ustanova medicine rada u kojima možete obaviti liječnički pregled.

 

Deficitarna zanimanja: Deficitarana zanimanja ove školske godine su Zidar, Tesar, Bravar, Autolakirer, Obućar, Konobar, Mesar. Za ova zanimanja HZZ plaća pregled na medicini rada. Nakon konačnih rang lista učenici se upisuju sa potvrdom obiteljskog liječnika i tada se javljaju HZZ i traže uputnicu za pregled na medicini rada u poliklinici Medikol. Termini pregleda će biti u kolovozu.

Pratite redovito stranice naše škole i informacije na stranici Upisi.hr.

 [više]

E-časopis

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 1. 7. 2020. 12:12

Tomašov škrlak
 
U nedostatku druženja, priredbi, dodjele nagrada i završne svečanosti odlučili smo vam prikupiti i sažeti rad učenika i učitelja ove neobične školske godine u e-časopis Tomašov škrlak. Tijekom normalne i online nastave nastave nastalo je mnogo prekrasnih i posebnih radova. U nemogućnosti da  prikažemo sve što se radilo  odabrali smo ono najzanimljivije. 
Oprostili smo se i od osmaša, a filmašice Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija  filmom 8.a oprostile su se od svojih prijatelja i učitelja. 
Pogledajte film, prolistajte i pročitajte časopis. 
 
Poveznica na film - LINK
Poveznica na e-časopis - LINK
 
 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 30. 6. 2020. 12:01

PODJELA SVJEDODŽBI

Dragi učenici i roditelji! Stigli smo do kraja ove izazovne školske godine. Svima vama hvala na trudu, ustrajnosti i predanom radu. Čestitamo na postignutom uspjehu. U privitku se nalazi raspored podjele svjedodžbi. Želimo vam svima ugodne ljetne praznike. Dobro se odmorite i ostanite zdravi.

ČETVRTAK, 2.7. 2020.

11:00h - 8.c

18:00h - 8.a

PETAK, 3.7.2020.

18:00h - 8.b

PONEDJELJAK, 6.7.2020.

09:00h - učenici od 1. do 4. razreda

10:00h - 5. i 6. razredi

11:00h - 7. razredi

VRAĆANJE TABLETA: Tablete vraćaju učenici 6. i 8. razreda. Učenici 8. razreda vraćaju tablete u srijedu, 1.7. u 9:00h. Učenici 6. razreda tablete vraćaju kod podjele svjedodžbi. Potrebno donijeti Revers koji ste dobili prilikom preuzimanja tableta.

Molimo učenike koji nisu, da u školu vrate udžbenike, lektiru i kutije za robotiku.

 [više]

Udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 29. 6. 2020. 16:42

 

 [više]

ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2019./2020.

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 6. 2020. 19:39

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2019./2020.“ – Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.) ima za cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva u osnovnim školama čiji je osnivač Međimurska županija kroz pružanje nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u obliku osiguravanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja. 

U projekt je uključena 21 osnovna škola s područja Međimurja, a Nositelj projekta je Međimurska županija. Vrijednost projekta iznosi 998.076,71 kuna, a isti je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Sve Osnovne škole koje sudjeluju u provedbi projekta posjeduju kapacitete za pripremu obroka, što znači da posjeduju kuhinje i ljudske resurse te zadovoljavaju propisane standarde (HACCP). Obroci koji su osigurani u sklopu ovog projekta bit će pripremljeni i podijeljeni u školi za vrijeme školskog odmora. Vrsta obroka bit će identična vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.

 [više]

Filmaši

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 6. 2020. 17:13

Marljivi i vrijedni članovi medijske grupe i ovu su školsku godinu snimili filmove unatoč nastavi na daljinu. Pozivamo vas da pogledate njihove filmove na sljedećim poveznicama.

Vrijeme je stalo

Jedan dan u karanteni

Šah-mat

 [više]

Lovrakovi dani kulture

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 6. 2020. 12:09

Stigli rezultati „Lovrakovih dana kulture“

OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac svake godine raspisuje književni i likovni natječaj za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je: „Djedovi i bake – čuvari uspomena.“

Dodjeljuje se po pet jednakovrijednih nagrada za likovne, novinarske  i književne ostvaraje.

Prosudbeno povjerenstvo za literarne ostvaraje činili su: Marina Nejedli, predsjednica; Slobodanka Martan, član; Andrea Petrić, član.

Prosudbeno povjerenstvo za novinarske ostvaraje činili su: Ivana Ontl Horvat, predsjednica; Ljerka Vodopija, član; Šandor Kasaš, član.

Prosudbeno  povjerenstvo za likovne ostvaraje bilo je sastavljeno od sljedećih članova: Igor Taritaš, predsjednik; Anita Res, član; Marica Čičak, član, Igor Vujatović, član.

Za likovni ostvaraj nagrađena je i učenica Neva Novak, 4.a iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Likovni rad nastao je pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Rinkovec.

Svečanost 33. Lovrakovih dana kulture ove se godine planira organizirati u tjednu od 5. do 10. listopada.

 [više]

Logo ŠŠD Ftiči

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 16. 6. 2020. 21:24

Učiteljice Manuela Stričak i Dora Puklek osim vježbanja učenicima su na online nastavi TZK dale zadatak napraviti novi logo ŠŠD Ftiči. Učenici su se jako potrudili, ideja ima puno, a odabir najboljeg napraviti ćemo početkom nove školske godine.

Logo možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici - LINK

Manuela Stričak

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 10. 6. 2020. 12:08

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji, sutra 11.6.2020., je praznik i nema nastave. U privitku se nalazi kalendar rada do kraja školske godine. Prema kalendaru, subota 13.6.2020. je radna (raspored za petak). Učenici predmetne nastave taj dan imaju nastavu u svojim virtualnim učionicama, dok učenici razredne nastave nadoknađuju sate tijekom tjedna.

 [više]

9. Susret dječjeg duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić

Autor: Željka Štampar Zamuda, 8. 6. 2020. 18:49

Ove je godine književni  rad učenice Marte Škvorc (Otec na sim jezikima) nagrađen 3. nagradom dok je rad učenice Neve Novak (Stori japa) nagrađen dodatnom nagradom. Učenice polaze 4. a razred. U zbornik su ušli i likovni radovi čiji su autori: Marta Škvorc, Nika Halić, Helena Marčec i Mia Medvedec. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 [više]

Školska kuhinja

Autor: Magdalena Lipić, 1. 6. 2020. 13:37

ŠKOLSKA KUHINJA

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da je Međimurska županija donijela odluku prema kojoj će financirati troškove školske kuhinje za učenike uključene u nastavu u razdoblju od 11. svibnja 2020. godine do 26.lipnja 2020. Prema tome, roditelji ne moraju plaćati školsku kuhinju za navedeno razdoblje.

S poštovanjem,

                                                                     ravnateljica Đura Horvat.

 [više]

Svjetski dan nepušenja

Autor: Magdalena Lipić, 31. 5. 2020. 17:27

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

 

Svjetska zdravstvena organizacija svake godine 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja, s ciljem ukazivanja na zdravstvene i ostale rizike povezane s uporabom duhana.

Učenici 4., 5. i 7. razreda i Ekološka grupa zajedno sa svojim učiteljicama izradili su edukativnu brošuru. Brošuru možete pročitati klikom na OVU POVEZNICU.

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 28. 5. 2020. 10:44

 

UntitledUPISI U SREDNJU ŠKOLU

Dragi učenici osmih razreda i roditelji,

MZO je objavilo Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. godini 2020./2021. U Odluci su opisani načini, postupak i datumi upisa.

Tekst Odluke možete pročitati na poveznici: ODLUKA  ili u priloženoj datoteci.

Svi važniji datumi izdvojeni su u ovom videu: UPISNI ROKOVI.  

 

 [više]

Profesionalna orijentacija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 28. 5. 2020. 10:15

Za jesenski rok upisa u srednje škole u županiji ostalo slobodno ...OSMI RAZREDI

- PROFESIONALNO USMJERAVANJE -

- Informacije o srednjim školama sve na jednom mjestu - 

Dragi osmaši i roditelji osmaša,

polako se bliži vrijeme odluke i upisa u srednju školu. Srednje škole za Vas su pripremile promotivne materijale koji Vam mogu pomoći u donošenju odluke o izboru željene srednje škole.

Klikom na Više pogledajte promotivne materijale koje su za vas pripremili. Informativni letci o školama nalaze se na dnu članka.

Uz to, na stranici naše škole nalazi se kartica Upisi u srednje škole (OVDJE) na kojoj možete naći korisne linkove i inromacije o upisima u srednju školu.

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 27. 5. 2020. 11:12

Tin Horvat, učenik 6b razreda odličan je sportaš, a najviše voli nogomet. Trenira u NŠ općine Mala Subotica. U ŠŠD Ftiči ove školske godine bio je u ekipi koja je osvojila ekipno 3. mjesto na Županijskom krosu, a član je i atletske i rukometne reprezentacije škole.

Za vrijeme on line nastave posebno ga pohvaljuje prof. Manuela Stričak jer je sve zadane zadatke iz TZK vježbao, a dodavao je i svoje aktivnosti kako bi ostao u dobroj formi.

Tin se u vrijeme Corone  priključio i  svjetskom pokretu https://live.wingsforlifeworldrun.com/global-data

„Odlučio sam se jer sam počeo trenirati prije nego mi počnu nogometni treninzi da dođem u formu. Trčao sam za one koji ne mogu jer je to ipak nešto lijepo i humano!!! Najteži mi je bio prvi i zadnji kilometar. Medalja iz Zadra je za 12 km koji sam otrčao u jednom danu, a druga medalja je za kontinuitet u trčanju, svaki vikend trčim.“

Tinu želimo puno sportskih uspjeha i dalje. BRAVO još jednom.

Manuela Stričak

 [više]

Vijest

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 26. 5. 2020. 12:33

POSJETILI OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

U utorak su OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotca posjetili općinski načelnik Valentino Škvorc i Mladen Lacković, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Mala Subotica.

Zajedno s ravnateljicom Đurđom Horvat razgledali su uvjete rada Škole za odvijanje nastave učenika od 1. do 4. razreda u ovoj kriznoj situaciji.

Izrazili su zadovoljstvo s uvjetima rada u školi i zaključili da je škola uspjela ispoštovali sve propisane mjere zaštite djece u školi.

Bili su jako zadovoljni opremom i uređenjem školske zgrade. Tom prilikom ravnateljica je ponovno zahvalila predstavnicima Općine na izuzetnoj suradnji i pomoći u nabavi potrebne opreme.

Općina pokazuje veliko razumijevanje važnosti osiguravanja kvalitetnog školovanja djece te financira dio opreme škole kao i organizaciju izvannastvnih i izvanškolskih aktivnosti.

 [više]

FTIČI Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 5. 2020. 15:22

U prilogu (klikom na više) možete pogledati sportski list FTIČICA u kojoj su sva sportska događanja u protekloj školskoj godini, svi učenici koji su sudjelovali na sportskim natjecanjima i na kraju najbolji ovogodišnji rezultati.
Sportski list FTIČICA pripremila je učiteljica Manuela Stričak.

 [više]

Početak nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 22. 5. 2020. 12:07

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Poštovani roditelji,

prema naputku MZO-a i HZJZ-a od ponedjeljka, 25.5.2020., započinje redovna nastava u školama za učenike od 1. do 4. razreda.  Kako bismo se svi pridržavali propisanih mjera zaštite, molimo Vas da obavezno pročitate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u privitku.

Škola ima razrađen Protokol ponašanja u školi te će učenici biti upoznati s njime po dolasku u školu.

Nastava u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica počinje 25.5.2020. u 8:15h. Učenici u školu dolaze u 8:05h. Na ulazu će ih dočekati njihove učiteljice i odvesti ih u razred. Molimo da djeca ne dolaze prerano u školu kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Nastava se izvodi prema redovnom rasporedu učenika. Izvannastavne aktivnosti (UŠŠ, zbor i sl.) neće se izvoditi.

Ukoliko dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ima izrečenu mjeru samoizolacije ili je zaraženo COVID-19 – NE SMIJE DOLAZI U ŠKOLU, a roditelj mora u školu dostaviti potvrdu liječnika.

Ostala djeca dolaze u školu. Svaki dan prije dolaska u školu roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu i vrijednosti upisati u bilježnicu koju dijete donosi u školu. Ukoliko dijete ima povišenu temperaturu roditelji ne smiju dovoditi dijete u školu i o tome trebaju obavijestiti razrednicu ili ravnateljicu.

Ukoliko je dijete bolesno, roditelj opravdava izostanak liječničkom ispričnicom kao i do sada.

PRIJEVOZ:

Za učenike putnike i dalje je organiziran prijevoz školskim autobusom.  Učenici u autobusu sjede odvojeno, po jedan učenik u redu.

Prvih dana moguća su kašnjenja autobusa te molimo roditelje za razumijevanje.

Učenici u školu mogu dolaziti/odlaziti i samostalno ili ih u školu mogu dovoditi/odvoditi i roditelji, odnosno druge odrasle osobe. Osobe u pratnji djece NE ulaze u školu niti se okupljaju na ulazu u školu. 

Raspored vožnje školskog autobusa:

Dolazak

7:35

Držimurec/Strelec i učenici 4. razreda iz Palovca – Mala Subotica

7:45

Palovec (učenici 1., 2. i 3. razreda) – Mala Subotica

8:05

Podbrest/Sv. Križ – Mala Subotica

Odlazak

11:55

Mala Subotica – Palovec – Držimurec/Strelec

12:45

Mala Subotica – Sv.Križ/Podbrest

13:05

Mala Subotica – Palovec – Držimurec/Strelec

 

PREHRANA

Školska kuhinja radi uobičajeno. Učenici će užinu dobivati prema sljedećem rasporedu:

1. i 2. razredi nakon 2. sata (9:50h)

3. i 4. razredi nakon 3. sata (10:50h)

S poštovanjem,

                                                                                 ravnateljica, Đurđa Horvat

Upute HZJZ: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.: https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

Dodatne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za vrtiće i škole:  https://skolazazivot.hr/dodatne-preporuke-i-upute-hrvatskog-zavoda-za-javno-zdravstvo-za-vrtice-i-skole/

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 19. 5. 2020. 14:14

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U srijedu, 4. ožujka 2020. godine održano je županijsko Natjecanje iz matematike za osnovne škole. Ovih dana su stigli i službeni rezultati. Ukupno je sudjelovalo stotinjak učenika, od toga dvadeset učenika četvrtih razreda. Natjecanje se održalo u I. OŠ Čakovec.

I učenici 4. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica izborili su pravo sudjelovanja na tom natjecanju. Naime, u siječnju su provedena školska natjecanja i na temelju tih rezultata učenici su pozvani na županijsko Natjecanje iz matematike.

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica predstavljali su sljedeći učenici 4. razreda: Abel Baranašić, David Horvat i Maksim Juras. Postigli su odlične rezultate.

Abel Baranašić je zauzeo 1. mjesto s postignutim 41 bodom. David Horvat je 6., dok je Maksim Juras 7. na ljestvici.

Učenike je za natjecanje pripremala njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Bravo, dečki!

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED OŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 6. 5. 2020. 09:26

PREGLED ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Prenosimo obavijest liječnice školske medicine. Svakog od roditelja kontaktirat će medicinska sestra za dogovor o terminu pregleda i uputama o načinu pregleda:

Poštovani roditelji/staratelji,

11.5.2020. nastavljamo s pregledima za procjenu psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole.

Pregledi su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada.

Radi dogovora o terminu dolaska i uputa o načinu provedbe pregleda kontaktirat će Vas  medicinska sestra.

Pregledavat će se samo djeca koja nemaju povišenu tjelesnu temperaturu niti respiratorne tegobe (šmrcanje, kašalj, kratkoća daha). Roditelj/staratelj u pratnji također ne smije imati povišenu temperaturu ni respiratorne tegobe.

Molimo da  na pregled dođete točno na zakazani termin. U pratnji djeteta može biti samo 1 osoba (roditelj ili staratelj). Preporučamo da nosite zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Popunjavanje zubne putovnice kod stomatologa te vađenje krvi i urina neće se provoditi do daljnjega.

Izabranim liječnicima obiteljske medicine i pedijatrima ne treba ići radi popunjavanja upitnog listića.

Na pregled preporučamo donijeti otpusna pisma, medicinske nalaze ako dijete boluje od neke kronične bolesti, nalaze logopeda i/ili psihologa te ako ima Rješenje o tjelesnom oštećenju. Svakako donijeti na uvid cjepnu iskaznicu.

Prije ulaska u čekaonicu školske medicine djetetu i pratnji biti će beskontaktno  izmjerena tjelesna temperatura te u slučaju povišene tjelesne temperature neće biti primljeni na pregled.

Roditelj će prije pregleda ispuniti Izjavu o riziku od zaraze SARS-CoV-2.  

Ukoliko želite promjenu termina ili ne možete doći na pregled na dogovoreni termin molimo da nas kontaktirate telefonom ili na mail adrese:

Marija Ivanović, dr.med., specijalist školske medicine 

GSM: 098 90 95 951
e-mail: marija.ivanovic@zzjz-ck.hr

Slađana Mumlek Kornet, bacc.med.techn. 
TEL: 
040 386 836
GSM: 098 921 83 30
e-mail: sladjana.mumlek@zzjz-ck.hr  

 [više]

Svjetski dan plesa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 29. 4. 2020. 15:13

Danas se obilježava Dan plesa.

Na poticaj učiteljica tjelesne i zdrastvene kulture Manuele Stričak i Dore Puklek učenici su zaplesali u svojim domovima. Medijska grupa je sve zajedno objedinila u jedan plesni video koji možete pogledati klikom na LINK.

Zaplešite danas s nama.

 [više]

Online pomoć u učenju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 22. 4. 2020. 12:18

ONLINE POMOĆ U UČENJU

- Projekt Zadaću napiši, jedinicu izbriši -

Dragi roditelji,

studenti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osmislili su online pomoć u učenju za učenike kojima online nastava predstavlja prepreku ili nije dostatna za usvajanje nastavnog sadržaja. Ujedno, ovo je i oblik pomoći roditeljima koji sa svojom djecom borave u samoizolaciji.

Za komunikaciju s učenicima i roditeljima koristit će se Skype, a učenici će dobivati materijale pomoću kojih mogu uvježbavati i ponavljati sadržaje.

Roditelji se za pomoć u učenju djetetu mogu javiti putem društvenih mreža projekta: Facebook profil, Instagram profil ili na mail zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com

Putem Skype aplikacije otvorit će se 5 profila koji su vezni uz razred koji učenik pohađa:

 1. I. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 1
 2. II. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 2
 3. III. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 3
 4. IV. razred OŠ – putem Skype profila Zadacu napisi 4
 5. V. razred OŠ za učenje geografije, povijesti i prirode– putem Skype profila Zadacu napisi 5

Detaljnije o programu nalazi se u priloženom dokumentu.

 [više]

Dan planete Zemlje

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 4. 2020. 10:10

Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2020.

Ove   godine se obilježava 50. obljetnica  Dana planeta Zemlje. Svake se godine odredi jedna tema kojom se obilježi ovaj dan. Ove godine je određeno da to budu klimatske promjene jer predstavljaju najveći izazov budućnosti čovječanstva i održivosti života na Zemlji kakav poznajemo.

    

Klimatske promjene su dugotrajne promjene obilježja klime nekog područja, odnosno cijele Zemlje. Jedno od osnovnih obilježja klimatskih promjena je globalno zagrijavanje.

Glavni uzroci klimatskih promjena su:

 • emisija stakleničkih plinova u atmosferu (ugljikovog dioksida, metana, dušikovih oksida, fluoriranih plinova)
 • izgaranje fosilnih goriva
 • krčenje prašuma i šuma
 • prekomjerni uzgoj stoke u lošim uvjetima
 • korištenje umjetnih gnojiva
 • povećana energetska potrošnja

Posljedice klimatskih promjena su:

 • porast temperature na Zemlji
 • promjene karakteristika godišnjih doba 
 • taljenje ledenjaka
 • dizanje razine mora
 • šumski požari 
 • poplave
 • suše
 • promjene u bioraznolikosti
 • ugroženo zdravlje ljudi

Što mogu učiniti za očuvanje planeta Zemlje?

 • razvrstavati otpad
 • ne bacati otpad u prirodu (npr. korištene papirnate maramice, limenke sokova...)
 • koristiti platnenih vrećica umjesto plastičnih
 • isključiti električne uređaje kada se ne koriste
 • štedjeti vodu
 • sudjelovati u akcijama čišćenja okoliša, sadnje stabala, uređivanja okoliša i sl.
 • educirati se o ekološkim pitanjima
 • pješačiti, voziti bicikl i koristiti javni prijevoz
 • kupovati samo stvari koje su nužne i one koje se dugoročno koriste

         Mia Mannschatz i Sara Sečan

 

Na facebook stranici naše škole možete pogledati radove učenika povodom Dana planete Zemlja.

Medijska grupa pa je fotografirala prirodu na temu: 

​Na stranici naše stručne službe možete saznati neke važne i zanimljive činjenice o Zemlji.

 [više]

Dan hrvatske knjige

Autor: Magdalena Lipić, 22. 4. 2020. 09:21

SRETAN VAM DAN HRVATSKE KNJIGE

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog u Splitu na današnji datum 1501. godine.

Povodom Dana hrvatske knjige, učenici 8.a i 8.b razreda pokazali su svoju kreativnost  u crtanju, slikanju i pisanju pjesama na malo drukčiji način. Riječ je o Blackout poetry u slobodnom prijevodu, Zamračena poezija. Pjesme su nastale „recikliranjem“već postojećih tekstova.  Uz pomoć učiteljica Hrvatskog jezika Nevenke Polanec-Petek i Nikoline Hampamer nastala su uistinu prava mala umjetnička djela. Naša knjižničarka Patricija Husajina ih je sve zajedno objedinila, a  napisala nešto više o tome zašto se baš na današnji dan obilježava Dan hrvatske knjige. Njihove radove možete pogledati na poveznici: ZAMRAČENA POEZIJA

Učenici 6.b razreda također su bili aktivni na satovima Hrvatskog jezika. Napravili su online knjigu Povijestice na Instagramu na temu Povijestice koju možete pogledati na poveznici: POVIJESTICE NA INSTAGRAMU 

Više o Danu hrvatske knjige pročitajte u tekstu koji je za vas pripremila naša knjižničarka Patricija Husajina:  DAN HRVATSKE KNJIGE

 

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 16. 4. 2020. 20:22

ŠKOLSKA KUHINJA

Poštovani roditelji, 

s obzirom na trenutnu situaciju, plaćanje školske kuhinje se obustavlja. Bez obzira što ste dobili uplatnice do 5. mjeseca ne trebate vršiti uplatu za vrijeme trajanja nastave na daljinu. Obračun će se vršiti zadnji mjesec nastave.

S poštovanjem,

                                                                      ravnateljica, Đurđa Horvat

 [više]

Proljetni odmor

Autor: Magdalena Lipić, 9. 4. 2020. 15:38

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Dragi učenici i roditelji, obavještavamo Vas da od 10.4.2020. počinje proljetni odmor učenika i traje do 13.4.2020. Nastavak nastave na daljinu započinje 14.4.2020., a podsjećamo Vas i na naš kalendar rada prema kojem je subota, 18.4.2020., radna, a izvodi se nastava prema rasporedu za četvrtak (http://os-mala-subotica.skole.hr/?news_hk=5478&news_id=1651&mshow=907#mod_news)

Želimo Vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Odmorite se u krugu svojih obitelji i napunite dobrom energijom.

 [više]

Dan Roma

Autor: Magdalena Lipić, 8. 4. 2020. 14:02

SRETAN DAN ROMA

Svjetski dan Roma obilježava se svake godine 8. travnja. Možda se pitate zašto se ovaj dan obilježava baš 8. travnja? Svjetski dan Roma obilježava se 8. travnja svake godine u spomen na održavanje prvog Svjetskog kongresa Roma koji se održao 8. travnja 1971. godine u Londonu. Taj se Kongres smatra jednim od najvažnijih događaja u povijesti Roma jer su na njemu usvojene odluke o romskoj zastavi (koju čine plavo i zeleno polje, a označavaju nebo i zemlju, te kotač kao simbol česte selidbe romskog naroda) i službenoj himni Đelem, Đelem (u prijevodu: Idem, idem).

Ove smo godine razmišljali da malo promijenimo obilježavanje Dana Roma pa nas je na kraju i trenutna situacija  primorala na to. Pripremili smo nekoliko aktivnosti:

 1. „ŠKARJE MOJE MALO“  

Dokumentarnim filmom Škarje moje malo zavirit ćemo u naselje Piškorovec, mjesto naših učenika koji su tamo pronašli zanimljive ljude koji su im pričali o prošlosti Roma, o njihovim običajima, kako je to izgledalo kad nije bilo automobila i kako su gradili kuće. U naselju postoje i ljudi koji liječe jer nekad nisu imali mogućnosti odlaziti liječniku za svaku bolest. Ima i onih koji su drugima kratili vrijeme pričajući im zanimljive priče. Film su snimile Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija uz pomoć učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampmer.

Film je osvojio 3.nagradu dječjeg žirija na Reviji filmskog stvaralaštva djece. Najveće priznanje za uloženi napor i trud doplovilo je iz Dubrovnika. Naime, na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade čitavog Mediterana koji je održan u gradu pod Srđem od 17. do 20. listopada film Škarje moje malo proglašen je najboljim dokumentarnim filmom Festivala. Prema riječima žirija šarmantan je to komad filmske priče koji premošćuje prošlost i budućnost, staro i mlado kako bi suvremeno iznio priču o malenom romskom naselju i njegovim živopisnim stanovnicima. Gledajući film podržimo ih i učinimo njihov dan još svečanijim.

Klikom na poveznicu pogledajte film: https://www.youtube.com/watch?v=rpjeimSddW4

 1. VIRTUALNA IZLOŽBA  

Pripremili smo online izložbu divnih radova – oni su rezultat rada naših vrijednih učenika i učitelja Područne škole Držimurec-Strelec. Izložbu možete pogledati klikom na poveznicu:  

https://www.facebook.com/100492101377092/posts/208079383951696/?sfnsn=mo

 1. POVIJEST, OBIČAJI, LEGENDE I KULTURA ROMA

Logopedica škole je za vas uredila članak o povijesti, kulturi i običajima Roma. U suradnji s učenicima iz naše škole i romskim pomagačima pripremili smo za vas priče i legende o Romima te brojne sadržaje o Romima Bajašima koje su istraživali prošle godine i o kojima je medijska grupa škole snimila dokumentarni film.

Za članak kliknite na poveznicu:   https://sites.google.com/view/kutak-

za-ucenike-i-roditelje/aktivnosti/besplatni-online-sadr%C5%BEaji/datumi-u-svijetu-na-koje-je-va%C5%BEno-obratiti-pozornost/8-4-svjetski-dan-roma?authuser=0

Sretan vam Dan Roma!

 [više]

Organizirana putovanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 8. 4. 2020. 10:34

Klikom na više nalazi se Preporuka odgojno-obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja i dopis Ministarstva turizma Republike Hrvatske

 [više]

Zlatne želje 5.a

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 7. 4. 2020. 11:31

Želje su nešto što svi imamo. Da nam je samo prije mjesec dana  netko rekao da će nam zlatna ribica ispuniti želju bilo bi to putovanje, neka nova stvar, a danas je to ZDRAVLJE i druženje s prijateljima. Nakon što su pročitali lektiru Bajka o ribaru i ribici učenici 5.a razreda iz hrvatskog jezika dobili su zadatak da nacrtaju svoju zlatnu ribicu i da napišu koje želje žele da im ispuni. Uz pomoć naše knjižničarke Patricije Husajine nastala je kreativna i prekrasna e-knjiga Zlatne želje 5.a koju možete pogledati klikom na LINK.

Jedina želja u ovom  trenutku i blagdanu koji dolazi, Uskrsu, svi smo shvatili da to nis  stvari, puni stolovi hrane već pun stol onoga što nam je najbitnije i najvrijednije, a to je OBITELJ i PRIJATELJI.

 [više]

#OstaniDoma

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 4. 2020. 11:01

 [više]

PLJESAK

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 4. 2020. 10:59

 [više]

Dan dječje knjige

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 2. 4. 2020. 09:27

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu Dan dječje knjige (2.4.) obilježili smo u virtualnoj knjižnici. Učenici su virtualni sadržaj knjižnice obogatili likovnim i literarnim radovima (činkvinama) na temu Priroda se budi te fotografijama s čitanja djela književnice Sanje Pilić. Sudjelovali su učenici 5.a, 7.a, 4.b i 4.a razreda.
Naučili su da je činkvina pjesma od 5 stihova:

 • 1. stih je jedna riječ najčešće imenica kojom opisujemo temu
 • 2. stih su 2 riječi i to pridjevi koji opisuju imenicu iz 1. stiha 
 • 3. stih su 3 riječi, najčešće glagoli 
 • 4. stih je sastavljen od 4 riječi koje izražavaju osjećaje vezane uz temu
 • 5. stih je jedna riječ, istoznačnica kojom opet sažimamo bit teme.

Osim virtualnih novosti za Dan dječje knjige u knjižnici vas očekuju i ažurirani sadržaji u ostalim karticama. Zavirite u virtualnu knjižnicu na linku - VIRTUALNA KNJIŽNICA
 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 30. 3. 2020. 16:44

OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

Mala Subotica, 30.3.2020.

OBAVIJEST

Škola je zatvorena zbog korona virusa te u slučaju hitnosti možete kontaktirati putem mobitela:

 1. Đurđa Horvat – ravnateljica 099/5333-199
 2. Marija Palatinuš – tajnica 098/912-4703

Učenici koji imaju tehničkih poteškoća s radom tableta mogu kontaktirati učiteljicu informatike Ivu Mihalic Krčmar putem e-maila: iva.mihalic@gmail.com ili privatnom porukom kroz obrazovnu platformu Yammer.

 

                   Ravnateljica škole:  

                   Đurđa  Horvat, prof.

 [više]

Ekološka grupa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 26. 3. 2020. 20:32

Projekt 111 duplji

Tijekom 2020. godine Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode provodi "Projekt 111 duplji". Cilj ovog projekta je podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti ptica dupljašica i njihovoj ulozi u bioraznolikosti, te važnosti izrade prikladnih kućica za ptice radi nestajanja njihovih prirodnih duplji. Ptice dupljašice su izrazito važne jer reguliraju brojnost upravo onih kukaca koje smatramo štetnicima. U sklopu  projekta izrađeno je 111 kućica za ptice. Dvije kućice su u našem školskom dvorištu postavili učenici Ekološke grupe sa svojom učiteljicom Oliverom Šercer-Žokalj,  a pomogao im je naš domar Josip Halić. U ovoj izazovnoj 2020. godini uistinu je važno brinuti o prirodi jer time brinemo o drugima, ali i o sebi.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 25. 3. 2020. 15:51

Obavještavamo sve učenike koji su pohađali DOD ili DOP iz nekog predmeta te Izvannastavne aktivnosti da će se one provoditi i dalje, putem obrazovne mreže Yammer. Učitelji će s njima komunicirati putem privatnih poruka.

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 24. 3. 2020. 11:42

KUTAK ZA UČENIKE I RODITELJE

Dragi roditelji i učenici,
i stručna služba preselila je svoj ured u virtualni svijet. Možete nas pronaći na: https://sites.google.com/…/kutak-za-…/po%C4%8Detna-stranica…
Za vas smo kreirale stranicu na kojoj možete pronaći različite savjete, prijedloge aktivnosti, članke i zanimljivosti kako biste kvalitetnije osmislili vrijeme provedeno kod kuće. Također, možete nam se obratiti s vašim idejama ili ako vam je potrebna pomoć ili podrška. U nastavku donosimo par savjeta kako lakše prebroditi ove dane:

 [više]

Svjetski dan voda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 23. 3. 2020. 12:34

Svjetski dan voda

Naša Ekološka grupa aktivna je i u virtualnom svijetu. Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježavao 22.ožujka 2020., izradili su letak sa savjetima za štednju pitke vode.

Čuvajmo naš planet!

Ekološka grupa i njihova voditeljica Olivera Šercer Žokalj.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 3. 2020. 14:07

Za vrijeme nastave na daljinu knjižnica nastavlja s radom ali u virtualnom prostoru kao podrška učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima.

VIRTUALNA KNJIŽNICA

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 20. 3. 2020. 09:45

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji!

Ponekad učitelji u virtualnim učionicama stavljaju materijale za učenje tijekom noći jer je tada sigurnije da će mreža raditi. Zato vas molimo da tijekom noći ugasite ili stišate mobitele.

Svaka objava učitelja u naslovu ima datum za koji je namijenjena. Učenici su dužni objavu proučiti tijekom navedenog dana, a zadatke riješiti u roku u kojem je učitelj/učiteljica to predvidio/predvidjela.

Čuvajte svoje zdravlje. Tijekom dana učite, boravite na svježom zraku, družite se sa članovima svoje obitelji, a po noći spavajte i lijepo sanjajte.

Nadamo se da ćemo se uskoro vidjeti u školi.

Sretan vam prvi dan proljeća!

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 18. 3. 2020. 11:02

Dragi učenici, a i učitelji, svi vi koji danas imate probleme s prijavom. Ako vam javlja da vam korisničko ime i lozinka nisu ispravni, molimo vas da budete strpljivi, podaci su ispravni samo su problemi u Carnetu, rade na otklanjanju problema.

 [više]

OBAVIJEST - VAŽNO!

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 3. 2020. 11:26

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE NA DALJINU

 

RAZREDNA NASTAVA (1. - 4. razred)

Svi učitelji razredne nastave radit će prema svojim rasporedima. Koristit će program HRT 3, ali će slati dodatne zadatke prema potrebi.

 

PREDMETNA NASTAVA (5. - 8. razred)

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijati će se prema normalnom školskom rasporedu.

Učitelji će učenicima slati materijale za rad u virtualnu učionicu na Yammer. Učenik mora na svaki objavljeni materijal kliknuti "like" kako bi potvrdili svoju prisutnost.

 

VIRTUALNA NASTAVA

U spomenutoj virtualnoj učionici se nalaze svi učenici pojedinog razreda i svi učitelji koji predaju u tom razredu. Tu će učitelji svaki dan stavljati materijale, zadatke, aktivnosti koje su učenici obvezni riješiti.

Na svaki objavljeni materijal učitelja učenik mora kliknuti "like" kako bi potvrdili svoju prisutnost. Izostanci se broje i opravdavaju ili ne opravdavaju isto kao i svaki normalni dan. 

Učenici se kroz ova dva tjedna neće ocjenjivati, ali će učitelji pratiti i bilježiti aktivnosti i napredak.

Osim virtualne učionice mogu pratiti i Sportsku televiziju gdje će biti dodatni sadržaji od strane ministarstva.

 

VIRTUALNA UČIONICA

Poštovani roditelji podsjetite svoju djecu da su obavezni redovito pratiti virtualnu učionicu svog razreda. Tamo će dobivati sve potrebne informacije.

Isto tako vas molim da ih podsjetite na primjerene oblike ponašanja u virtualnoj učionici, pravilnici ponašanja vrijede kao i u klasičnim učionicama, stoga mogu snositi i posljedice. Na ovoj Yammer platformi postoji i tzv. javni zid, molim vas da upozorite i kontrolirate djecu da ne pišu po javnom zidu već da se drže svoje virtualne učionice.

 

OSTALO

Pozivam Vas da redovito pratiti web stranicu naše škole gdje ćemo objaviti sve bitne informacije. Ako imate poteškoća i/ili pitanja obratite se razrednicima.

 

 [više]

Upute za prijavu na Yammer Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 16. 3. 2020. 19:56

Upute za prijavu na Yammer

Na Yammeru se nalaze virtualne učionice naše škole. Prijavite se možete na nekoliko načina.

Ukoliko se ne možete prijaviti direktno putem poveznica objavljenih na našoj web stranici, preporučamo da se pokušate prijaviti putem Office365. Sve detaljne upute nalaze se u priručniku u privitku ili na stranici: https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/CARNET_Upute_Yammer.pdf

Budite strpljivi. Moguće poteškoće prijave zbog opterećenja servera.

Ukoliko nemate CARNET korisnički račun ili lozinku, obratite se svom razredniku.

Klikom na Više (u prilogu) se nalaze i upute za postavljanje SIM kartice u tablet.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 16. 3. 2020. 15:36

VAŽNO

Mreža povremeno ne funkcionira pa vam se može javiti obavijest da niste uvedeni u sustav. Morate biti strpljivi i pokušavati dok se ne uspijete prijaviti.

Učenici se moraju prijavljivati na nastavu svakodnevno u svoje virtualne razrede i obavljati zadatke koje su dobili. To ne moraju napraviti u trenutku kada su dobili obavijesti već tokom dana.

Za dane koje se nisu prijavili na nastavu moraju u školu donijeti ispričnicu.

 

PRAVILA PONAŠANJA NA OBRAZOVNOJ MREŽI - YAMMER

 1. Na javnom zidu Yammera se ne piše ništa
 2. Na Yammer se ne postavljaju video uradci
 3. Na Yammeru se ne stvaraju grupe (osim škole i razrednih odjela). O svim ostalim grupama CARNET će obavještavati škole i sudionici tih grupa bit će kažnjeni.
 4. Na Yammeru vladaju sva pravila ponašanja kao i u školi. Oni koji budu kršili pravila bit će kažnjeni.

Sigurni smo da ćete pokazati odgovornost i samostalnost te učiniti sve kako bi stekli znanja koja su planirana u ovom periodu.

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 16. 3. 2020. 08:44

PREUZIMANJE TABLETA

Učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete „Škola za život“. Tablete preuzimaju roditelji na roditeljskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak, 16.3.2020. Za preuzimanje je potreban OIB roditelja i učenika.
5.a i 5.b: u 17:00h
7.a i 7.b: 17:30h
5.c,7.c,7.d : 12:00h u PŠ Držimurec-Strelec
Tableti se neće dijeliti izvan ovog vremena.

S obzirom da zbog opterećenja sustava web stranica škole danas ne funkcionira uobičajeno, pratite vijesti i na facebook stranici škole. Hvala!

 

Klikom na Više (u prilogu) se nalaze upute za postavljanje SIM kartice u tablet.

 [više]

Obavijest

Autor: Magdalena Lipić, 15. 3. 2020. 15:03

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji,

prijave u virtualne učionice  trenutno su otežane zbog opterećenja sustava. CARNet radi na otklanjanju poteškoća i moli za strpljenje i razumijevanje. Ne brinite ukoliko se danas ne možete prijaviti. Aktivnosti i zadaci u virtualnim učionicama počet će od srijede, 18.3.2020.

Od sutra, 16.3.2020., učenici prate nastavu na televiziji: razredna nastava na HRT3, a predmetna na Sportskoj televiziji. Rasporedi su objavljeni na našoj web stranici.

Redovito pratite naše web stranice na kojima ćemo Vas pravovremeno obavijestiti o svim promjenama.

Od ponedjeljka, 16.3.2020., za učenike razredne nastave organizirat će se nastava na HRT3: „Škola na trećem“. 

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu, u virtualnim učionicama (linkovi objavljeni na web stranici). Dodatno, Sportska televizija će imitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 do 14:00h

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

 1. razred OŠ

počinje u 8.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 10.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 13.00 sati

 1. razred OŠ

počinje u 15.00 sati

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

 1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

 1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

Poveznice na virtualnu učionicu svakog pojedinog razreda objavljene su na web stranici Škole. Učenici će se u sustav prijavljivati svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom (isti kao i za e-Dnevnik za učenike). Cilj je da se do srijede 18.3.2020. uspostavi funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike. Moguće poteškoće u radu sustava nadomjestit ćemo individualnim radom i kontaktom učenika s nastavnicima alternativnim komunikacijskim kanalima (kao npr. e-pošta).

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama. Prihvatljivo je da učenici bilo kada u tijeku dana odrade svoje obaveze. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja, no ipak očekujemo od učenike da rade odgovorno, savjesno i motivirano, poštujući primjerene oblike ponašanja u virtualnim učionicama. Ako će biti utvrđena neaktivnost učenika u virtualnim učionicama roditelji su dužni opravdati neaktivnost učenika.

Na web stranicama škole će biti objavljivane sve važne informacije.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 14. 3. 2020. 17:52

Linkovi za virtualne učionice po razredima:

Molimo učenike da pronađu svoj razred i kliknu na link pokraj razreda te se uključe u virtualnu učionicu gdje će se održavati nastava. Da bi se mogli uključiti u virtualnu učionicu potreban je AAI@EduHr identit (korisnčko ime i lozinka kojom se prijavljujete u eDnevnik).

5.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17115226112&view=all 

5.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17215111168&view=all

5.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17185644544&view=all

6.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17166958592&view=all

6.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17118076928&view=all

6.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17127415808&view=all

7.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17217232896&view=all

7.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17114439680&view=all

7.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17120608256&view=all 

7.D = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17309900800&view=all

8.A = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17184800768&view=all

8.B = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17219952640&view=all  

8.C = https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17187495936&view=all

VIRTUALNA KNJIŽNICA

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 13. 3. 2020. 17:30

Poštovani učenici i roditelji,

prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, od ponedjeljka. 16.3.2020., nastava se neće održavati u školi.

Umjesto toga organizirat će se nastava na daljinu, a sve detaljne informacije vezano za organizaciju pratite redovito na web stranici naše škole.

Do daljnjeg se odgađa i župni vjeronauk za 3. i 8. razred.

Tijekom sutrašnjeg dana objavit ćemo poveznice za virtualne učionice na koje se prijavljuju učenici od 5. do 8.razreda.

VAŽNO:

Učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete „Škola za život“. Tablete preuzimaju roditelji na roditeljskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak, 16.3.2020.  Za preuzimanje je potreban OIB roditelja i učenika.

5.a i 5.b: u 17:00h

7.a i 7.b: 17:30h

5.c,7.c,7.d: 12:00h u PŠ Držimurec-Strelec

Upute MZO o održavanju nastave na daljinu:

Od ponedjeljka, 16.3.2020., za učenike razredne nastave organizirat će se nastava na HRT3: „Škola na trećem“. 

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu, u virtualnim učionicama (linkovi objavljeni na web stranici). Dodatno, Sportska televizija će imitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 do 14:00h

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

 1. razred OŠ

8 – 10 h

 1. razred OŠ

10 – 12.30 h

 1. razred OŠ

13 – 16 h

 1. razred OŠ

16 – 19 h

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

 1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

 1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

 

Poveznice na virtualnu učionicu svakog pojedinog razreda bit će objavljene na web stranici Škole. Učenici će se u sustav prijavljivati svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom (isti kao i za e-Dnevnik za učenike). Cilj je da se do srijede 18.3.2020. uspostavi funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike. Moguće poteškoće u radu sustava nadomjestit ćemo individualnim radom i kontaktom učenika s nastavnicima alternativnim komunikacijskim kanalima (kao npr. e-pošta).

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama. Prihvatljivo je da učenici bilo kada u tijeku dana odrade svoje obaveze. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja, no ipak očekujemo od učenike da rade odgovorno, savjesno i motivirano, poštujući primjerene oblike ponašanja u virtualnim učionicama. Ako će biti utvrđena neaktivnost učenika u virtualnim učionicama roditelji su dužni opravdati neaktivnost učenika.

Na web stranicama škole će biti objavljivane sve informacije s odgovarajućim rasporedom i poveznicama (linkovima) na virtualne učionice

Više u dokumentu u privitku.

 

 

 [više]

Dan broja pi

Autor: Magdalena Lipić, 13. 3. 2020. 09:30

DAN BROJA π (pi)

Učenici predmete nastave na satovima matematike izradili su kreativne radove kojima su obilježili Dan broja pi koji se obilježavao 14.3. 2020. To je proslava kojom se obilježava matematička konstanta π (pi).

Zanimljivost:  Na današnji dan umro je Stephen Hawking, a rođen Albert Einstein.

„Pi konstanta definirana je kao odnos opsega i promjera kruga, koji iznosi približno 3.14159. Kažemo približno jer je pi dosad izračunat u više od tri bilijuna znamenki iza decimalnog zareza. Niz brojki nastavlja se beskonačno bez očitog ponavljanja ili obrasca. Za izračune je obično dovoljno znati nekoliko prvih brojki, dok ostale najčešće služe kao izazov onima koji se žele iskazati dobrim pamćenjem. Koliko je poznato, prva velika proslava Dana broja pi organizirana je 1988. godine u Exploratoriumu u San Franciscu (Sjedinjene Države), a priredio ju je fizičar Larry Shaw. Proslava se sastojala od hodanja u krug i čašćenja voćnim pitama. Prije devet godina Zastupnički dom SAD-a usvojio je neobvezujuću rezoluciju koja je 14. ožujka proglasila Nacionalnim danom broja pi. Škole na taj dan drže natjecanja i rasprave, Google mu posvećuje crteže na svojoj početnoj stranici…“

    

 [više]

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 3. 2020. 23:22

U ponedjeljak, 9.ožujka 2020. godine, učenike 1.a i 1.b razreda posjetio je voditelj Ravnateljstva civilne zaštite Međimurske županije, gospodin Ladislav Söke, koji je održao učenicima edukativno predavanje u području zaštite i spašavanja. Cilj predavanja je upoznati učenike sa značenjem broja 112 i poticati njihov interes za prepoznavanje opasnosti te ih upoznati s postupcima u opasnim situacijama. Kroz predavanje učenicima su prikazane razne prirodne i druge nesreće (poplave, požari i potresi), kao i njihove posljedice. Učenici su upoznati na koji način će otkloniti mogućnost izazivanja požara i drugih neželjenih situacija, kao i kako reagirati u opasnim situacijama u kojima se mogu zateći.

Po završetku predavanja učenicima su podijeljene edukativne bojanke sa slikovitim prikazom ponašanja u određenim situacijama te CD pod nazivom „Pripremi se danas za sigurnije sutra“. (JD)

 [više]

JOŽA HORVAT - KNJIŽEVNIK I MOREPLOVAC

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 3. 2020. 23:17

OŠ Jože Horvata Kotoriba objavila je povodom 105. godišnjice rođenja Jože Horvata likovni, literarni i foto natječaj naziva Joža Horvat - književnik i moreplovac.

Teme i motivi bili su vezani uz lik i djelo Jože Horvata, književnika koji je rođen u Kotoribi.

Izložba nagrađenih i pohvaljenih radova bila je otvorena na sam dan piščeva rođenja,10. ožujka 2020. Uz njegovo se ime često ističe da je bio najveći moreplovac među književnicima i najveći književnik među moreplovcima. Mnogi su uživali čitajući njegovu Besu - brodski dnevnik, Molitvu prije plovidbe, Waitapu, Operaciju Stonoga...

Na ovom natječaju sudjelovali su i učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i to u njegovom likovnom i foto dijelu. Postigli su zapažene rezultate.

Julija Juras, učenica 4. a razreda nagrađena je 3. nagradom za likovni rad pod naslovom Lik Ilije Kapare. Neva Novak, 4.a i Mia Medvedec, 4.a  dobile su pohvale za svoje likovne radove pod naslovom Besa. Njihova mentorica je Ljiljana Rinkovec.

Svojom fotografijom na natječaju je sudjelovala i Zita Zamuda, učenica 5.a razreda. I ona je zaslužila pohvalu za svoj rad pod naslovom Sunce i Drava se skrivaju. Njezine mentorice su Nikolina Hampamer i Iva Mihalic Krčmar.

 [više]

ZAHVALA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 3. 2020. 17:27

Suradnja Općine Mala Subotica i Škole Tomaša Goričanca traje već dulje vrijeme. Svi dosadašnji načelnici: Jambrović, Šegović, Domjanić imali su razumijevanja za potrebe Škole. Naročito se intenzivirala pomoć Općine u zadnje tri godine otkako je načelnik Valentino Škvorc, bivši učenik a jedno vrijeme i učitelj u ovoj Školi. Njegov moto je, pomoći što više Školi jer je to ulaganje u našu djecu, našu budućnost. Za te tri godine na prijedlog Načelnika, a uz odluku Općinskog vijeća, općina je uložila više od 600 000 kn koji su najviše iskorišteni u nabavu nove informatičke opreme u sve tri informatičke učionice, nabavu opreme za medijsku grupu i robotiku, uređenje parketa i led rasvjete sportske dvorane, djela putnih troškova za učenike, sufinanciranje prehrane učenika i još mnogo toga.

Škola ovim putem zahvaljuje načelniku Škvorcu i vjećnicima, kao i prethodnim općinskim vlastima. Škola uzvraća stalnom suradnjom, brojnim nagradama učenika i izvanrednim rezultatima u daljnjem školovanju.

Ovom prigodom Škola zahvaljuje i tvrtci INPRO d.o.o., koja je Školi donirala 3 monitora veličine 32". Hvala i svim ostalim tvrtkama i pojedincima koji na bilo koji način pomažu u napretku škole.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 9. 3. 2020. 12:26

Dana 3.3.2020. u ll. OŠ Čakovec održano je ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA. Naša učenica Jana Držanić ostvarila je hvale vrijedan rezultat osvojivši drugo mjesto u ukupnom poretku. Službeni rezultati od strane Državnog povjerenstva očekuju se kroz otprilike dva tjedna.
Da se radi o svestranoj učenici govore podaci da će Jana kroz par dana pristupiti i županijskom Natjecanju iz kemije. Čestitke Jani!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Željka Štampar Zamuda, 6. 3. 2020. 15:44

U srijedu, 4. ožujka 2020. godine održano je županijsko Natjecanje iz matematike za osnovne škole. Ukupno je sudjelovalo stotinjak učenika, od toga dvadeset učenika četvrtih razreda. Natjecanje se održalo u I. OŠ Čakovec.

Abel Baranašić je zauzeo 1. mjesto s postignutim 41 bodom. David Horvat je 6., dok je Maksim Juras 7. na ljestvici.

Učenike je za natjecanje pripremala njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Bravo, dečki!

 [više]

Moja naslovnica časopisa

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 3. 2020. 14:58

Učeći o tisku na satu hrvatskoga jezika učenici 5.a razreda imali su priliku i sami osmisliti naslovnicu i sadržaj časopisa. Radionica je održana u knjižnici zajedno s našom knjižničarkom Patricijom Husajina. Učenici su slušali kratko predavanje o tome što sve mora imati naslovnica časopisa i kako bi ona trebala izgledati. Nakon toga dobili su upute i zajedničkim radom u timovima krenuli  na osmišljavanje naslovnice. Na kraju sata nastale su uistinu zanimljive i maštovite naslovnice časopisa.

FOTOGALERIJA

 

 [više]

ANKETA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 5. 3. 2020. 14:53

Prehrana u školi

Učenička prehrana uvjetovana je  Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika i HACCP sustavom te cijenom od 4.5 kn po obroku.

Mjesečne jelovnike odobrava Zavod za javno zdravstvo.

Nakon odobrenja mjesečni jelovnik se objavljuje na stranicama Škole.

Općina Mala Subotica sufinancira učeničke obroke s 2,5 kn. Jedan dio učenika se hrani besplatno, a novac osigurava Županija putem europskih projekata.

Putem projekata osigurana su sredstva kojima osiguravamo jednom tjedno voće za svu djecu te dva put tjedno mlijeko ili jogurt za djecu od 1. do 4. razreda.

Roditelj učenika plaća 2 kn po obroku.

Kako  bi saznali što naši učenici vole jesti Vijeće učenika provelo je anketu.

Rezultati ankete su:

VRSTA JELA

ZA

Namaz od eurokrema

160

Jabuka

160

Banana

160

Naranča

160

Mandarina

160

Klipić

160

Pohana piletina s rižom

160

Pizza

160

Sendvič

157

Čokoladne kuglice s mlijekom

157

Kroasan

157

Pomfrit, hrenovka

156

Špagete s mljevenim mesom

146

Rižoto s mesom

145

Ćufte s pire krumpirom

135

Sirni namaz

131

Burek sa sirom

123

Gulaš (krumpir i meso)

122

Ekos kolač

121

Pohani oslić, pire krumpir

120

Široki rezanci sa sirom

117

Pileće tenfanje

109

Tuna pašteta

102

Gris na mlijeku

93

Fino varivo s piletinom

93

Špinat, pire, jaja

84

Burek s jabukom

82

Kalapajsani krumpir s kobasicom

81

Ričet s mesom

78

Suho voće

72

Tjestenina s tunom

69

Salata od tune i tjestenine

68

Hajdinska kaša s kobasicom

64

Sekeli gulaš

54

Kelj varivo  mesom

50

Kiselo zelje s grahom, kobasica

47

Varivo s mesom i porilukom

49

Palenta, gulaš

46

Slatko zelje s mesom

40

 

Prijedlozi učenika: 

 • Čevapi
 • Pretepeni grah
 • Palačinke
 • Salata od piletine
 • Omlet
 • Knedle
 • Češće stavljati salate
 [više]

Prevencija

Autor: Magdalena Lipić, 3. 3. 2020. 12:27

TeenCAP PROGRAM

U našoj školi od ove školske godine provodi se TeenCAP program. TeenCAP je program primarne prevencije zlostavljanja namijenjen populaciji adolescenata. Predstavlja varijantu CAP programa,  jednog od najboljih preventivnih programa u svijetu. Program se provodi u suradnji s Udrugom roditelja “Korak po korak", licenciranom za primjenu programa u Hrvatskoj, a uz suglasnost MZO-a. Ove školske godine TeenCAP program provodit će se u 7. i 8. razredima, a kurikulum programa prilagođen je izvođenju na rumunjsko-bajaškom jeziku. Više o programu saznajte klikom na VIŠE.

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 2. 3. 2020. 22:58

Erasmus + u Francuskoj

Posjetom Francuskoj, točnije gradu Lorient u vremenu od 4.veljače do 8. veljače 2020. godine održana je još jedna mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine. Na razmjeni su sudjelovale učenice, Dora Valentina Hatlak, Zita Zamuda i Marta Žulić zajedno sa svojim učiteljicama Manuelom Stričak koja je ujedno i koordinator projekta i Nikolinom Hampamer.  

Ovo je peta mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu čije su zemlje partneri Italija, Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska.

U četiri dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno su posjetili školu i upoznali se s njihovim obrazovnim sustavom,  muzej u Hennebontu, prekrasni stari grad Quimper i uživali u specijalitetima francuske kuhinje. Zadnju večer svi učenici zajedno sa svojim učiteljima pripremili su za svoje goste prekrasnu predstavu u kojoj su nam pokazali dio svoje povijesti.

Nova prijateljstva i iskustva s putovanja neprocjenjiva su za učenike i učitelje te velika motivacija za daljnje projekte.

Preostala je još jedna i to posljednja mobilnost na  Cipar i  naravno aktivnosti koje se provode prema programu svakog  mjeseca.

FOTOGALERIJA

Klikom na Više provjerite kako im je bilo u Francuskoj.

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Nikolina Hampamer, 27. 2. 2020. 14:02

Poštovani roditelji, vjerujemo da ste upoznati s činjenicom da je u utorak 3.3. 2020. planiran posjet Kazalištu „ Komedija“ u Zagrebu. Nakon predstave „Jalta, Jalta“ planiran je i odlazak u Mc Donalds. Iz mjere opreza odlučili smo da ćemo preskočiti Mc Donalds i nakon predstave  vratiti se kući sa što manjim zadržavanjima na prometnim mjestima s mnogo ljudi. Napominjemo da u kazalište putujemo s još jednom školom iz Međimurja s kojom surađujemo pa nam je cjelokupni aranžman teško jednostrano raskinuti. Stalno smo u kontaktu s Ministarstvom obrazovanja i nekim drugim nadležnim tijelima pa ukoliko dođe do kakvih promjena vezanih uz putovanje o tome ćete biti obaviješteni u ponedjeljak. 

 

                    Hvala na razumijevanju! Organizatori!

 [više]

Dan materinskog jezika

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 2. 2020. 17:13

U ponedjeljak 24.2. na prigodan smo način obilježili Dan materinskog jezika i najavili Dane hrvatskog jezika. U knjižnici se se okupili učenici šestih i osmih razreda. Natjecali su se u poznavanju pojmova iz povijesti hrvatskog jezika. Bili su podijeljeni u 5 timova. Pobjedu je odnio tim broj 5, a to su: Vinka Vinković 6.a, Ana Jurčec 6.b, Mihaela Baranašić 8.a i Valentina Dora Hatlak 8.b. Drugo mjesto je osvojio tim 4, a to su: Azra Novak 6.a, Dina Mišić 6.b, Melany Klobučarić 8.a i Lucija Jančec 8.b Treće mjesto osvojio je tim 3, a to su: Karlo Mikulaj 6.a, Lena Marčec 6.b, Denis Bezek 8.a i Jana Vlašić 8.b. Pobjednički timovi nagrađeni su prigodnim pohvalnicama i slatkim iznenađenjima. Ostalima želimo više znanja iduće godine. Kviz su organizirale i vodile Nevenka Polanec-Petek i knjižničarka Patricija Husajina. 
 [više]

Valentinovo

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 2. 2020. 09:56

Ljubav je u zraku

Tradicionalnim natjecanjem u plesu i Plesom srca obilježili smo još jedno Valentinovo. Stihovima „Ftičeki se ženiju“ odlični voditelji Josipa Horvat i Predrag Lajtman uveli su nas u Dan zaljubljenih, a pripremila ih je učiteljica Nevenka Polanec-Petek.
U natjecateljskom dijelu razrednih odjela svaki razred pripremio je dvije točke. U jednoj točki predstavili su se tradicionalnim plesom iz Međimurja, a jedna točka bila je slobodan izbor svakog razreda. Svoje točke učenici su marljivo pripremali uz pomoć razrednika. Ovogodišnje natjecanje bilo je posebno jer je razredne odjele ocjenjivao međunarodni ocjenjivački žiri koji su činili učitelji iz Španjolske, Češke, Latvije, Finske i Grčke zajedno s našom učiteljicom Marijom Jelenić. Naši gosti bili su oduševljeni nastupima učenika, a posebno ih je svojom veselom i razigranom točkom osvojio 6.b razred i odnio pobjedu.
U drugom dijelu natjecali su se plesni parovi u standardnim plesovima. Njih su na satovima tjelesne i zdrastvene kulture pripremale učiteljice Manuela Stričak i Dora Puklek. Ocjenjivački žiri koji su činili učitelji Tino Jelenić, Dora Puklek i Željka Štampar-Zamuda odabrali su one najbolje. Treće mjesto osvojili su Mia Novak i Denis Žinić, drugo mjesto Ena Jančec i Alex Horvat. Prvo mjesto zasluženo je osvojio plesni par Julia Matić i MarkoToplek. Svi oni dobili su nagrade Srca koja je izradila učiteljica Petra Debelec, a ona se ujedno i pobrinula za prekrasan ugođaj u našoj dvorani pretvorivši je u plesni podij. Prekrasna srca i ruže za naše posebne goste izradila je naša ravnateljica Đurđa Horvat.
Nakon natjecanja svojim nastupom sve je razveselio Zbor učitelja pjesmom „Žuta ruža s Dunava“, a pripremio ih je učitelj Tino Jelenić. Učenice viših razreda predstavile su se Zumbom, a veliko oduševljenje publike izazvale su učenice 7.c razreda svojim romskim plesom. Ovaj prekrasan i posebno svečan dan završili smo Plesom srca u kojem su
najviše sreće imali Zorica Levačić i Klaudio Levačić.

FOTOGALERIJA

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 2. 2020. 00:34

Treće mjesto za naše Ftičice

Danas je održano u našoj školi Županijsko natjecanje u futsalu za učenice. Nogometašice iz 6 škola borile su se za naslov prvaka i plasman na Državno natjecanje. Najbolje su bile učenice iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, drugo mjesto osvojila je 1.OŠ Čakovec, a treće OŠ Donja Dubrava. Naše Ftičice osvojile su 3. mjesto u grupi u sastavu Oršuš Dušanka, Taradi Janja, Horvat Ana, Cirkvenčić Paulina, Goričanec Ana, Jurčec Ana,  Grašić Ela i Gal Ana Marija. Voditeljica ekipe je učiteljica  Manuela Stričak.

Manuela Stričak

 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 13. 2. 2020. 08:19

Rukometašice osvojile drugo mjesto
 
U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica 12. veljače održano je županijsko natjecanje osnovnih škola u rukometu za učenice. Odličnom igrom i borbenošću naše učenice osvojile su drugo mjesto. Prvo mjesto osvojila je I.OŠ Čakovec, a treće mjesto OŠ Prelog.
ŠSD Ftiči:
Tia Križaić, Ela Janković, Janja Taradi, Ana Marija Gal, Ana Goričanec, Ena Jančec, Julia Matić, Dora Šantavec, Marta Žulić, Ana Horvat, Matea Lajtman i Iva Gluhak.
Voditelj:  Dora Puklek, prof. 
 [više]

FTIČI

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 2. 2020. 16:05

Šahistice na Državnom prvenstvu

Učenice i članice ŠŠD-a 'Ftiči' Julija Matić 7.a, Ana Horvat 8.b, Corina Kovačić 5.a, Sabina Ignac 2.a i Lana Hlišć 6.a predstavljale su našu školu na Državnom prvenstvu u šahu u Segetu Donjem (kraj Trogira) koji je trajao od 4. do 6. veljače, a ekipu je vodio učitelj Rajko Trojko. U napornom turniru od devet kola 'ftičice' su osvojile 22. mjesto.

 [više]

KUĆNI RED

Autor: Unknown , 5. 2. 2020. 14:44

OBAVIJEST - PODSJETNIK

(Iz Kućnog reda škole)

Mole se roditelji učenika naše škole da strogo kontroliraju svoju djecu, da se u školi  ponašaju u skladu s Kućnim redom škole.

 1. Obvezno nošenje školskih i papuča za dvoranu. Ne izlaženje u papučama iz školske zgrade.
 2. Čuvanje školske imovine, ne uništavanje školskog inventara.
 3. Kulturno korištenje sanitarija, čišćenje wc-a za sobom, racionalno korištenje wc papira, ne uništavati role papira, razmotavanjem papira po sanitarijama ili bacanjem cijelih rola u wc školjke.
 4. Kulturno ponašanje na školskom autobusu.
 5. Dolaziti u školu na vrijeme, ne zadržavati se u školi i oko škole
 6. Molim roditelje da kontroliraju kako im djeca dolaze obučena u školu (pristojno), a osobito da djevojčice ne dolaze našminkane, dugih, nalakiranih ili umjetnih noktiju, koji ih onemogućavaju u kvalitetnom radu i izvođenju pokusa. U slučaju da djevojčice dolaze našminkane ili s lakiranim dugim noktima u školi će od idućeg tjedna morati skidati šminku i rezati nokte. Doma mogu biti obučene i uređene kako im Vi kao roditelji dozvolite, ali u školi mora biti red.
 7.  Isto tako zabranjeno je i nošenje mobitela, jedino ako im učitelj kaže da donesu za potrebe nastave.

Molim Vas da kontrolirate djecu i omogućite im radnje u skladu s njihovim godinama, a sve za njihovo dobro.

U M. Subotici, 5.2.2020.                                            Đurđa Horvat, ravnateljica

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Magdalena Lipić, 5. 2. 2020. 09:47

POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK

⸞  UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE  ⸞

Roditeljski  sastanak  za  roditelje djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole u šk. god. 2020./2021.  održat će se u četvrtak, 20. veljače 2020. god.,  u 17:00 sati u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

U prvi razred upisuju se djeca rođena u razdoblju  od 1. travnja 2013.god. do 31.ožujka 2014.god., kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Na roditeljskom sastanku vršit će se predbilježbe za upis. Potrebno je donijeti OIB i JMBG djeteta.

Dnevni red:

 1. Upoznavanje s procedurom upisa
 2. Spremnost za školu

Sastanak će voditi stručne suradnice škole.

Predviđeno vrijeme trajanja: 60 minuta

Ravnateljica škole:

Đurđa Horvat, prof.

 [više]

Učenice predstavile svoje slikovnice

Autor: Željka Štampar Zamuda, 4. 2. 2020. 22:25

Neva Novak i Nika Halić učenice su 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica. Jedne su od rijetkih učenica te dobi koje se mogu pohvaliti da su im već tiskane prve knjige, odn. slikovnice. Naime, učenice su sudjelovale na natječaju Moja prva knjiga kojeg provodi Udruga Kalibra iz Karlovca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nikina slikovnica Kako živi obitelj Ježić ušla je među sedam pobjedničkih šk. god. 2017./2018. Nika je tada bila učenica drugog razreda.

          Nevina slikovnica Gdje su moje čarape? bila je jedna od sedam pobjedničkih slikovnica prošle šk. godine. Tada je Neva polazila treći razred.

   

 

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 3. 2. 2020. 09:23

Plan upisa u prvi razred osnovne škole

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije donio je Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020/2021. na području Međimurske županije.

Kliknite Više kako biste preuzeli dokument.

 [više]

Učenici i učitelji iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica na razmjeni u Londonu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 2. 2. 2020. 20:55

Prva kratkoročna razmjena učenika u  Erasmus + projektu "eQualityschools, eQuality future “ održala se u Engleskoj u Londonu u školi Marlborough primary school od 19.1.-25.1.2020. Na mobilnosti koja je sastavni dio projekta OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica predstavljalo je 4 učenika Jana Držanić, Dušanka Oršuš, Lovro Hadeljan i Predrag Lajtman. Pratile su ih koordinatorica projekta učiteljica Manuela Stričak i psihologinja Magdalena Lipić.

 [više]

Poziv za prijavu za mlade ambasadore za prava djece i mladih EU

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 24. 1. 2020. 11:56

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozivaju djecu i mlade da se prijave i postanu mladi ambasadori za prava djece i mladih Europske unije, koji se biraju na mandat od dvije godine

Natječaj je u tijeku, prijave se zaprimaju do 2. veljače.

Više informacija možete pročitati ovdje: https://www.unicef.org/croatia/price/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije

Prijavni obrazac je na poveznici.

 

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno se javite na email adresu mladi@unicef.hr

 [više]

Očuvanje folklorne i kulinarske tradicije zalog budućnost u Europi

Autor: Željka Štampar Zamuda, 19. 1. 2020. 16:20

Učenici i učitelji svojim aktivnostima i sudjelovanje nastoje očuvati folklornu i kulinarsku tradiciju, ali i poslati poruku svim Erasmus partnerima diljem Europe, bilo na partnerskim susretima, konferencijama i on line prijenosima, da je Mala Subotica mala zbog imena, ali velika zbog bogatstva tradicije koje ima i njeguje cijelo vrijeme.  

 [više]

IZUMIR – MOJ IZUM ZA MIR

Autor: Željka Štampar Zamuda, 19. 1. 2020. 16:17

          Stručna komisija „Parka znanosti“ je u kategoriji od 1. do 4. razreda odabrala najboljima čak 5 radova učenica 4. a razreda OŠ TomašaGoričanca Mala Subotica.

Prvo mjesto osvajaju: Julija Juras, Helena Marčec,  MiaMedvedec, Neva Novak te Marta Škvorc predvođene mentoricom Ljiljanom Rinkovec.

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 8. 1. 2020. 16:57

Učenice su izradile video o njihovom putovanju u Španjolsku u sklopu projekta Erasmus+: Tracing our cultural heritage

Video možete pogledati klikom na LINK.

 [više]

KALENDAR RADA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Magdalena Lipić, 23. 12. 2019. 10:43

KALENDAR RADA OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA DO KRAJA NASTAVNE GODINE 2019./2020.

Sukladno dobivenoj suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja u OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA doći će do produljenja nastavne godine 2019./2020. i odstupanja od rokova utvrđenih Odlukom o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2019./2020.  (NN 48/2019.) na način da:

 • zimski odmor počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine
 • drugi dio zimskog odmora (24. – 29. veljače 2020.) za učenike se ukida
 • proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020.godine  i traje do 13. travnja 2020. godine, s tim da nastava započinje 14. travnja 2020. godine
 • nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine

S ciljem da se ostvari propisani broj pojedinih nastavnih dana u tjednu, nastava će se organizirati na način:

 • u subotu, 18. travnja 2020. nastava će se održati po rasporedu četvrtka
 • u subotu, 13. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu petka
 • u četvrtak, 18. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu ponedjeljka
 • u utorak, 23. lipnja 2020. nastava će se održati po rasporedu ponedjeljka
 • ostale dane nastava je prema uobičajenom rasporedu

Kalendar rada možete skinuti klikom na Više.

                                                                                           Ravnateljica:

                                                                                           Đurđa Horvat, prof.

 

 [više]

ČESTITKA

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 22. 12. 2019. 22:47

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 21. 12. 2019. 13:51

Erasmus+ ovu godinu učenici i učitelji završili su izletom u Zagreb na kojem su odradili zadatke iz projekta i posjetili Muzej iluzija, zagrebačku Katedralu i tradicijska događanja na Adventu.

 [više]

Raspored

Autor: Magdalena Lipić, 19. 12. 2019. 14:07

RASPORED ZA PETAK (20.12.2019.) I PONEDJELJAK (23.12.2019.)

 [više]

OBAVIJEST

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 12. 2019. 16:36

Na slici ispod izmijenjena satnica za nadolazeće dane.
Božićna priredba održati će se u četvrtak, 19.12. u 17 sati
u Domu kulture u Maloj Subotici.
Radujemo se vašem dolasku

 [više]

Nogometaši Ftiči osvojili 3.mjesto

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 17. 12. 2019. 16:04

Nogometaši Ftiči osvojili 3. mjesto na kvalifikacijama za Županijsko prvenstvo
Florijan Cirkvenčić, Gabrijel Jančec, Noah Juras, Lovro Hadeljan, Leo Martinec, Patrik Horvat, Marko Toplek, Matija Taradi, Deni Švenda
Voditelj: Tomislav Podgorelec

 [više]

Ftičice izborile plasman na Županijsko prvenstvo

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 12. 12. 2019. 11:58

Ftičice su sa dvije prekrasne pobjede izborile plasman na Županijsko prvenstvo u futsalu. Pobjedile su 1.OŠ Čakovec i OŠ Podturen.
Sastav ekipe: Ana Horvat, Paulina Cirkvenčić, Ana Marija Gal, Ana Jurčec, Bojana Balog, Ana Goričanec, Janja Taradi, Dušanka Oršoš, Ela Grašić, Petra Balog, Lucija Oršoš. Trenerica: Manuela Stričak.

Manuela Stričak

 [više]

Učenice se plasirale na Državno prvenstvo u šahu

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 11. 12. 2019. 09:35

U našoj školi održano je Županijsko prvenstvo u šahu za učenike i učenice u ekipnoj kategoriji. U organizaciji ŠŠD Ftiči i Saveza sportskih školskih društava. Sudjelovalo je 9 škola sa ukupno 55 učenika. Učenice su osvojile odlično prvo mjesto i tako se plasirale na Državno prvenstvo. U sastavu ekipe su bile Julia Matić, Ana Horvat, Sabina Ignac, Corina Kovačić i  Zita Zamuda. Voditelj ekipe je Rajko Trojko a u pripremi natjecanja pomogao je Dragutin Srnec. Učenici su osvojili 5. mjestu a u ekipi su bili: David Konjević, Grga Brnadić, Abel Baranašić, Lovro Hadeljan i Dino Ignac.

Manuela Stričak

 [više]

Oboji svijet tolerancijom!

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 10. 12. 2019. 10:12

Forum za slobodu odgoja svake godine raspisuje nagradni natječaj „Oboji svijet“ s ciljem promicanja tolerancije. Na ovogodišnjem natječaju naša medijska grupa osvojila je nagradu za TV – reportažu „Daj  pet“.  

​Više o samom natječaju i filmu pročitajte klikom na Više.

 

 [više]

Školski medni dan

Autor: Magdalena Lipić, 9. 12. 2019. 18:00

ŠKOLSKI MEDNI DAN S HRVATSKIH PČELINJAKA

Učenici prvih razreda, 9.12.2019., obilježili  su Školski medni dan kroz edukativnu prezentaciju i radionicu o važnosti i značaju pčela i pčelarstva. Svaki učenik dobio je staklenku meda s hrvatskih pčelinjaka i edukativnu brošuru „Pčelica Jelica i medo Edo“.

Više o programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka 2019. pročitajte u nastavku.

 

 [više]

Sveti Nikola

Autor: Magdalena Lipić, 6. 12. 2019. 09:34

SVETI NIKOLA

U petak nas je posjetio dobro poznati i svima dragi gost, Sveti Nikola. Razveselio je djecu darovima, a oni su mu otpjevali pjesme koje su naučili sa svojim učiteljicama.

 [više]

Predstava "FOTKA"

Autor: Magdalena Lipić, 4. 12. 2019. 18:00

Predstava „FOTKA“

U srijedu, 4.12.2019. glumice iz srednjih škola, zajedno s voditeljem Davorom Doklejom, izvele su predstavu „FOTKA“ za učenike osmih razreda. Predstava se bavi tematikom vršnjačkog nasilja, a osmišljena je u stilu forum teatra. Učenici su mogli savjetovati ili zamijeniti glumce kako bi riješili problem i zaustavili vršnjačko nasilje. Bili su veoma aktivni, uključivali su se sa savjetima, a najhrabriji su zamijenili glumice na sceni i pokušali riješiti problem.

 [više]

Nagrada Zari na natječaju "Haiku kraj mogile"

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 4. 12. 2019. 16:06

U subotu, 30. studenoga 2019. u Gradskoj knjižnici Oroslavje održano je finale likovno-literarnog natječaja 3. "Haiku kraj mogile" 2019. Organizator natječaja bila je Gradska knjižnica Oroslavje u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radio Stubice.

 
 [više]

VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

Autor: Željka Štampar Zamuda, 4. 12. 2019. 07:51

OŠ Grigora Viteza Zagreb i Dječji vrtić Iskrice raspisali su 4. likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“. Ovogodišnji motiv bio je  portret Marije Jurić Zagorke.

Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“ima za cilj kroz likovne tehnike osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta, nudeći mu pravo na znanja i doživljaj prošlosti svoga naroda te pravo na stvaranje stava i osobne vizije osjećaja nacionalne pripadnosti.

Na natječaju sudjeluju djeca iz vrtića i djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole.

 

 [više]

Erasmus +

Autor: IVA Mihalic Krčmar, 20. 11. 2019. 16:30

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Španjolskoj u sklopu projekta  Erasmus + 

Učenice Ana Horvat, Julia Magdalena Ciglar, Karla Sabol i Hana Jankulija  i učiteljice Manuela Stričak i Marija Jelenić iz  OŠ Tomaša Goričanca proteklog tjedna bile su na razmjeni u Sanlucar de Barameda u Španjolskoj u okviru Erasmus+ projekta  Tragovima kulturne baštine.

 

 [više]

PRVAKINJA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 11. 2019. 22:38

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u Rijeci od 16. do 17. studenog naša Ema Marčec postigla je odličan uspjeh postavši prvakinjom Hrvatske u kategoriji kadetkinja do 47kg. Ema je u četvrtfinalu savladala predstavnicu karate kluba Susedgrad iz Zagreba, a zatim u polufinalu rutiniranim nastupom pobjeđuje predstavnicu karate klub Samobor i ulazi u finale. U vrlo napetom i neizvjesnom finalnom meču protiv Patricije Prge iz Croherca Ema odlično odrađuje meč, pobjeđuje odlukom sudaca 3:2, te osvaja zlato i naslov prvakinje Hrvatske.

Tim rezultatom Ema je osvojila vrijedne bodove za plasman na Prvenstvo Europe koje će se održati u veljači u Budimpešti te je trenutno vodeća na rang listi u svojoj kategoriji.

 [više]

MOJE JE MJESTO LIJEPO KAO SLIKA

Autor: Željka Štampar Zamuda, 18. 11. 2019. 22:37

Pobjedničko mjesto na Alfinom kalendaru našao je i rad Helene Marčec, učenice 4. a razreda iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Njezin rad krasi mjesec lipanj. Helena je uz pratnju svoje obitelji i mentorice Ljiljane Rinkovecna Interliberu preuzela vrijednu nagradu.

Izdavačka kuća „Alfa“ raspisala je likovni natječaj pod naslovom “Moje je mjesto lijepo kao slika“. Zadatak je slikom i tekstom (sloganom) naslikati i opisati svoje mjesto. Odabrani likovni radovi (njih dvanaest) krase stranice Alfinog kalendara za 2020. godinu. Prihod od prodaje kalendara ide u humanitarne svrhe, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu („Klaićevoj bolnici“) .
Pristigle radove na temelju kreativnosti, originalnosti i tehničke izvedbe ocijenio je tročlani stručni žiri kojeg su činili: Ksenija Bertol Tisanić, Nandi Plužarić i Vilim Plužarić.
Svečana dodjela nagrada uz sudjelovanje pobjednika i izložbu nagrađenih likovnih radova održala se na Interliberu 17. studenog 2019.

 

 [više]

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Grčkoj na Erasmus+ Projektu

Autor: Željka Štampar Zamuda, 15. 11. 2019. 00:25

 U okviru Erasmus + projekta pod nazivom Inclusion Trought  Arts, učiteljice Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovali su u razdoblju 4.11. - 8.11. 2019. godine na edukaciji u Grčkoj u mjestu Sageika u blizini grada Patrasa. Osim koordinatorice projekta učiteljice Manuele Stričak,učiteljice i voditeljice školskih volontera Željke Štampar Zamuda i pedagoginje Erminije Bektešević na edukaciji u Grčkoj bili su i učitelji iz Finske, Latvije, Španjolske, Finske i Češke. Prvog su dana svi sudionici posjetili osnovnu školu i sudjelovali na nastavnim satovima grčkog i engleskog jezika,upoznali se sa funkcioniranjem školskog sustava u Grčkoj te održali koordinatorski miting i dogovorili daljnju realizaciju projektnih zadataka.

           

 [više]